FACEBOOK

Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vince: folytassa... a nagyválogatottban!

Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vince: folytassa... a nagyválogatottban!
hozzászólás, 2021.12.30.

Befejezte két és fél napos összetartását Märcz Tamás fiatalokból álló kerete, hárman kaptak kései karácsonyi ajándékot, január első napjaiban a nagycsapat keretéhez csatlakozva dolgozhatnak. Évzáró beszélgetés - az utcán - a szövetségi kapitánnyal és három mosolygó fiatalemberrel, Fekete Gergővel, Molnár Erikkel, valamint Vigvári Vincével:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK

A hivatalos keretek:

Összetartás - 2021. december 28-30.

Gyapjas Brendon (Szeged), Kardos Gergely (BVSC), Szakonyi Dániel (FTC) - kapusok,
Aranyi Máté (OSC), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Batizi Benedek (BVSC), Dala Döme (OSC), Fekete Gergő (FTC), Horváth Ákos (Kaposvár), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Magyar Márton (Eger), Molnár Erik (FTC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vámosi Bertold (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC) - mezőnyjátékosok.

Összetartás - 2022. január 3-5.

Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok),  Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (?) (Szolnok), Német Toni (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.

Märcz Tamás korábban jelezte, hogy az utóbbi keret egy, két, esetleg három játékossal bővülhet a "fiatalos társaság" edzéseit követően. A döntés alapján Fekete Gergő, Molnár Erik és Vigvári Vince csatlakozhat a "nagyokhoz". (A három fiú edzés utáni videónyilatkozata alul.)

A fiatalok háromnapos összetartásán a vlv nem dolgozhatott, a szövetség vezetésének döntése alapján továbbra is csak sajtónyilvános edzésre mehetünk be - ilyet pedig az MVLSZ nem szervezett a mostani keret háromnapos programjára szólóan. A januári összetartás utolsó edzésének egy részén a sajtó is jelen lehet majd.

Videónyilatkozataink csütörtökön is az utcán készültek.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi, köszöntelek az év utolsó edzése után! Arra kérlek, röviden foglald össze ezt a három napot, mit végeztetek?

- Üdvözlök minden nézőt és olvasót! Ugye, ez egy háromnapos, öt viziedzéses, két tornatermifoglalkozásos időszaka volt ennek az összehívott, fiatal keretnek, amely még nem a felnőtt válogatott, annak előszobájának mondhatnám. Olyanok is voltak itt, akik már "beköszöntek" a felnőttválogatott-keretbe, de olyanok is, akik először kaptak tőlem meghívót, nagyon kíváncsi voltam rájuk "testközelben".

Azt mondom, hogy akiket behívtam, rászolgáltak a meghívóra, nagyon jól teljesítettek. Sok játékostól olyat is kaptam, amire nem számítottam. Továbbra is az a tervem, hogy amennyiben lesz rá mód, ezt a fiatal, már nem utánpótlásgenerációt nem hanyagolnám el, hanem azokon a vonalakon dolgoztatnám a háttérben, amelyeken a felnőtt válogatott dolgozik. Ugyanazokat a taktikai elemeket gyakoroltuk itt is, ugyanazokat a figurákat, amelyeket a felnőtt válogatott használ. Ez szerintem a jövőre nézve mindenképpen hasznos.

Most vége ennek az időszaknak. Minimális edzésből érkeztek a játékosok, nem volt könnyű ez a két és fél-három nap, de nagyon hasznos és előremutató.

- Néhány fiatal játékos nagyon nagy mosollyal az arcán lépett ki az uszodából - három játékost meghívtál a fiatalok közül a nagyválogatott januári edzéseire. Pár mondatban elmondanád, hogy miért éppen őket?

- Az eredetileg kijelölt felnőtt kereten kicsit módosítani kellett sérülések, egészségügyi gondok miatt, de egyébként is szerettem volna behívni egy-két játékost a fiatalok közül. Egyrészt posztra is hívtam játékosokat, másrészt azokat, akikben hosszú távon talán a legnagyobb potenciált látom. Akár az is elképzelhető, hogy egyikük-másikuk a közeljövőben tétmérkőzésen is bevetésre kerül. Ugye, Molnár Eriket, Vigvári Vincét és Fekete Gergőt neveztem meg, akik csatlakozni fognak a január 3-án kezdődő felkészülés részvevőihez. Sőt, bármi történik, a munkát most befejezett keretbőél fogok még további meghívókat adni. 

- Az évet hogy értékeled?

- Az olimpia éve mindig a legfontosabb éve az olimpiai ciklusnak. Örülök, hogy éremmel zártunk az olimpián, ez azért mindig cél, hogy a dobogón végezzen a csapat. Természetes, hogy szeretnénk mindig a legmagasabb szintre elérni, most a bronzérem sikerült. Ezt nézhetjük onnan, hogy régóta nem sikerült érmet elérnünk, és onnan is, hogy a magyar vízilabda elkényeztetett bennünket az aranyérmekkel. Mégis azt gondolom, jó kimondani, hogy érmes volt a magyar válogatott, a férfi csapat is és mellettünk a hölgyek is bronzérmesek voltak. Ott vagyunk az év legjobb csapata között az újságírók választása alapján, ami megtisztelő, hiszen tavaly is ott volt a férfi csapat és most is ott szerepel. 

Örülök, hogy ilyen évet tudhatunk magunk mögött, örülök, hogy az év végére minden játékosom egészséges és remélem, hogy hasonló jó időszak következik.

Kívánok nagyon boldog új évet minden nézőnek és olvasónak, aki a vlv-t követi!

- Én is, neked is és a csapatnak is boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok!



Fekete Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Először is engedd meg, hogy gratuláljak neked, most hallottam, hogy meghívtak a felnőttválogatott-keret januári foglalkozásaira. Hogy fogadtad a hírt?

- Először is üdvözlöm a nézőket és a hallgatókat! Nagyon örültem. Meglepődtem, és hát..., ez egy nagyon boldog..., késői karácsonyi ajándék. Nehéz bármit mondani, dolgozunk tovább. Alig várom, hogy jöhessünk január 3-án. 

- Kérlek, mondd el ennek a három napnak a történetét a te olvasatodban és érdekelne, hogy látod: eleve számításba vettek vagy az itt nyújtott teljesítmény döntötte el, hogy meghívnak?

- Ezt nem tudom, nem is gondoltam bele.

Ha a három napot értékelni kellene, hogy mi történt - az első napon azért volt egy keményebb fizikális munka, amit szerintem mindenki megérzett. A második napon már többet tudtunk gyakorolni, elkezdtük az emberelőnyös-emberhátrányos figurák gyakorlását, illetve egymás ellen játszottunk. Ma pedig ugyanígy egy ilyen emberelőnyös-emberhátrányos kétkapius edzés volt.

- Hogy készülsz a januári néhány napra?

- Most hazamegyek, mindenképpen pihenek, úgy gondolom, elvégzek egy kis rehabilitációs edzést még ma este és holnap is. Valószínűleg úszni is le fogok menni.

- Mondhatjuk, hogy jó éved volt?

- Így az év végén már azt tudjuk mondani, hogy igen, az év elején ezt nem mondhattuk. Remélem, hogy jövőre még jobb lesz.

- Köszönöm szépen, boldog új évet kívánok!

- Köszönöm, viszont!



Molnár Erik a vlv-nek

- Szervusz, Erik! Gratulálok ahhoz, hogy te is meghívást kaptál a felnőttválogatott-keret januári edzéseire. Mit szóltál?

- Nagyon örültem. Kételkedtem abban, hogy meghívnak, mert nem éreztem magam annyira csúcsformában most, nagyon elfáradtam, a vízben is fásultnak éreztem magam.  Nagyon köszönöm Tamásnak, hogy behívott - készülök a január 3-i edzésre fejben.

- Nagyon zsúfolt éved volt, rengeteg meccset játszottál, értékeld egy kicsit, milyen volt neked ez az év?

- A junior világbajnokság sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de azt is nagyon jó élménynek éltem meg. Az UVSE-ben szerintem fantasztikus évet produkáltunk mind felnőttben, mind az ifjúsági csapatunkkal, utána pedig a Fradival szintén fenomenális fél évet produkáltunk, nulla vereséggel. Dolgozunk azon, hogy ez jövőre is így legyen.

- Mire számítasz jövőre? Van-e célod, amit kitűzöl magad elé?

- Igen. A Fradiban minél inkább meghatározó játékos akarok lenni, egyénileg a lehető legtöbbet kihozni magamból és ha úgy fog menni a játék, akkor bekerülni a válogatottba!

- Sok sikert kívánok hozzá és boldog új évet!

- Köszönöm.



Vigvári Vince a vlv-nek

- Szervusz, Vince, gratulálok neked is! Ez egy nagyon nagy hír. Szerintem te vagy a legfiatalabb - meghívást kaptál a felnőtt válogatott január elejei keretedzéseire. Nagyon mosolyogsz! :-) Amikor Tomi elmondta, mit gondoltál?

- Örültem! Úgy álltam neki, hogy ha lehet valamilyen minicélt kitűzni erre a két és fél-három napra, akkor az ez, hogy ha sikerülne bekerülni a másik keretbe is. Nagyon örültem, amikor kimondta hármunk nevét.

Egy kis javítás: nem én vagyok a legfiatalabb, mert Erik egy nappal fiatalabb nálam. :-)

- Ó, ezt nem tudtam.

- Igen, a fizikumban ez nem látszik, de így van.

- Ide milyen reményekkel jöttél? És mi a terved a januári edzésnapokra?

- Olyan elképzelésekkel jöttem, hogy ami lesz feladat, azt megcsinálom, maximálisan, mindent beleadva. Mindenki egy kis pihenő után jött és egyből bekezdtünk az első edzésen egy 10x200-zal, ami senkinek nem esett jól, de azt is rendesen megcsináltuk, én is. Minden edzésen koncentráltam, maximális erőbedobással dolgoztam és örülök, hogy végül sikerült elérni azt a célt, amit kitűztem magam elé.

A januári edzésekre még annyira nem gondoltam. Azt tudom, hogy lesz a saját korosztályomnak, a junior válogatottnak is edzése, ahova hosszú idő után újra behívtak. Ezt is nagyon várom, nem tudom, mennyire fogják ütni egymást az edzések.

- Milyen éved volt? "Bevált" az OSC?

- Mondhatjuk, hogy bevált, igen. Az egész évet tekintve voltak hullámvölgyek, de az lenne a nem normális, ha nem lettek volna, ilyen korban. Elég maximalista vagyon, nagyon magasak magammal szemben az elvárásaim, próbálom is ezt a helyén kezelni, nem mondom, hogy könnyű, de igyekszem magammal szemben türelmes lenni.

Igen, az őszi-téli rész is jól sikerült, az OSC-be való átigazolásom is, szóval nagyon élvezem a mostani helyzetet. Szép kis karácsonyi-újévi ajándék, hogy behívtak, hogy életemben először hívtak be a felnőtt válogatottba, ezt érzem igazán annak.

- Kellemes ünneplést, és boldog új esztendőt neked!

- Köszönöm szépen.