FACEBOOK

Karanténban a teljes Waspo Hannover! - Elhalasztják a német Szuperkupa-döntőt

Karanténban a teljes Waspo Hannover! - Elhalasztják a német Szuperkupa-döntőt
hozzászólás, 2021.03.10.

A budapesti BL-tornáról hazaérkezve pozitív lett a Waspo Hannover klubelnökének Covid-tesztje. És bár a játékosok közül mindenki "negatív", a szigorú német szabályok miatt a teljes csapat karanténba került.


A német klub elnöke, Berndt Seidensticker a budapesti BL-torna idején csapatával együtt a "buborék" részese volt.

Hazatérésük után, vasárnap pozitív eredményt mutatott a gyorstesztje. Ezt követően, hétfőn a teljes küldöttséget tesztelték, s bár mindenki másnál negatív lett a PCR-teszt eredménye, az elnök fertőzöttsége bizonyossá vált.

A szigorú német szabályozásnak megfelelve a teljes csapat karanténba került, emiatt elhalasztják a német Szuperkupa-döntőt, amelyet a Spandau 04-gyel vívtak volna a hannoveriek.

A klubelnök a Sportbuzzer német sportlapnak elmondta: miután hazatért Magyarországról, két napig nagyon rosszul érezte magát. "Öntesztelést" végzett és az eredmény nem lepte meg. „Világos volt számomra, hogy ez nem lehet normális influenza, annál súlyosabb”.

Közben javult az állapota, de a köhögése nem múlt el. Elmondta a lapnak, hogy Budapesten szigorúan zárt rendszerű buborékban tartózkodtak, azt feltételezi, hogy a repülőtéren vagy a repülőút közben fertőződött meg.

A Waspo Hannovernél eddig még egyetlen Covid-pozitív esetet sem regisztráltak. 

Német sajtóforrások az ügyhöz kapcsolódó "pikáns információként" jegyzik meg, hogy a budapesti torna közben a montenegrói Petar Tesanovics Covid-tesztje pozitív lett, így a montenegrói bajnok első számú kapusa nem szerepelt a Hannover elleni, utolsó napi mérkőzésen.

A budapesti torna pozitív esetéről a magyar szövetség honlapján tett bejelentés után a vlv írt, s interjút is közöltünk erről Vári Attila MVLSZ-elnökkel. Időközben megérkeztek a válaszok írásban elküldött kérdéseinkre dr. Merkely Bélától, ezt az interjút hamarosan közzétesszük.


Lyukas volt a buborék? Covid-fertőzött montenegrói játékos szerepelt a Fradi ellen a BL-tornán

Budapesti BL-torna - Vári Attila válaszai a vlv kérdéseire