FACEBOOK

Nyéki Balázs utánpótlás szakmai igazgató, Szűcs Levente ül le a Fradi-fiatalok kispadjára!

Nyéki Balázs utánpótlás szakmai igazgató, Szűcs Levente ül le a Fradi-fiatalok kispadjára!
hozzászólás, 2021.06.03.

Jelentős változások történtek a Fradi utánpótlásképzésének területén. Azt követően, hogy a zöld-fehérek 23 év után megnyerték az ifjúsági bajnokságot, irányítójuk, Nyéki Balázs - a felnőtt csapatnál végzett másodedzői munka megtartása mellett - egy szintet előre lép, a klub egész utánpótlásnevelésének irányítója lesz. Az ifik edzője mostantól a BVSC-től év közben távozott Szűcs Levente.


A Ferencváros az UVSE legyőzésével a napokban megnyerte az ifjúsági bajnokságot. Ez legutóbb 23 évvel ezelőtt történt meg, Nyéki Balázs akkor játékosként, most pedig edzőként élte át a sikert.

A Fradi nem sokkal a bajnoki döntő után bejelentette, hogy Nyéki Balázs a jövőben a klub teljes utánpótlásáért felel, az edzők munkáját is ő irányítja, hangolja össze. Kispadra már csak a felnőtt csapat meccsein ül le, Varga Zsolt segítőjeként.

Helyét az ifjúsági csapat élén Szűcs Levente veszi át, aki év közben, viharos körülmények között távozott a BVSC OB1-es csapatának éléről.

További "új igazolás" Plézer János, aki a Vasastól érkezik és az országos gyerekcsapat, valamint a 2008-as születésűek munkáját irányítja majd.

A Fradi célja az, hogy - a felnőtt csapat prioritásának megtartása mellett - mielőbb a KSI-hez és az UVSE-hez hasonló utánpótlásnevelő bázissá váljon. 

A klub bejelentése videón: