FACEBOOK

U20-as vb: Akkor jöhet a negyeddöntő!

U20-as vb: Akkor jöhet a negyeddöntő!
hozzászólás, 2021.09.02.

ét vizes edzéssel készült a pénteki negyeddöntőre csapatunk a prágai junior világbajnokságon és egy esti alapos videózás is szerepelt a programban. Délután kiderült, hogy a négy közé jutásért a címvédő görög válogatottat kell legyőznünk pénteken 18.30-tól. Helyszíni tudósításunkban a csütörtöki nyolcaddöntők eredményei, a folytatás menetrendje, Cseh Sándor és Konarik Ákos csapatkapitány nyilatkozata és edzésfotók:


U20-as világbajnokság, Prága

Szeptember 2., csütörtök

Nyolcaddöntők

Olaszország (2A) – Dél-Afrika (3D) 15:3 (5:0, 3:2, 4:1, 3:0)
Szerbia (2B) – Brazília (3C) 15:5 (3:2, 3:1, 4:1, 5:1)


Oroszország (3A) – Görögország (2D) 7:11 (1:3, 2:4, 3:2, 1:2)
USA (3B) – Németország (2C) 10:8 (2:2, 2:4, 4:0,2:2) - az egyik játékvezető Fodor Rajmund volt


VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek

- Szervusz, Sanyi! Véget ért a csoportkör, tudjuk a holnapi ellenfelet. Arra kérlek, először két-három mondatban az eddigieket értékeld és utána a holnapi meccsről kérdeznélek.


- Volt két olyan mérkőzésünk, ahol a hozzáállás számított, ahogy már mondtam, az volt a lényeg, hogy jó vagy rossz szájízzel jövünk-e ki a medencéből. És volt egy német mérkőzésünk - most is látszik, eddig aránylag simán vezetnek az USA ellen, lehet, hogy aztán megfordítja az USA (többgólos hátrányból megfordította és nyert az USA - a szerk.) , de az egy jó csapat, a német. Ott jól játszottunk, ez egy jó lépés volt előre. Összességében olyan értelemben jól állunk, hogy azért az alapozás végén nagyon jó volt a formánk, itt is jó formát mutattunk eddig, Tehát minden adott ahhoz, hogy holnap normálisan játsszunk. Nyilván nagyon nehéz mérkőzés lesz, de most ott tartunk, ahol terveztük.

- A görögöket feltérképeztétek már, tudom, hogy este lesz videózás is. Két mondatban hogy jellemeznéd őket?

- A felnőtt csapatukhoz hasonlóan a görögök "kisebb korosztályokban" is sokszor nagyon aresszív, gyors játékot játszanak. Itt is gyorsak és jók, de itt már nagyon hasonlít a játékuk a felnőtt válogatottukéhoz. Nagyon visszaúsznak, szinte soha nem adnak lefordulási lehetőséget, összezárnak - inkább kiállítás legyen és az emberhátrányt próbálják jól védekezni. Elöl nagyon türelmesek, de verekedősek, szinte kontrából törnek be. Tehát egy nagyon kellemetlen ellenfél és van három kifejezetten jó, jónevű játékosuk még ehhez. Egy nagyon jó csapat, de hát, ilyenkor már csak jó csapatok vannak. Ez a része nem lep meg minket, hogy jók - így készülünk.

- Van ezen a szinten, ezen a ponton, a versenynek ezen pontján olyan taktikai fegyver, amit bedobsz?

- Nagyon sok mindent gyakoroltunk, nagyon sok mindent fogunk csilnálni, sok mindent nem, mert a görögökhöz nem passzol. Nyulakat nem fogok a cilinderből előhúzni, azt nyilván inkább a játékosoknak kell, de náluk sem ezen van a fő hangsúly, hanem azon, hogy fegyelmezetten és bátran játsszanak. A vb előtt is ezt mondtam: mire a kieséses szakaszhoz érünk, addigra el kell érni, hogy legyen önbizalmuk, nagyon fegyelmezettek legyünk, ugyanakkor bátrak is, mert szerintem ez is nagyon fontos. 

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk!

- Köszönjük!



Konarik Ákos a vlv-nek

- Konarik Ákos csapatkapitny áll a kamera előtt, szervusz, Ákos! Lezárult az első köre a világbajnokságnak, ez egy kicsit hülye szlogen, hogy most kezdődik a vb, de hát, mégiscsak így van. Kérlek, mondd el, hogy az eddigiekről mi a véleményed és nyilván az is érdekel, hogy szerinted a görögök ellen mire számíthatunk.

- Szia, üdvözlöm a kedves olvasókat. Lehet, hogy egy hülye szlogen ez, hogy most kezdődik a világbajnokság, de így van. Ez lesz az eddigi legkomolyabb tétmeccsünk, úgyhogy ennek mgelelő komolysággal fogunk vízbe szállni. Ma este még tartunk egy videózást, most volt egy viszonylag intenzív pörgetőedzésünk, ami, azt gondolom, hogy tök jól sikerült. Pozitív vagyok a meccsre nézve és a videózás után okosabbak is leszünk.

- Az eddigiekről, az érésről, az összeszokásról mondj néhány mondatot!

- Jót tett nekünk ez a három meccs, annak ellenére is, hogy egyik sem volt túlságosan intenzív. Az elsőn, ahogy az eredményből is látszik, a védekezésünk még nem volt az igazi, azt gondolom, hogy a második meccsen,a  németek ellen álltunk össze csapattá védekezésben és támadásban is, az egy nagyon fontos meccs volt nekünk. A harmadik meccset meg, rutinból "lehoztuk", kellő fegyelemmel, kellő alázattal és kellő erőbedobással, de emellett lazán, magunkat pihentetve játszottuk le. Úgyhogy minden adott ahhoz, hogy holnap nagyon jó formában játsszunk a görög válogatott ellen.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm szépen.


vlv-fotók a délutáni edzésről

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

A prágai junior világbajnokság további menetrendje:

A VILÁGBAJNOKSÁG ÉLŐ JEGYZŐKÖNYVEI

Szeptember 3., péntek

Negyeddöntők


15.30 - Horvátország (1A)-Szerbia (game 55)
17.00 - Spanyolország (1B-Olaszország (game 56)

18.30 - Magyarország (1C)-Görögország (game 57)
20.00 - Montenegró (1D)-USA (game 58)

Szeptember 4., szombat

Elődöntők


18.00 - 55 győztese-57 győztese
19.30 - 56 győztese-58 győztese

Szeptember 5,, vasárnap

Döntők


Mérkőzések az 1-8. helyért:

13.30 - a 7. helyért
15.00 - az 5. helyért
16.30 - bronzmérkőzés
18.00 - döntő 


vlv-képek


A helyszíni vlv-tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A JUNIOR VB A VLV-N

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

csapathirdetés.

Varga Dániel az OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK

Edzésriport Prágából - rajt előtt.

Bemutatkoztunk: Brazília-Magyarország 10:22

Hétfői 
edzésriport.

Szép győzelem a németek ellen.

Egyiptom-Magyarország 3:22 - csoportgyőzelem pontvesztés nélkül