FACEBOOK

Pijetlovics és Drasovics visszatér Szerbiába Szolnokról

Pijetlovics és Drasovics visszatér Szerbiába Szolnokról
hozzászólás, 2021.02.11.

Újra erős csapat formálódik a szerb fővárosban. A Novi Belgrádhoz sorra igazolnak külföldön játszó szerb pólósok, csütörtökön azt jelentették be, hogy a jelenleg a Szolnokot erősítő Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics a szezon végén szintén Belgrádba költözik. 


A szerb Szportszki Zsurnal, majd ennek nyomán a Total Waterpolo adta hírül csütörtökön, hogy a Szolnok két szerb játékosa a mostani szezon befejeztével a szerb Novi Belgrádhoz igazol. 

Dusko Pijetlovics nyilatkozatában elmondta, hogy érdeklődött iránta a Ferencváros, de túl sok időt töltött külföldön (Recco, Kazany, Moszkva, Szolnok - a szerk.), s kifejezetten érdekli az új kihívás, a Novi Belgrád komoly csapattá építése.

A világ egyik legjobb centere 2019 augusztusában szerződött Magyarországra, amit az tett lehetővé, hogy korábbi klubja, a Dinamo Moszkva gyakorlatilag csődbe ment. Leigazolásának hírét elsőként a vlv tette közzé.

Radomir Drasovics is úgy fogalmazott: ideje visszatérni Szerbiába, különösen, hogy a szerb bajnokság egyre jobb lesz.

A két szerb klasszissal szinte napra pontosan egy esztendeje hosszabbított szerződést a szolnoki klub, a kontraktus a mostani szezon végén jár le.

Kovács István, a szolnoki klub szakmai igazgatója a vlv-nek megerősítette a két szerb válogatott távozásának hírét. Mint mondta, Dusko Pijetlovics döntésében a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy a kisfia ősszel kezdi meg az iskolát. A szakember bízik abban, hogy a Szolnok továbbra is jó csapattal szerepel majd a hazai és a nemzetközi mezőnyben, de részletekről beszélni még túl korai, ráadásul sok a bizonytalanság a sport világában. Annyit elárult, hogy nagy mozgás nem várható a klubnál.

A Novi Belgrád vezetőedzője Vladimir Vujasinovics (aki egyben Dejan Szavics mellett a szerb nemzeti csapat másodedzője). A közelmúltban sorra jelentettek be komoly igazolásokat, ami azt mutatja, hogy a korábban súlyos helyzetbe került szerb vízilabdasport kezd magához térni. A klub szerződtette Milos Csukot, Marko Avramovicsot, Drasko Gogovot, nemrég pedig a montenegrói Filip Gardasevicset és ide igazolt a Görögországból hazatérő Stefan Mitrovics is.


Dusko PIjetlovics (fotó: vlv)


Radomir Drasovics (fotó: vlv)