FACEBOOK

Francia bajnokság: Douai-Tourcoing 11:11 - Kardos Gergely pontmentő kapusgólja!

Francia bajnokság: Douai-Tourcoing 11:11 - Kardos Gergely pontmentő kapusgólja!
hozzászólás, 2021.03.21.

Parádés kapusteljesítmény mentette meg a felsőházba jutás reményét a francia bajnokságban szereplő Douai számára: Kardos Gergely előbb egy centerakciót hatástalanított, majd előre ment és utolsó másodperces lövéssel hozta döntetlenre csapata meccsét a Tourcoing ellen. Megmutatjuk a gólt és megszólaltatjuk Kardos Pipit:


A francia bajnokság a második szakaszánál jár, hamarosan kialakul a rájátszás mezőnye. A legjobb hatba kerülésre heten pályáznak, a hétvégi forduló előtt a 6. helyen álló Tourcoing egy ponttal előzte meg Kardos Gergely csapatát, a Douai-t. A meccs tehát rendkívül fontos volt, hazai vereség esetén a Douai-nak nem sok esélye maradt volna arra, hogy éremért harcoljon a folytatásban.

A meccs nagy küzdelmet és drámai végkifejletet hozott.

Francia bajnokság

Douai-Tourcoing 11:11 (3:4, 4:2, 2:3, 2:2)

G.: Balázs 3, Michel, Vitrant, Lepoint 2-2, Bouet, Kardos, ill. Randics 3, Kujacics, Rocchietta 2-2, Vincourt, Grgurevics, Canonne, Krisman

KARDOS GERGELY (Douai) a vlv-nek:

- Tudni kell, hogy a két csapat között történelmi hagyománya van a rivalizálásnak, ezért itt nemcsak a felsőházba jutásért tartották nagyon fontosnak ezt a mérkőzést.

Az első negyedben a Tourcoing elég gyorsan elment három góllal, kaptak három emberfórt és sajnos mindegyiket értékesíteni tudták. Sikerült visszajönnünk és a második félidőre egygólos előnnyel fordultunk. Feljavult a védekezésünk, enyhült a nagy teher, amit az elején mindenki érzett a tét miatt. 

Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, sajnos kaptunk buta gólokat, ugyanakkor mutatja a csapat tartását, hogy 9:11-es állásból a legvégén vissza tudtunk jönni legalább döntetlenre. Erre büszkék lehetünk, mert azért nem rossz csapatról van szó, a Tourcoing a nemzetközi kupák szereplője volt idén, a budapesti BL-selejtezőtornán csak 12:9-re kapott ki az OSC-től.


Fotó és videó: FNC Douai

- Hogy történt a meccs végi szerepvállalásod? A Total Waterpolo kiemeli, hogy a gólod előtt még Grgurevics labdáját is hárítottad...

- Egy perccel a vége előtt kaptunk egy center-akciógólt, azzal lett 9:11. Időt kértünk, majd emberelőnyből sikerült szépíteni. Már ekkor kiszóltam az edzőnknek, megkérdeztem, hogy ha sikerül kivédekeznünk a következő támadást, akkor felmenjek-e a végére. Szóval rögtön ott volt a fejemben, hogy élni kellene ezzel a lehetőséggel. 36 vagy 38 másodperc volt hátra, amikor elkezdtek támadni, s 11 másodpercnél csavarta el a center srác, sikerült kivédeni. A kapás oldalra dobtam ki a labdát, közben jelezték, hogy menjek... Előre úsztam és egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs előttem senki. Megkaptam a labdát, ránéztem az órára, hogy mennyi van hátra, láttam, hogy 3 másodperc. Mondom: akkor nézzük meg... Bement, klasszikus kereszt lapos lövés volt.

- Hogy látod most az esélyeteket a felsőházba jutása?

- Hét talákozónk van hátra, ebből hármat kell megnyernünk ahhoz, hogy biztosan felkerüljünk. Két meccs sima lehet, a harmadikon dől el minden, a Montpellier-t kell legyőznünk, szerintem az is menni fog, ha visszük tovább a mostani lendületet, ráadásul az a mérkőzés itthon lesz.

- Milyen a rájátszás ottani rendszere?

- Az első két helyezett "automatikusan" döntőt vív, a többiek keresztbe játszanak, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel, ami azt jelenti, hogy éremért küzdhetnénk a folytatásban.

- Mennyi ideig szól a kinti szerződésed?

- A szezon végén lejár.

- Mi lesz a folytatás?

- Már biztos, hogy hazajövök, az egyik budapesti csapattal kötök szerződést.

- Köszönöm a beszélgetést, gratulálok és további sikeres szereplést kívánok!