FACEBOOK

EZ VOLT 2021 - kronológia (hírek, tudósítások) a vlv-n

EZ VOLT 2021 - kronológia (hírek, tudósítások) a vlv-n
hozzászólás, 2021.12.30.

Ez történt kedvenc sportágunkban 2021-ben - kronológiai áttekintés, hírek, tudósítások a vlv-n 2021-ből. Vízilabda-történelem, egy nagyon felemás év krónikája. (A részletek megismerhetők klikkelés után.)


JANUÁR

PCR-teszteléssel kezdte meg első összetartását vasárnap a magyar válogatott.

Vámos Mártont választották 2020 legjobbjának a társak - válaszok a vlv szokásos körkérdésére.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


Vigvári Vendel személyében újoncott avatott első 2021-es mérkőzésén a magyar válogatott. A debreceni Világliga-torna első napján 9:8-ra kikaptunk az olaszoktól.

Hatodik helyen végeztünk a Világliga európai selejtezőtornáján, Debrecenben. Görögország, Montenegró és Olaszország jutott tovább. Az összes magyar gól a debreceni Világliga-tornán. Märcz Tamás értékelése a vlv-nek.

Kiderült, hogy a szerb válogatott három játékosa, Dusan Mandics, Andrija Prlainovics és Nikola Dedovics pozitív Covid-tesztet produkált a debreceni torna után.

Az MVLSZ meglepő, sértődött hangú közleményt hozott nyilvánosságra a Debrecen után talált Covid-esetekkel kapcsolatban.

Az FTC közleményben tudatta, hogy öt játékosa Covid-fertőzést kapott. Neveket nem közöltek.

A magyar női válogatott otthonában győzte le az olaszokat és ezzel megszerezte a tokiói olimpiai részvétel jogát. Mäcz Tamás gratulációja. A lányok a hollandok döntőbeli győzelmével az egész selejtezőtornát megnyerték. A magyar csapat összes trieszti gólja.



​FEBRUÁR

Marad az A-Híd a Vasas mellett - jelentették be a klub honlapján

Kihirdették a nyári Universiadéra készülő magyar válogatott keretét.

A szerb sajtó megírta, hogy a szolnokiak két erőssége, Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics a szezon végéval a formálódó új szerb nagycsapathoz, a Novi Belgrádhoz igazol.

A Duna Arénában kezdte meg a közös munkát Märcz Tamás kerete.

Hivatalos mérkőzésen (Magyarország-Szerbia 10:13) avatták fel a vadonatúj Tiszavirág Sportuszodát Szegeden. A meccsen két újoncot avattunk, Burián Gergely és Sánta Daniel is góllal debütált.



Váratlan edzőváltás történt a bajnokság 5. helyén álló BVSC-Zugló csapatánál. A klub közleményt adott ki, a vlv megkérdezte a távozó Szűcs Leventét. Ezután a klub ismét közleményt jelentetett meg.

Drámai izgalmakat hozott, de a végén papírforma eredménnyel ért véget a rotterdami olimpiai selejtezőtorna: Montenegró, Görögország és Horvátország jutott ki Tokióba - de hogy! A görögök, akik aztán Tokióban - sajnos - a döntőig jutottak, kétszer is legyőzve a magyar csapatot, majdnem elvéreztek már a selejtezőtorna negyeddöntőjében, csak ötméteresekkel tudták legyőzni a franciákat. Ugyancsak ötméterespárbaj volt a Montenegró-Horvátország elődöntőben (14:12), így a bronzérkőzésen a horvátok ki-ki meccset játszottak az oroszokkal a tokiói repülőjegyért. Ez a találkozó a rendes játékidőben 11:11-es döntetlennel zárult, az ötméterespárbajt pedig a horvátok nyerték 14:13-ra(!).

Sorsoltak az olimpiára.


MÁRCIUS

Közös felkészülés nélkül, betegségből visszatért lábadozókkal vágott neki a BL-címvédő FTC a budapesti BL-tornának. (A BL-főtábla versenysorozatát a 2020-21-es klubszezonban több tornába sűrítve rendezték meg, a csapatok nem oda-visszavágókat játszottak.) Varga Zsolt vezetőedző a kezdés előtt beszélt a vlv-nek a csapat helyzetéről. Az első meccsen a Fradi meglepetésre 11:10-re legyőzte a Barcelonetát, majd a Dinamo Tbiliszit verte 11:4-re. Utána pedig a Jadran Herceg Novit 12:5-re. Végül egy góllal kikapott a Bresciától

Mindkét Eurokupa-csapatunk bejutott a legjobb nyolc közé.

A Covid-járvány miatt "buborékban", szigorú egészségvédelmi szabályok között megrendezett budapesti BL-torna utolsó napján dr. Merkely Béla, a verseny egészségügyi biztosításáért felelős Semmelweis Egyetem rektora nem titkolt büszkeséggel jelentette be, hogy sikerült kiszűrni egy (nem magyar) Covid-pozitív játékost a részvevő sportolók közül. A vlv ezután igyekezett alaposan bemutatni a rendezvény hátterét, a biztonsági óvintézkedéseket. Nyilvánosságra hozta az érintett sportoló nevét és azt is, hogy a játékos - mint utólag kiderült - már fertőzötten szállt medencébe a Ferencváros elleni mérkőzésen. További tájékoztatás érdekében felvettük a kapcsolatot Merkely Bélával és Vári Attilával, akik írásban feltett kérdéseinkre hajlandóak voltak válaszolni.

VÁRI ATTILA VÁLASZAI A VLV KÉRDÉSEIRE

DR MERKELY BÉLA VÁLASZAI A VLV KÉRDÉSEIRE

Tíznapos barcelonai karanténba kényszerült nemzetközi játékvezetőnk, Kovács Cs. Tamás, akit a Sabadell-Mediterrani Eurokupa-nyolcaddöntőre delegált a LEN. Története a vlv-n.

Közben karanténba került a Waspo Hannover teljes csapata, emiatt elhalasztották a Német Kupa döntőjét. Nem sokkal később a Brescia csapata is karanténba került Angelosz Vlahopulosz tesztje lett pozitív.

Egészen különleges gólt lőtt az FTC-Miskolc bajnokin Vigvári Vendel. Megmutattuk, körüljártuk, nyilatkoztattuk a gólszerzőt.

Manuel Estiarte és Pep Guardiola köszöntötte a fennállásának 110. évfordulóját ünneplő Vasast.

Francia bajnokság: Douai-Tourcoing (11:11) meccsén a hazaiak magyar kapusa Kardos Gergely a találkozó végén pontmentő gólt lőtt. Egy nappal később a holland bajnokságban szereplő Alphen kapusa, György Dávid megismételte ugyanezt a bravúrt. Ezt a gólt is megmutattuk, megszólaltatva a főhőst.

Az UVSE nyerte a Komjádi Kupát a Fradi elleni döntőben.


Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Öt szerkesztőség összefogása, körkérdés Európa BL-főtáblás csapataihoz a rendezvénysorozat gondjairól, anyagi vonzatairól, a lebonyolítási rendszer esetleges módosításáról. A kezdeményezésben magyar részről a vlv vett részt. 

Eurokupa-negyeddöntő: Sabadell-OSC 12:10 - továbbjutott az OSC

Eurokupa-negyeddöntő: Szolnok-Radnicski Kragujevác 10:10 - A Szolnok is elődöntős!

Honosítással erősít a horvát válogatott. A kötelező egyéves kivárási idő után, a 2022-es fukuokai vb-n és spliti Eb-n orosz balkezese lesz a barrakudák becenevű nemzeti csapatnak, Konsztantyin Harkov személyében.

Újra támad a Covid: kényszerűségből elmaradt a KSI-Miskolc bajnoki mérkőzés. A meccs három pontját a Miskolc kapta, 0:5-ös eredmény jóváírásával. 

A Radnicski Kragujecác nyerte a Jadranska Ligát a Jug Dubrovnik és a Jadran Split előtt.

Most Kincses Attila mentett pontot a hat magyarral szereplő Alphen számára a holland bajnokságban.

A 42 éves Kiss Csaba játékosként befejezi, nyártól pedig a Szeged vezetőedzője lesz. vlv-interjú.


ÁPRILIS

Rossz hír a sportág rajongóinak: megszűnik a FINA TV!

Magyar Eurokupa-döntő lesz! - Vouliagmeni-OSC 9:11, Szolnok-Crvena Zvezda 15:8

Itt az olimpiáig szóló program! - Märcz Tamás a vlv-nek

Novi Belgrád - Az új szerb gigaklub három évig a BL F8 házigazdája!

Brit bukmékerek szerint Magyarország a legesélyesebb a tokiói aranyéremre!

A BL-főtábla következő budapesti tornáján: FTC-Hannover 13:9CNA Barceloneta-FTC 7:8, FTC-Dinamo Tbliszi 15:11 - a Fradi csoportelsőként jutott be a BL F8-ba!

Eurokupa-döntő, 1. mérkőzés: Szolnok-OSC 14:11

Benyújtotta a lemondását Vári Attila pécsi önkormányzati képviselő. Pécsi munkájának befejezését MVLSZ-elnöki feladataival indokolta.

Egy fordulóval az OB1-es alapszakasz befejezése előtt még nem lehetett pontosan tudni, hogy milyen lesz a folytatás - anomáliák az MVLSZ munkájában. Ugyanebben a cikkben tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy a szövetség és a vlv szerződéses kapcsolata megszűnt. Többek között ezt írtuk:


Ehelyütt tartjuk fontosnak tájékoztatni olvasóinkat arról, hogy az MVLSZ és a vlv-t kiadó cég között 2020. április 1. és 2021. február 28. között szerződéses megállapodás alapján "együttműködés" zajlott. Magával a szövetség elnökével állapodtunk meg a vlv új státusáról, jelentőssé váló szerepéről az MVLSZ kommunikációjában. Aztán - nem a mi hibánkból - minden másként alakult. Az elképzelések a "kommunikációs stratégiáról" megváltoztak, erről viszont elfelejtettek szólni szerződéses partnerüknek, nekünk. Abból kellett észrevennünk, hogy a szövetség a szerződésben vállalt kötelezettségeinek jelentős részét nem teljesítette, a megállapodást a konstruktív együttműködés helyett arra használta fel, hogy a vlv-t távol tartsa a vízilabdasport irányításának környezetétől, sőt saját fórumának lehetőségeihez képest kifejezetten korlátozta a vlv munkafeltételeit. 

A 11 hónap során sajnos folyamatosan szószegéssel, közönnyel és mérhetetlen dilettantizmussal találtuk szembe magunkat. Hiába próbáltuk rendszeresen szerződéses vállalásainak teljes végrehajtására ösztökélni az MVLSZ-t, ezt 11 hónap alatt nem sikerült elérnünk.


OB1, utolsó forduló - zűrzavar a nézők beengedése ügyében.


MÁJUS

Novák Feri bácsi végleg felállt a kispadról - vlv-interjú

Az OSC hazai pályán behozta háromgólos hátrányát, de ötméterespárbajban a Szolnok nyerte meg a LEN Eurokupát.



FTC-OSC 16:14 - ötméteresekkel - 6:6-ra áll a bajnoki elődöntő!

Drámai meccsen, a végén egyetlen jól sikerült lövésnek köszönhetően legyőzte az OSC a Fradit és így bajnoki döntőt játszhat, míg a címvédő a BVSC-vel küzd meg a harmadik helyért. Részletek, videók, fotók.

Súlyos, a vízilabdás TAO-támogatás gyakorlatára is árnyékot vető ügyben, hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést a pécsi sportéletet irányító önkormányzati cég vezetője. A feljelentést ismeretlen tettes ellen nyújtották be, de az ügyben kiadott, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által jegyzett sajtóközlemény szerint a kérdéses időszakban Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke irányította a PSN Zrt.-t. Reagálási lehetőséget kínáltunk az MVLSZ vezetőjének, aki megkeresésünkre azóta sem válaszolt. Az ügyben nyomozás kezdődött, amelyet részben megszüntettek, majd a megszüntető határozat elleni panaszt követően újra elrendeltek. A nyomozás jelenleg is tart.

A Szolnok 18:10-re megnyerte az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzését és egyetlen győzelemnyi közelségbe került az aranyéremhez.

,,Még most is jólesik a válogatottságról álmodozni,, - vlv-interjú Vindisch Ferenccel

A bajnoki kiírás szerint a döntőhöz képest más rendszerű bronzpárbaj első meccsén, hazai pályán mindössze egygólos előnyt szerzett az FTC a BVSC-vel szemben. Érdekesség, hogy az oda-visszavágós párbaj során a második találkozónak adhatott otthont a bajnoki alapszakaszban hátrább végzett BVSC. A visszavágón a Fradi idegenben is nyert 14:11-re, így megszerezte a harmadik helyet.

Egy góllal megnyerte idegenben a bajnoki döntő második meccsét a Szolnok és így aranyérmes lett. Az OSC a második.



A vlv szerkesztősége az olvasókhoz fordult a működéséhez szükséges anyagi támogatásért.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette bő keretét, amely megkezdi a felkészülést a tokiói olimpiára.

Hosszú Katinka Iron Swim egyesülete a Magyar Vízilabda Szövetség tagja lett.

Tizennégy év gyakorlata szakad meg, első alkalommal nem lehetünk jelen folyamatosan a magyar férfi vízilabda-válogatott nyári felkészülésén, az edzéseken, nem nyilvános edzőmeccseken. A döntés persze a teljes sajtót érinti, de rajtunk kívül mindenki legyint egyet, "úgyse mentünk volna, csak egyszer-egyszer". Az új helyzetről a portástól értesültünk volna, ha nem lettünk volna kellően elővigyázatosak. Részletek, a vlv tiltakozása.

Hiába győzte le a Covidot, Tóth Kristóf játékos-pályafutásának vége - vlv-interú


JÚNIUS

Szépen alakul Varga Dániel OSC-je - vlv-interjú Bemutatták az új csapatot az igazolásokat.

A PSN Zrt. újabb feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - Vári Attila vezetése alatti ügyeket tárnak fel. A nyomozás megkezdődött, de azt november elején megszüntették. E határozat ellen panaszt nyújtott be az eljárás kezdeményezője, s a megszüntető határozatot ezután hatályon kívül helyezték, 2021. november 18. óta ismét nyomozás folyik az ügyben.

Nyéki Balázs lett a Fradi utánpótlás szakmai igazgatója, Szűcs Levente ül le a Fradi-fiatalok kispadjára.

A BL döntőjében: Pro Recco-FTC 9:6 - a vlv az olvasók anyagi támogatásának segítségével tudósított a helyszínről, a belgrádi tornáról.

Nagy mozgás a Fradinál, heten távoztak, hatan érkeznek. A legnagyobb erősítés pedig az, hogy Varga Dénes marad, mégsem igazol a Pro Reccóhoz

A 2020-21-es bajnoki szezon gólkirálya a BVSC-s Pásztor Mátyás lett. A vlv összegyűjtötte és egyetlen cikkben tárta az olvasók elé valamennyi, 90(!)  bajnoki gólját. Természetesen interjút is készítettünk Pásztor Mátyással



Előbb Erdélyi Balázs igazolt a Vasasba, aztán Sedlmayer Tamás is.

Második mérkőzését is megnyerte az osztályozó párharcban a Debrecen és így ősztől is az OB1-ben szerepelhet. A Nagykanizsának zsinórban a negyedik évben nem sikerült megtennie az utolsó lépést az első osztályú mezőnybe jutásért.

A Pro Recco Zalánki Gergőt szerződtette Dusan Mandics helyére! Nem sokkal később azt is bejelentették, hogy Sandro Sukno veszi át a Pro Recco irányítását.

A vlv eddig nem publikált hanganyagot tett közzé Benedek Tibor halálának első évfordulóján.

Süveges Máté váltja Miroszlav Bajint a Debrecen kispadján

Kétrészes vlv-interjú Varga Zsolt vezetőedzővel a Fradi különös évéről:

1. rész

2. rész

A horvát válogatottal edzőtáborozott Sibenikben az olimpiára készülő magyar keret. A vlv volt az egyedüli szerkesztőség a magyar sajtóból, amely a helyszínről tudósított, pedig a programban két hivatalos mérkőzés is szerepelt. Utazásunkat, munkánkat az olvasók anyagi támogatása tette lehetővé. Tudósításaink:


Sibenikben edzett a válogatott - vlv-tudósítás a helyszínről

Sibenik, 2. nap - kétkapuk a horvátokkal

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés Sibenikből

Horvátország-Magyarország 10:12 - Szép este Sibenikben

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés


Horvátország-Magyarország 10:15 - a fiatalok meghúzták a meccs második felét

Ivica Tucak a magyarok elleni meccsekről - a sibeniki túra krónikája

VLV-FOTÓGALÉRIÁK

Esti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.23.)

A válogatott csütörtök délelőtti sibeniki edzésén készült vlv-képek (2021.06.24.)

Horvát-magyar edzőmeccs - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.24.)

Délelőtti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.26.)


Hatalmas szervezés után, a társak, ismerősök, barátok szeretetétől övezve fejezte be játékos-pályafutását Szivós Márton. Ő maga sem tudta, hogy ezért hívták fel Budapestre a Balatonról, azt hitte, gyerekeknek tart majd edzést. A vlv helyszíni tudósítása.



Kihirdette a tokiói olimpiára utazó magyar női és férfi válogatott névsorát Bíró Attila és Märcz Tamás.


JÚLIUS

Montenegró nyerte a férfi Világliga szuperdöntőjét Görögország és az USA előtt.

Gyanús, hogy Guinness-rekord: az olimpia után OBII-t is nyert Kis Gábor!

A Benu Kupa meccsei:

Magyarország-Oroszország 19:14 - közönségszórakoztatás

Magyarország-Horvátország 11:13 - visszavágtak Sibenikért

Magyarország-Spanyolország 11:11 - egy lépéssel közelebb Tokióhoz

Varga Dénes: ,,Jó kis olimpiának nézünk elébe,,


Hosszú vita végére került pont: a tokiói vízilabdatornán a meccsenként szereplő 12 játékos bármelyikének helyére be lehet majd cserélni az elvileg tartalék tizenharmadikat, aki épp olyan jogokkal rendelkezik majd, mint a csapat többi tagja, bár különleges akkreditációja lesz. 

Zsivko Gocics új csapatot épít - vlv-interjú

A döntőben 10:5-re legyőzte a spanyolokat és Eb-aranyérmet szerzett a magyar U15-ös válogatott. 

Gárdonyi András nem vonul vissza, Szolnokon folytatja!

Tokió 2021 - olimpia
 - a vlv olimpiai aloldala az összes eredménnyel.



Tokiói akkreditációt nem kaptunk, tudósításaink itthon készültek:


Tokió - egy kis statisztika

Magyarország-Spanyolország 9:5 - BRONZÉREM AZ OLIMPIÁN!

Tokió: Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Tokió - Szakemberek a görögök elleni vereségről

Kit mi motivál? - Varga Dénes a vlv-nek arról, hogy a fiúkkal most összedugják a fejüket

Görögország-Magyarország 9:6 - A bronzmérkőzés maradt

Tokió, elődöntő: Görögország-Magyarország - élő közvetítés

Így állunk Görögországgal - nehezebb lesz, mint sokan gondolják

Miért nem láttuk a VAR képét Nagy Viktor védésekor?

Märcz Tamás: ,,Manó matek-korrepetálását elhalasztjuk,,

Magyarország-Horvátország 15:11 - ELŐDÖNTŐBEN VAGYUNK!

Magyarország-Horvátország - élő közvetítés

Így állunk Horvátországgal - A fontos meccsek szempontjából mi következnénk...

Märcz Tamás a horvátok elleni negyeddöntőről: ,,Férfias, kemény küzdelem lesz,,


Tokió - Statisztikák a csoportkör után

Magyarország-Olaszország 5:5

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Vasárnapi beszélgetésünk Märcz Tamással

USA-Magyarország 8:11

USA-Magyarország - élő közvetítés

Mely klubok adják a legtöbb játékost a tokiói tornán?

Magyarország-Dél-Afrika 23:1

Magyarország-Dél-Afrika - élő közvetítés

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Japán-Magyarország 11:16

Japán-Magyarország - élő közvetítés

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Tokiói rajt: Magyarország-Görögország 9:10

Magyarország-Görögország - élő közvetítés

Akkor hát, vasárnap hajnalban kezdünk!

Közvetítések az olimpiáról

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Brit bukmékerek szerint még mindig Magyarország a legesélyesebb!

Ábrándozás helyett vágyakozás - olimpia előtti összegző interjú Märcz Tamással

Köpni kell Tokióban - érdekességek a Covid-protokollról

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről


Olimpiai értékelő interjúk:

Märcz Tamás: ,,Sokan úgy gratuláltak, mint ha aranyérmet nyertünk volna,,

Manhercz Krisztián: ,,Azt akartam, hogy legyen belőlem valaki az olimpia végére,,

Búcsú a válogatottságtól - vlv-interjú Hosnyánszky Norberttel


AUGUSZTUS

Vogel Simon a szerb bajnokság idegenlégiósa lett!

Nem készíthetjük el tervezett riportjainkat a vb-n szereplő U20-as válogatott edzéseiről, edzőmérkőzéseiről. Ezek az események a szövetség döntése szerint "nem sajtónyilvánosak", így a vlv azokon nem dolgozhat. Ez úgy derült ki, hogy szerettük volna helyszíni riportban tájékoztatni a sportág híveit a fiatalok vb előtti munkájáról. Sajtónyilvános edzést ennek a csapatnak nem szerveztek.


A JUNIOR VB A VLV-N (helyszíni tudósításainkat ezúttal is az olvasók anyagi támogatása tette lehetővé)

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

csapathirdetés.

Varga Dániel az OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK

Edzésriport Prágából - rajt előtt.

Bemutatkoztunk: Brazília-Magyarország 10:22

Hétfői 
edzésriport.

Szép győzelem a németek ellen.

Egyiptom-Magyarország 3:22 - csoportgyőzelem pontvesztés nélkül

Szünnapi edzésriport.

Görögország legyőzésével elődöntős a válogatott!

A szerbek ellen elveszített elődöntő - szöveges élő közvetítés

Tudósítás az elődöntőről, nyilatkozatok, fotók, a meccs góljai.

Élő közvetítésünk a  bronzmeccsről.

Vereség ötméteresekkel a záró napon.

Beszélgetés Madaras Norberttel

A prágai junior vb MVP-je a magyarokról - vlv-interjú a szerb Marko Raduloviccsal

VLV-VIDEÓK: helyszíni tudósításainkban a nyilatkozatok mellett a tornán lőtt valamennyi magyar gól megtekinthető.

VLV-FOTÓGALÉRIÁK:


Az U20-asok edzése - vlv-képek a rács mögül (2021.08.18.)

Az U20-asok edzése - vlv-képek a rács mögül (2021.08.26.)

Edzés Prágában - vlv-képek (2021.08.28.)

Brazília-Magyarország - vlv-képek (U20-as vb, 2021.08.29.)

Edzés Prágában - vlv-képek (2021.08.31.)

Magyarország-Németország - vlv-képek (U20-as vb, 2021.08.31.)

Egyiptom-Magyarország - vlv-képek (U20-as vb, 2021.09.01.)

Edzés Prágában - vlv-képek (2021.09.02.)

Edzés Prágában - vlv-képek (2021.09.03.)

Magyarország-Görögország negyeddöntő - vlv-képek (U20-as vb, 2021.09.03.)

Szerbia-Magyarország elődöntő - vlv-képek (U20-as vb, 2021.09.04.

Edzés Prágában - vlv-képek (2021.09.05.)

Magyarország-Montenegró bronzmérkőzés - vlv-képek (U20-as vb, 2021.09.05.)

 


Jutalmak az olimpiai érmekért, a vlv összeállítása:

1. rész

2. rész

Negyvenéves lett Szivós Márton - ebből az alkalomból (vele konzultálva) összegyűjtöttük és publikáltuk minden idők legszebb Szivós Marci-góljait.

Varga Dániel az U20-asokról, az OSC-ről és a tokiói bronzéremről - vlv-interjú


SZEPTEMBER

Bemutatkozott az új Honvéd - sajtótájékoztató

,,Grande Giorgo!,, - Zalánki Gergő bemutatkozása a Pro Reccóban

A vízilabdasport történetében először alkalmaztak meccs közbeni videóellenőrzést a tokiói olimpián. "Gól többé nem marad "észrevétlen" - FINA-értékelés a VAR-ról

Magyarország-Spanyolország 13:12 - bronzérmes az U17-es Eb-n a magyar válogatott

A vlv szerkesztősége a nyilvánosság elé tárt cikkben tiltakozott amiatt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség - minden különösebb indok nélkül - megnehezítette a vlv szerkesztőségének munkáját 2021 nyarán.

Ellentmondó információk láttak napvilágot a Budapesten megrendezett LEN-kongresszusról. A hivatalos közlés szerint simán lezajlott a napirendi pontok tárgyalása, van azonban olyan sajtóhír, amely arról szól, hogy a tagszervezetek képviselőinek egy része súlyos kritikával illette a LEN vezető testületének munkáját. Kezdeményezték a Büro leváltását, rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívását. Igyekeztünk utánajárni a történteknek.

OKTÓBER

,,Mindennél jobban élvezem a meccseket!,, - vlv-interjú Vigvári Vincével

Az MVLSZ elnöksége saját mandátumának lejártáig, 2024. október 22-éig meghosszabbította mindkét szövetségi kapitány megbízatását.

A Vasas meglepetésre saját rendezésű selejtezőtornáján esett ki az Eurokupából. A vártnál gyengébb szereplés miatt felmentették tisztségéből a vezetőedzőt, Vad Lajost. A szakember - ha szűkszavúan is -, nyilatkozott a vlv-nek.

Ünnepélyes külsőségek között, a Parlament kupolatermében kitüntették a tokiói olimpián sikeresen szerepelt magyar sportolókat, köztük a női és a férfi vízilabdacsapat tagjait.

A két magyar csapat összekerült a selejtezősorozat végén és az OSC elüttötte a BL-főtáblán való szerepléstől a Szolnokot

Szlobodan Nikics a Vasas új vezetőedzője!

NOVEMBER

Nincs már Eurokupa-csapatunk - a Szolnok és a BVSC is kiesett

Új fejlemény a LEN és a FINA közötti, nem is annyira titkos háborúban: a FINA közleményéből(!) derül ki, hogy az európai szövetség nemrégiben egy évre kizárta soraiból portugál és horvát tagszervezetét.

Sorsoltak a Világligára. Montenegróval és Romániával kerültünk egy csoportba.

Új névszponzora van az OSC-nek. És a sajtótájékoztatón - általános megdöbbenésre - még azt is elmondták, hogy mennyiért.

A tao tíz esztendeje alatt 93 milliárd forintot kapott a vízilabdasport

Késő éjszakába nyúló meglepetéspartit rendeztek barátai, sportolótársai a vízilabdázástól Tokióban visszavonult Nagy Viktornak. A meglepetés előkészítéséből a vlv is kivette a részét, s az eseményről a magyar sajtóból egyedüliként tudósíthatunk.



DECEMBER

Sopronban rendezték meg a Magyar Kupa négyes döntőjét. A tartalékos Szolnok kitett magáért, de a címvédő a döntő utolsó szakaszában meggyőző teljesítménnyel fordította a maga javára a meccset és ismét kupagyőztes lett. A final four valamennyi gólja. Mulatságos baki történt a díjátadáson. Megírtuk.

Két, nagyrészt különböző játékosokból álló válogatott keret hirdetett Märcz Tamás a december végi és az év elejei összetartásra.

A szövetségi kapitány jelölése alapján hivatalosan Manhercz Krisztián lett az év legjobb magyar férfi vízilabdázója


Fotó: Illyés Tibor/MTI

Filip Filipovics visszatért a trónra, újra ő lett a világ legjobb vízilabdázója a FINA-nál.

A BL-győztes Pro Recco nyerte az Európai Szuperkupát, miután fájóan simán, 15:4-re nyert az Eurokupa-címvédő Szolnok otthonában.

Rövid közleményben tudatta az MVLC vezetése, hogy Kis István vezetőedző felmentését kérte, közös megegyezéssel Vidumaszky László veszi át tőle a miskolci OB1-es csapat irányítását.

Dusan Mandics lett a világ legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo szokásos év végi szavazásán, amelynek médiaszekciójában a vlv képviselte Magyarországot. A legjobb tízbe került Manhercz Krisztián.

A két vízilabda-válogatott jelölt lett ,,Az év csapata,, díjra a sportújságírók szokásos szavazása során.

A vlv négy, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy az MVLSZ versenyrendszerében szereplő egyesületek, klubok fenyegető hangvételű üzenetet kaptak a szövetségtől. A figyelmeztetésben szankciót, pénzbírságot helyeznek kilátásba, amennyiben a meccsek utáni nyilatkozatok sértőek lesznek a "közreműködőkre" nézve. Részletek és a vlv szubjektív álláspontja. 

Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vince meghívást kapott a negyválogatott januári felkészülésére

Címkék:
ez volt 2021