FACEBOOK

,,Grande Giorgo!,, - Zalánki Gergő bemutatkozása a Pro Reccóban

,,Grande Giorgo!,, - Zalánki Gergő bemutatkozása a Pro Reccóban
hozzászólás, 2021.09.19.

Az új Pro Recco a hétvégén lejátszotta első mérkőzéseit, magabiztosan nyerte meg Olasz Kupa-selejtezőit. Zalánki Gergő remekelt. Mint a vlv-nek elmondta, jól megy a beilleszkedése, társaitól a Gergő név után a "Giorgo" becenevet kapta és a két kupameccseken lőtt góljaival ezt a nevet többen a "grande" jelzővel egészítették ki - egyelőre még talán kicsit zrikából (hiszen gyengék voltak az ellenfelek), de a tekintély már teremtődik... Zalánki Gergő a vlv-nek:


A Pro Recco megkezdte a 2021-22-es klubszezont. A hét végén Olaszország négy városában rendezték meg az Olasz Kupa selejtezőit, hogy kialakuljon a torna nyolcas döntőjének mezőnye.

A Pro Recco Anzióban szerepelt és csak két meccset játszott, mert a harmadik ellenfél lemondta a részvételt.

Az egykor szebb napokat látott Posillipo ellen simán nyert Sandro Sukno csapata:

C.N. Posillipo-Pro Recco 5:12 (1:4, 1:2, 1:3, 2:3) 
CN Posillipo: Pizzo, Iodice, M. Lanfranco, Aiello, Picca, Briganti, Tikac, J. Lanfranco, Di Martire 2, Scalzone 1, Napolitano, Saccoia 2, Spinelli. Vezetőedző: Brancaccio
Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 2, Zalánki 3, Figlioli, Younger 3, Bertoli, N. Presciutti, Cannella 1, Loncsar 2, Velotto, Marini 1, Hallock, Negri. Vezetőedző: Sukno.

A második meccset a házigazdák ellen vívta a Recco:

Anzio Waterpolis-Pro Recco 5:23 (0:4, 2:6, 1:7, 2:6)

Az olasz szövetség honlapján nincs több információ és Zalánki Gergő is csak annyit tudott mondani a vlv érdeklődésére, hogy jól ment neki a játék, sok gólt lőtt - ötöt vagy hatot. (Igyekszünk kideríteni.)

Frissítés: továbbra sincs hivatalos forrás, de Aaron Younger emlékezete szerint Zalánki hatnál is több gólt lőtt azon a meccsen...

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Szeptember elején érkeztünk Reccóba, azóta zajlanak az edzések. Jól érezzük magunkat, egypercnyi sétára lakunk az uszodától, gyönyörű az idő, minden rendben van!

A gyakorlások egyelőre alapozó jellegűek, sok az úszás, nem nagyon labdázunk, de ez ilyenkor természetes. Jövő kedden elutazunk Máltára edzőtáborozni és amikor onnan visszatérünk, kezdődik az olasz bajnokság, október végén pedig a BL-főtábla versenysorozata.

A beilleszkedéssel nincs gond, aranyosak a srácok, segítőkészek. Egyelőre Aaron (Younger - a szerk.) segít fordítani bizonyos dolgokat, de az edzéseken elhangzó "szakszavakat" már megértem. Most már van olasztanárunk, úgyhogy egyre könnyebb lesz majd a kommunikáció is.

- Hogy ment neked a játék? Milyen volt az új közegben, az új játékostársak között?

- Jól éreztem magam. Azért még nagyon a szezon elején vagyunk, úgyhogy az állóképeség és az erő nincs a topon, nem is kell még ott lenniük, de a játék jól ment. Poénkodtak velem a többiek, akik Giorgónak hívnak, többször elhangzott a "Grande Giorgo!" kifejezés... :-)

Egyelőre egyébként nem is volt taktikánk, csak a legalapvetőbb dolgok, például olyasmi, hogy próbáljunk meg a lehető legtovább szorosat fogni. Szerencsém van abból a szempontból, hogy Sukno is most kezdi itt a vezetőedzői munkát, nem volt olyan, amit a többiek már tudtak, én pedig nem, mindenki számára ugyanolyan újdonság lesz, amit ő végre akar majd hajtatni a játékosokkal. Emiatt tényleg pikk-pakk ment a beilleszkedés a vízben, hiszen egyelőre "csak simán" játszani kellett.

- Milyen most a Covid-helyzet ott? Nézők mehetnek a mérkőzésekre?

- Van egy úgynevezett greean card, ami az otthoni védettségi igazolványnak felel meg, ennek birtokában lehet bemenni az éttermekbe, kávézókba és a sportversenyek lelátóira is. Természetesen nekünk, játékosoknak is kell ilyen igazolvány, de be is vagyunk oltva.

- Köszönöm a beszélgetést, sok sikert a folytatáshoz!


A képen az új Pro Recco játékosai (balról a negyedik Zalánki Gergő) - Camogli partján, ugyanis edzés gyanánt átúszták a reccói öblöt (legendás útvonal, a bajnoki cím megszerzésekor, kapatosan is "kötelező vízitúra"...)

Címkék:
Zalánki Gergő