FACEBOOK

OSC-s mérleg - bemutatták az új csapatot (sajtótájékoztató)

OSC-s mérleg - bemutatták az új csapatot (sajtótájékoztató)
hozzászólás, 2021.06.01.

Sajtótájékoztatón értékelte a nemrég lezárult klubszezont az OSC vezetése. Ismertté vált az új csapat is. Részletek, Vigvári Vince és Aranyi Máté videónyilatkozata a vlv-nek:


Az OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapata Cseh Sándor szakmai igazgató szerint eredményességben és játékban is magasan túlteljesítette az előzetes várakozásokat azzal, hogy a legutóbbi idényben az Eurokupában és a bajnokságban is a második helyen végzett.

A szakmai igazgató a keddi sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a tavaly nyáron új alapokra helyezett újbudai klubnál az első évben a négy közé jutást tűzték ki célul.

"Nekünk is meglepetés, hogy csak magyar játékosokkal ennyit el tudtunk érni, hiszen három válogatottal vágtunk neki az idénynek, most pedig már öten vannak az olimpiai keretben" - fogalmazott Cseh Sándor. Hozzátette, a cél szinte változatlan, a következő szezonban is szeretnének a négy közé jutni és lehetőleg érmet szerezni a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Utóbbi most azért nem sikerülhetett, mert a koronavírusos megbetegedések miatt az OSC kénytelen volt visszalépni a sorozattól és tavaly ősszel két hónapig még edzőmérkőzéseket sem tudott játszani.

A szakmai igazgató szerint a következő évadban az lesz nekik a legfontosabb, hogy a játékosok egyénileg is folyamatosan fejlődjenek, és jövőre már ne legyen meglepetés, ha döntőbe jutnak.

Varga Dániel vezetőedző megköszönte a megelőlegezett bizalmat, amelyet tavaly nyáron kapott a támogatóktól, és megerősítette Cseh Sándort abban, hogy a következő szezon várhatóan nehezebb lesz. A többi között azért, mert szeptemberig öt-nyolc felnőtt, illetve utánpótlás válogatott játékosára nem számíthat. Egyúttal bejelentette, hogy a keretet két utánpótlás-válogatott fiatallal, Vigvári Vincével és Aranyi Mátéval erősítették meg.



Hárai Balázs csapatkapitány azt emelte ki, hogy nagyon jó az összhang a csapat és a klubvezetés között, továbbá, hogy Cseh Sándor szakmai igazgatóként is sokat tett a játékosok fejlődéséért.

Vigvári Vince elmondta, tavaly ősszel keresték meg az OSC-től azzal, hogy igazoljon hozzájuk, de csak tavasszal hozta meg a döntést, miután biztatónak találta, amit a klubnál látott.

 A centerposzton szereplő Aranyi Máté bevallotta, 14 év után nem volt könnyű elhagynia az UVSE-t, de azért tette meg, mert úgy érzi, hogy az OSC-nél minden feltétel adott ahhoz - amit volt edzője, a néhai Benedek Tibor mindig is mondott neki -, hogy megkomolyodjon.

Fetter Balázs, a MOL Nyrt. szponzorációs igazgatója megjegyezte, a cégnek maximálisan érdemes volt támogatnia az OSC-t, hiszen egy tisztán magyar csapatról van szó, amelynél jól működik az utánpótláskorú játékosok beemelése a felnőttek közé.

Bakai-Nagy Zita, a XI. kerület alpolgármestere csodásnak nevezte azt az eredményt, amelyet Varga Dániel együttese elért, ezért külön gratulált a két második helyezéshez. Egyúttal kiemelte, hogy a játékosokra a társadalmi felelősségvállalás terén is számíthattak, karácsony előtt például személyesen is bekapcsolódtak a kerületi rászorulók megsegítésében.

(MTI)



VLV-NAGYINTERJÚ VARGA DÁNIELLEL



VLV-INTERJÚ A COVID-FERTŐZÉS KÖVETKEZMÉNYEI MIATT 24 ÉVESEN VISSZAVONULÓ TÓTH KRISTÓFFAL


VLV-VIDEÓK:


Vigvári Vince a vlv-nek

- Szervusz, Vince! Vigvári Vincét köszöntöm a vlv kamerája előtt egy nagyon fontos esemény alkalmából. Az OSC tartott sajtótájékoztatót és itt többek között azt jelentették be, hogy ősztől ebben a csapatban folytatod a pályafutásodat. Gratulálok ehhez és mindjárt a közepébe vágnék: azt mondta Dani a sajtótájékoztatón, hogy fiatal korod ellenére te vagy a legkeresettebb magyar vízilabdázó jelenleg. Érdekelne, hogy hány ajánlatot kaptál!

- Először is, köszönöm szépen. Igen, jólesett, hogy Dani bá' azt mondta, hogy én vagyok a legkeresettebb magyar... Kis túlzással, mondhatom, majdnem az összes magyar topcsapat megkeresett és voltak még nem top 4-es csapatoktól is megkeresések. 

- Nagyon szép történet... Miért az OSC-t választottad?

- Próbáltam minél jobban megnehezíteni magamnak a döntést, a lehető legtöbb szempontot igyekeztem figyelembe venni, mindenféle összehasonlításokat tettem, mert volt más klub is, amely komolyan érdeklődött irántam, elgondolkodtam. Egy ideig nem volt egyértelmű, hogy ide jövök, de aztán láttam, hogy hogy szerepel a csapat, hogy hogy állnak itt a dolgok, ez nagyon bizakodóvá tett engem, plusz..., Dani bá' és Sanyi bá' (Varga Dániel és Cseh Sándor - a szerk.) egyszerre kerestek meg, Sanyi bá'-val már dolgoztam, Dani bá'-val még csak nagyon keveset, de róla is a legjobbakat hallom, mint ahogy Sanyi bá'-ról is.

Ez nagyon jó csapat, de nem hiszen, hogy sokan várták volna, hogy az első évben két döntőt is játszanak. Ez, úgy gondolom, hogy nagyon nagy mértékben Dani bá'-nak köszönhető. Az is nagyon tetszett, hogy csak magyar játékosokból áll a csapat és egy fiatalos, jó brigádnak tűnik, ahol vannak azért idősebb játékosok, de minden nagyon tetszik, ami itt van, nagyon várom már, hogy jöjjek. 

- A játékoddal, szerepeddel kapcsolatban gondolkodsz-e már, elmondták, hogy mit kell tenned, ezt hogy fogadtad?

- Igen, Ez nyilván az előzetes tárgyalási folyamat kötelező része. Nagyon fontosnak tartom, hogy a személyes helyzetemre hogy tekint az edző, hogy mi a terv velem, hogy szeretnének integrálni a csapatba, hogy milyen szerepem lesz, fontos a személyemmel kapcsolatos öszes kérdés, de úgy gondolom, hogy bármit ígérhetnek, azért mégiscsak nekem kell majd hoznom a teljesítményt ahhoz, hogy lehessen játszatni, hogy lehessen rám számítani. Úgy érzem, hogy Dani bá'-tól és Sanyi bá'tól megkapom a maximális bizalmat, azon leszek, hogy amikor csatlakozom a csapathoz, a csapattársak bizalmát is megszerezzem és élni fogok az összes lehetőséggel, amit csak kapok. Fontos tagja szeretnék lenni ennek a csapatnak.

- Nagyon hosszú útra készül a junior válogatott, ősszel világbajnokság lesz Buenos Airesben. Ez úgy hogy mozgatja meg a fantáziádat? 

- Jó kérdés..., pont most kezdte el "foglalkoztatni a fantáziámat", ahogy te mondtad, eddig igyekeztem a legkevesebbet az OSC-re és a világbajnokságra koncentrálni, mivel most a hétvégén volt az utolsó szereplésem az UVSE-ben, most zárult le az ifi rájátszás. Nagyon jól hangzik, hogy Buanos Aires... és nagyon bizakodó vagyok, remélem, hogy megtartják, nem lesz eltörölve vagy elhalasztva. Már megvan a tervünk nyárra, elég kemény lesz, de a kemény munkának megvan az eredménye. És úgy gondolom, hogy ez a korosztály bombaerős, közülük most ugye, csak Konarik Ákos van a felnőtt válogatott keretében, de szerintem többen "felnőttválogatott-közeliek". Nagyon várom, biztos nagy élmény lesz, jó lesz a nyár is és nagyon szép eredményre van lehetőség Buenos Airesben.

- Köszönöm szépen, jó munkát neked a nyárra!



Aranyi Máté a vlv-nek

- Aranyi Máté áll a vlv kamerája előtt, szép magas fiú, fel kellett tolnom a botot... Gratulálok ahhoz, hogy szerződtetett téged a magyar bajnokság jelenlegi ezüstérmes csapata! Milyen várakozásokkal jöttél, miért ezt a klubot választottad?

- Nagyon szépen köszönöm. Hát ez egy nehéz kérdés... Volt egy fontos ember, aki azt mondta, hogy itt az idő, hogy vízilabdás legyek és elmozduljak egy jó csapat felé és itt az OSC-ben minden adott.

Nagyon várom már a felkészülést is, sajnos Vincével csak kicsit később tudunk csatlakozni a csapathoz, a korosztályos válogatott szeptemberi szereplése miatt...

- Nem olyan nagy baj az... :-)

- ... velük kell egy felkészülést végigcsinálni és ha úgy van, egy vb-re kiutazni.

- A pozíciód különleges. Center vagy. Centerből nagyon kevés van minden csapatban, a centerre komoly feladat hárul, sokat várnak tőle és hát, igazából a bíróknak is meg kell ismerniük az arcát, mert könnyebben jön az ítélet, ha ismerik a centert. Ilyen szempontból az OSC-től mit vársz, mit remélsz? Van előtted itt egy elég komoly center...

- Igen. A posztom nem egy hálás poszt... Amit várok a jövő évtől, az az, hogy fel tudjak nőni a feladathoz, hogy be tudjak állni és ha nem is ugyanazt a játékot nyújtsam, de a maximumot és hogy tényleg a csapat hasznára legyek mind támadásban, mind védekezésben. Ez a legfontosabb. 

- Hogy látod a jövődet, hosszabb távon mi a terved, mit szeretnél?

- Hosszabb távon? Minél jobb vízilabdássá válni itt az OSC-ben, reméljük, hogy itt egy jó alapot ehhez megszerzek. Nekem is, mint minden vízilabdásnak, az az álmom, hogy kijussak egyszer a magyar válogatott színeiben az olimpiára. Ezért nagyon-nagyon sokat kell dolgozni, rengeteget. Három-négyéves távlatban még esetleg annyi, hogy az egyetemet be szeretném fejezni időben. 

- Köszönöm szépen, Sok sikert kívánok neked az OSC színeiben és ősszel a magyar válogatott sapkájában!



Az OSC kerete alig változik, Tóth Kristóf visszavonult, Erdélyi Balázs csapatkapitány szerződése lejárt és ő máshova szerződik. Az újak (képünkön): Vigvári Vince, Varga Salamon és Aranyi Máté.