FACEBOOK

Lemondott Vári Attila, pécsi önkormányzati képviselő

Lemondott Vári Attila, pécsi önkormányzati képviselő
hozzászólás, 2021.04.27.

Hétfőn este jelent meg a hír, hogy benyújtotta a lemondását Vári Attila pécsi önkormányzati képviselő. Pécsi munkájának befejezését MVLSZ-elnöki feladataival indokolta.


A bejelentést a hvg.hu hétfőn 19.20-kor közölte, az MTI-re és a Fidesz pécsi csoportjának közleményére hivatkozva.

Vári helyét a pécsi közgyűlésben Hári József pedagógus, korábbi önkormányzati képviselő, a Pécsi Tudományegyetem sportirodájának vezetője veszi át.

Az indoklás szerint a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért közös listáján 2019-ben közgyűlési mandátumot szerző Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetségben betöltött elnöki feladatai miatt mond le.

A hvg.hu megemlíti, hogy "Várinak, aki a polgármesteri címért indult 2019-ben, közvetlenül az önkormányzati választás előtt robbant ki egy hamis tanúzási ügyeA választást el is vesztette, a testületbe kompenzációs listán jutott be. Péterffy Attila pécsi polgármester hivatalba lépése után átvilágítást indított el a Vári Attila vezette önkormányzati cégnél, amelynek szintén feljelentés lett a vége: az átvilágítás eredménye szerint ugyanis adatok és merevlemezek tűntek ott el."

Vári Attilát 2018. szeptember 30-án választották meg a Magyar Vízilabda szövetség elnökévé, 2020. október 22-éig szólóan, miután elődje, Kemény Dénes mandátumának lejárta előtt, váratlanul, magyarázatot máig nem adva távozott az elnöki székből

Várit már az MVLSZ elnökeként - a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként - ajánlotta polgármesterjelöltnek a Fidesz pécsi csoportja a párt országos testületeinek. A felkérést az olimpiai bajnok elfogadta.

A sportvezetőt (aki a pécsi polgármester-választást elveszítette, majd megvált ottani vezérigazgatói pozíciójától és csak önkormányzati képviselőként kötődött már a városhoz) az MVLSZ közgyűlése az esedékességhez képest három hónappal előbbre hozott közgyűlésen, 2020. július 22-én négyéves időtartamra újraválasztotta. A szavazás ellenjelölt hiányában nyílt volt és egyhangú.


FRISSÍTÉS!

A szabadpecs.hu pécsi internetes újság hétfői keltezéssel adta hírül, hogy a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. vezérigazgatója pótmagánvádat nyújtott be az eltűnt PSN Zrt.-s-céges adathordozók miatt Vári Attilával szemben. Az ügyben a bíróságnak kell döntenie arról, hogy indul-e eljárás Vári Attila ellen.