FACEBOOK

Görögország-Magyarország 9:6 - A bronzmérkőzés maradt

Görögország-Magyarország 9:6 - A bronzmérkőzés maradt
hozzászólás, 2021.08.06.

Nem tudtuk megismételni a horvátok elleni parádés teljesítményt, a görögök taktikusan, jól játszva legyőztek minket és bejutottak a döntőbe. Mi a spanyol-szerb elődöntő vesztesére várunk, hogy a vasárnap, 6.40-kor kezdődő meccsen megszerezzük a bronzérmet. Részletek, nyilatkozatok folyamatosan frissülő tudósításunkban:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Olimpia, elődöntő.

Görögország-Magyarország 9:6 (2:1, 1:1, 2:2, 4:2)

Tokió, Tacumi Waterpolo Center, v.: Goldenberg (USA), Vojvodin (orosz)
Görögország: Zerdevasz, Geniduniasz, Szkumpakisz 1, Funtulisz 1, Papanasztasziu, Kolomvosz, Vlahopulosz 1. Cs.: Kapocisz, Derviszisz, Argiropulosz 4, Murikisz, Gkiuvecisz 2. Szövetsgi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Magyarország: Nagy Viktor, Manhercz K. 2, Vámos 1, Jansik Sz., Erdélyi, Varga Dénes 1, Mezei. Cs.: Angyal, Zalánki 1, Hosnyánszky, Pásztor 1, Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 4/16
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Szkumpakisz, Papanasztasziu, Derviszisz, ill. Hosnyánszky, Jansik Sz. 

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Várható: nyilatkozatok.

 
Az Eurosport összefoglalója

​Címlapkép: Illyés Tibor/MTI


MÄRCZ TAMÁS a FINA-nak:

- Az első negyedben gyorsan olyan formába terelődött a játék, ami a görögök számára kedvező. Nagyszerű, szervezett védekezés, lassú támadásépítés, az emberelőnyök kivárása és a 6:5-ös támadá sikeres befejezése. Bármi is járt a fejünkben, a görögök a számukra kedvező mederben tartották a mérkőzést és ezen a téren ők jobbak. 

Az emberelőnyös játékuk jól működött, vagy inkább azt mondom, jobban működött, mint a miénk. A védekezésünk jó volt, ezt mutatja, hogy három negyed alattt csak öt gólt kaptunk, de a befektetett munkánk elöl nem járt eredménnyel. Gyorsabban kellett vona járatnunk a labdát, több fantáziával, meglepő passzokkal alakítani a támadásokat, feltörni a védelmüket. Hiányzott a meglepetés ereje, nem volt meg a bölcsesség és a higgadtság ahhoz, hogy váratlan helyzeteket hozzunk létre.

A görög csapat már korábban bizonyította, hogy a védekezése kiemelkedő, hat gólon tudták tartani Montenegrót, ami elképesztő. Nekünk van néhány kiemelkedő képességű támadójátékosunk, mégsem tudtuk felülmúlni a görögöket. Néhány kulcsemberünk a megszokott szint alatt teljesített, és nem sikerült feljebb lépniük, vezetni a capatot akkor sem, amikor a mérkőzés a kritikus szakaszba fordult.

Túl sok olyan dolog hiányzott, ami nélkülözhetetlen egy olimpiai elődöntő megnyeréséhez.


MÄRCZ TAMÁS a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Gondolom, tudja, hogy a fiúkkal nagyon nehéz volt szót váltani, de ez teljesen érthető. Ugyanakkor a kapitány kívülről, némileg higgadtabban hogy látja, miért nem lehetett másodszor sem megfogni a görögöket? Akik tényleg nagyon jók, de talán mi sem voltunk most, finoman szólva sem, a top formánkban.


- Abban bíztunk mindenképpen, hogy a legutóbbi játékunknál jobban fogunk játszani, amikor egyébként reális esély lett volna a csoportmérkőzésen megverni a görögöket. Nem tudom, ezt most nem is akarom annyira megítélni, szerintem nem játszottunk jobban, de az biztos, hogy a görögök a saját játékuknál, amit játszottak ellenünk a csoportmérkőzésen, annál egy fokkal legalább jobban játszottak. Még jobban összerakták a védelmet, még jobban zártak a blokkok, még gyorsabban odaértek. Az is közrejátszott ebben az egészben, hogy ehhez mi is kellettünk, nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdákat, nem tudtuk idő előtt vagy idő után ellőni, egy picit gyorsabban reagálni az ő jól szervezett védelmükre. És többet hibáztunk. Valamivel többet hibáztunk emberelőnyben, ők egy párral többet lőttek be, illetve náluk volt plusz egy olyan ember, aki egyébként nem számít húzóembernek. Három-négy olyan ember van náluk, Vlahopulosz, Geniduniasz és Funtulisz, akik a gólok nagy százalékát hozzák, ezt a három játékost egy gólon tudtuk tartani, de volt egy olyan játékos elöl, Argiropulosz, aki viszont négyet tudott vállalni ezen a mérkőzésen. Nálunk most nem tudott előlépni a szokásos gólszerzős emberek mellé egy olyan ember, aki talán átlendíti a mérkőzés menetét, illetve sajnos nem tudtak a húzóembereink annyit kiadni magukból, mint amire számítottunk.

Csalódottság mindenképpen van, ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy nagyon erős görög csapattól kaptunk ki, a mai meccs alapján megérdemelten jutottak be a döntőbe. Mi nem voltunk annyira jók, hogy ma megverjük őket, bár ott lihegtünk az utolsó negyedig a nyakukban, és talán, ha ott tudunk valamit mozdítani, akkor utolérjük őket, és változott volna a negyedik negyedben a játék. Ennek ellenére pont nem mi lőttünk rá, hanem ők lőttek rá még egy gólt. Érezhető volt, hogy két-három gólt nagyon nehezen fogunk tudni belelőni a negyedik negyedben, de küzdöttünk, ameddig tudtunk, becsület illeti a srácokat ilyen szempontból.

Van hova fejlődnünk, és minél gyorsabban kell, már holnaputánra.

- Igen, jön a bronzmérkőzés, de azért egy gondolat még erről. Egy kicsit úgy tűnt kívülről, hogy végre utolértük őket 5:5-nél, és látszólag úgy voltak vele a játékosok, amit ön is mondott, hogy ugyan nem volt minden olyan gyors és éles - a görögöknél persze Argiropulosz megjátszásánál igen -, de meglesz ez, vagy előbb-utóbb átbillen, átfordul. Lehet, hogy azért nem lett meg és nem jött az, amire számítottunk, mert egy kicsit tompábbak voltunk?

- Én úgy érzem, hogy azért elindult a mérkőzés, nem mondanám, hogy tompábbak voltunk. Azt a fajta játékstílust ránk erőltették, amit ők szeretnek játszani, és jól játszanak, viszonylag kevés rizikót raktak a játékukba, tudták azt, hogy oda kell terelni a mérkőzést az emberelőny-emberhátrány játékba - pont ezzel a kettő különbséggel voltak jobbak.

Fáj a szívem, mert kihagytunk olyan lehetőséget, akár a meccsnek az első felében a kettős emberelőnyt, ami megbosszulja magát egy ilyen kiélezett, kevés gólos mérkőzésen. Nehéz egyébként gyorsabb mérkőzést produkálni a görögök ellen, mert nagyon jól zárnak vissza, nehéz róluk lefordulni. Erre talán nem is volt esély, ezt úgy lehetett volna megnyerni, hogy az adódó helyzeteket picit eredményesebben belőjük. Ők jól kijátszották az emberelőnyöket, elcsúsztattak egy-két blokkot, nem értünk oda, be tudták préselni azokba a helyekbe, ahova elvileg nem kellene, hogy beérkezzen a labda. Jobbak voltak ma. 

- Nagyon sportszerűen nyilatkozott Märcz Tamás szövetségi kapitány. Köszönöm szépen, és sok sikert a bronzmérkőzésre!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


TEODOROSZ VLAHOSZ görög szövetségi kapitány a FINA-nak:

- Azt hiszem, nagyon óvatosak voltunk az elején, mégpedig azért, mert nagyon óvatosnak kell lenni egy olyan csapat ellen, mint Magyarország. Ők ugyanis rendkívül erősek támadásban. Kiváló lövőik vannak, képesek egy pillanat alatt minden ellenállást megsemmisíteni.

Számunkra a kulcs most is a védekezés volt. Ha az ellenfeled a magyar válogatott és sikerül elérned, hogy csak hat gólt kapj, akkor megnyerheted a meccset. 

Történelmi pillanat ez a görög vízilabdasport számára, megszereztük az első érmünket az olimpián! Nagyon büszke vagyok, hogy ezt az én vezetésemmel játszó válogatott érte el. Büszke és hálás, a hazánkért, Görögországért tettük!

Itt azonban nem állhatunk meg, úgy fogunk harcolni a döntőben, mint az őrültek. Szeretnénk a himnuszunkat hallgatni a mérkőzés után.


MÄRCZ TAMÁS a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Eddig is elismerően beszéltünk a görög csapatról, és azt hiszem, ezután még inkább így kell. De picit saját magát verte meg ma a csapat?

- Mindkettő. A görögök nagyon jól játszottak, megmutatták, hogy még ők is tudtak annál jobban játszani, mint ahogy a csoportmérkőzéseken játszottak. Amin ugyan alulmaradtunk, de úgy éreztem, akkor tényleg benne volt a meccsben, hogy mi nyerhetünk. Itt nem annyira volt benne. Nagyon nehéz falat építettek, és sokszor nem jó döntéseket hoztunk a támadásokban, a fórokban, különösen ott volt óriási hiányérzet. Egyszer-egyszer túl korán lőttünk, bár bevállaltuk azt, hogy egyszer-egyszer megpróbáljuk, mielőtt felállt védelem van előttünk, az előtt ellőni és keresni gólokat - de akkor is jól reagáltak. Illetve, amikor meg hosszabban járattuk a labdát, akkor lassú volt, és simán odaértek a görög kezek. Nem is annyira az egyébként jól védő kapus hárította most ezeket a lövéseket, hanem eleve el sem jutottak a kapuig, mert a védőjátékosok jól értek oda. Ők egy fokkal jobbak voltak az emberelőnyeikben, jobban kihasználták őket, illetve egy-egy gólt találtak kívülről is.

A csalódottság nagyon nagy bennem, mert ennél tudunk jobban játszani, és jobban ki kellett volna kaparni a mai sikert. Ennek ellenére azt gondolom, egy nagyon jó görög csapat vert meg minket, és minden elismerés megilleti őket a döntőbe jutásért.

- A csalódottságot az is növelheti, hogy a negyeddöntőben nagyon jól játszott a csapat, és úgy tűnt, a játékosok is elmondták, hogy valami átszakadt, valami áttört, és ez még jobb lehet? Ehhez képest talán ez a mérkőzés visszaesés volt. 

- Azért volt visszaesés, mert sokkal jobb volt az általuk szervezett védelem. Mi is kikapcsoltuk egyébként sok játékosukat - hiszen Vlahopulosz, Funtulisz, Geniduniasz összesen egy gól lőtt -, viszont előreléptek olyan játékosok, akik általában nem főszereplők. Bár Argiropulosz az elmúlt időszakban bizonyította, hogy több poszton is bevethető, és akár fontos gólokat is tud lőni. Meccs közben láttuk, hogy már két hibája van, és ő lövi a gólokat, ezért próbáltuk kiszedni a meccsből, de nem sikerült ezt megoldani. Találtak még olyan embereket, akik megoldották azokat a helyzeteket, amit a legnagyobb húzóembereik nem tudtak, hiszen jó néhány közülük gól nélkül végzett. Mi nem tudtunk föléjük nőni.

Természetesen szomorúak vagyunk, de minél gyorsabban fel kell állni ebből, mert éremért tudunk játszani holnapután.

- Ha már kulcsjátékosok: mekkora hiányérzet van a mi oldalunkon? Manhercz Krisztián ma is odatette az extrát, de úgy tűnt, hogy talán kevesen tudják hozni magukat ezen a mérkőzésen, meg korábban az olimpia más találkozóin is volt ilyen pillanat.

- Igen, az egyértelmű, hogy nem lehet egy vagy két játékos folyamatosan mindig húzóember, az a jó, ha mérkőzésről mérkőzésre változik ez, illetve olyanok is előlépnek, akikre nem számítunk - lásd görög csapatnál Argiropuloszt. Szerintem maradt bennünk, maradt a játékosokban sajnos.

Mindenképpen gyorsulni kell, a nemzetközi vízilabda nagyon-nagyon felgyorsult, gyors gondolkozásra van szükség, gyors helyzetfelismerésre, gyors döntésekre, gyors labdajáratásokra, a védelemben is még gyorsabban odaérni. Azt gondolom, nézhetjük azt az oldalát is, hogy miben kell előrelépnünk, ha legközelebb a dobogó tetejére akarunk állni, vagy legalábbis döntőt akarunk játszani, hiszen az még egy plusz lépcső lett volna. Most ezt a lépcsőt nem sikerült meglépni. Lesz min dolgoznunk, de egyelőre rakjuk össze magunkat holnaputánra. 

- Sok sikert a bronzmérkőzéshez, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VARGA DÉNES csapatkapitány a FINA-nak:

- Azt kell, hogy mondjam: a görögök megérdemelték a győzelmet. A védekezésben nyújtott teljesítményük kiemelkedő volt, egyszerűen nem voltunk elég türelmesek ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő eszközt a soraik felbontásához.

Be kell vallanom, az a néhány gól is, amit emberelőnyből elértünk, egyéni megoldásokból született, a góllövő ügyességének volt köszönhető, nem a 6:5-ös akcióink kijátszásának.

Most azt kívánom a görögöknek, hogy nyerjék meg az olimpiai aranyérmet - ez egyfajta igazolása is lenne annak, ami itt most történt, elmondhatnánk, hogy a legjobb csapattól kaptunk ki az elődöntőben.


VÁMOS MÁRTON a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Ez egy nagyon nehéz pillanat, elveszítettülk az olimpiai elődöntőt.

- Jól mondod. Öt év munkája, foszlott szerte. Egy ilyen üvegkép, ami darabokra hullik, most ezt érzem. Csalódott vagyok, nem tudok sokkal többet mondani, jobbak voltak nálunk a görögök.

- Azt talán elárulhatom a hallgatóknak, nem bántalak meg, hogy fátyolos a tekinteted. Teljesen megértem. Ott voltál te is Rióban, amikor  a negyeddöntő megint nem sikerült. De ezt lehet mondani, hogy ez még szívbemarkolóbb? Hiszen már az utolsó előtti lépcsőfok lett volna.

- Szerintem Rió rosszabb volt. Az ötödik helyért mindig sokkal nehezebb játszani. Most még van egy kapaszkodó, a bronzérem, amit, hogyha meg tudunk szerezni, gyógyír a sebünkre talán.

- MI történhetett a csapattal? Mert azt láttuk, hogy a görögök nagyon összeálltak, ebben nincsen hiba. De mi, nem is tudom, hány százalékosak voltunk magunkhoz képest, most nem állt össze.

- Nem. Nagyon sok blokkot lőttünk, kapkodva játszottunk elöl-hátul, emiatt kaptunk ki. A csapategység, úgy gondolom, hogy nem volt rossz, nem voltak széthúzások. Meg azt sem mondom, hogy jobban akarták a görögök, mert mi nagyon-nagyon akartuk ezt a győzelmet. Ők ma jobbak voltak.

- Nagyon szépen köszönöm Vámos Mártonnak és sok sikert a bronzmérkőzéshez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Nem kergetjük az álmokat, mérkőzésről, mérkőzésre haladunk és haladtatok, ahogy te is mondtad, fejlődtetek, de ez a mai nem sikerült. A kapuban pedig te mindent megtettél, jól tartottad a csapatot. De gondolom, idegörlő volt mindig menni a görögök után.

-  Gratulálok nekik. Ez a mai teljesítmény kevés volt ahhoz, hogy legyőzzük a görögöket. Nagyon jó a görög csapat, tudtuk. Sajnálom. Úgy gondoltam, hogy más van megírva nekem, de nem jött össze az amire kisgyermek korom óta vágytam vagy álmodoztam, hogy Európa-, világ- és olimpiai bajnok legyek. El kell ezt fogadni. Az élet megy tovább.

Nagyon sajnálom, de most így már nem tudunk mit csinálni. Azt mondom, hogy megtettünk mindent, de nem jött ki minden, szerintem. Sok maradt bennünk. Jobbak voltak.

- Nyilván nem vigasztal, hogy minden idők egyik legjobb kapusa vagy, de azért hozzáteszem és sokszor elmondtam  a közvetítésekben, hogy nem volt egy olimpiai elődöntő-hangulat itt. Külső okok miatt is, üres lelátók stb és azt éreztem a görögökön, persze életük lehetősége volt, hogy kicsit mintha frissebbek, élesebbek lettek volna. Az, amit mondtál, teljesen helytálló, hogy mi is nagyon akartuk. Ezt belülről mennyire érezted, hogy volt amikor gyorsan megjátszották, volt amikor lőttek, volt amikor falba húzták, hogy az a tized, század másodperc a javukra döntött, ha mondjuk ez úszás lett volna.

- Nem tudom és nem is akarom elemezni ezt a mérkőzést, mert nincs értelme. Lefújták, ők nyertek, ennyi. Nem tudok mit mondani ehhez, csak ismételném magam.

- Köszönöm szépen Viktor.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a FINA-nak:

- Nagyon szomorúak vagyunk, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést. Azt hiszem, túl sok hibát követtünk el. Sejtem, hogy a szurkolók mit éltek át a találkozó alatt. 

Ha a hivatalos vonal ennek a mostani stílusnak a preferálása lesz, akkor a vízilabda sorsa rossz irányba fordulhat. A mérkőzések lassú tempója, az emberelőny-emberhátrány-csata előtérbe kerülése talán nem a legjobb út ahhoz, hogy ez a sportág eladhatóvá váljon.

Mindenesetre: megvoltak ma a lehetőségeink, azok többségét sajnos kihagytuk és így a végén vereséget szenvdtünk.


PÁSZTOR MÁTYÁS a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Matyi, amikor a második félidő elején 3:3-nál kiegyenlítettél és egy óriásit üvöltöttél, én úgy éreztem, hogy esetleg ott lehet egy fordulópont, de sajnos nem lett. Ez az ami talán picit hiányzott, hogy kizökkentsétek őket, megtörjétek őket?

- Igen, azért tudtuk, az első csoportmeccsükből is, hogy a görög nagyon jól fejezi be az emberelónyöket. Erre vannak bekódolva, nem is tudom, hogy hogy. Nagyon jól jár náluk a labda, és igen, amikor kiegyenlítettünk, akkor én is éreztem a csapaton, hogy most meg lehet. De olyan gyorsan kaptunk utána kiállítást és gólt, hogy nem tudtuk ezt feldolgozni. Az emberelőnyöket nagyon gyorsan járatták, viszont támadásban türelmesek voltak és lassabbak, mint egy normál csapat és ebbe szerintem mi belealudtunk. Abban lassúak voltak, emberelőnybe gyorsabbak és ezt mi nem nagyon tudtuk korrigálni.

- El is bizonytalanítotak titeket? Te is próbálkoztál, többen próbálkoztak. De vagy nyolcszor blokkoltak, az rengeteg.

- Bizonytalanítani nem binytalanítottak el, mert azért a mi csapatunknál nem kell messzire menni az önbizalomért, mert tényleg mindenki nagyon jó játékos és sorsdöntő szituációkban mindenki el tudja dönteni a mérkőzést. Tény, hogy jól védekeztek, de azért mi lehettünk volna pontosabbak.

- Köszönöm szépen. Sok sikert a bronzmeccshez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ZALÁNKI GERGŐ a FINA-nak:

- Ez a sport. Megesik az ilyesmi. 

Azt gondoltuk, hogy erre a meccsre jobb formában tudunk kiállni, mint tettük azt a csoportkörben, a nyitó találkozón, de ma is felülmúltak minket.

Túl korai lenne megfelelő indokokkal előállni, egyszerűen úgy érzem, el kell fogadni, ha az ellenfél jobb formában van.


ANGYAL DÁNIEL a vegyes zónában, magyar újságíróknak, az Index tudósítása szerint:

- Talán kicsit az van a köztudatban, hogy a görög csapat egy könnyebb ellenfél, de a legjobb négy között ez nem jelenthető ki.

Támadásban ment el ez a meccs, de ehhez kellettek ők is, nagyon jól védekeztek. Nem találtuk az ellenszert, és szép lassan felőrlődtünk ebben.

Gratulálok a görög csapatnak, nagyon jól játszottak. Csalódott vagyok, ez egy óriási lehetőség volt. Nincs még vége az olimpiának, próbálunk előre tekinteni, és éremmel hazamenni. A napi forma dönti el ezeket a meccseket, bízom benne, hogy nagyobb szerencsének lesz vasárnap.


ERDÉLYI BALÁZS a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Nehéz most bármit mondani, mi magunk sem számítottunk arra, hogy ilyen eredmény születhet. Kétszer megvertek minket itt az olimpián, nyilván gratulálni kell nekik, de számomra érthetetlen, hogy mi történt velünk. Roppant mód sajnálom, nehéz most okosat mondani.

- Ők voltak nagyon jók vagy ez nekünk volt egy nagyon-nagyon rossz nap, hogy érezted?

- Azt gondolom, sajnos kicsit mind a kettő. Gyenge napot fogtunk ma ki, talán még bennünk lehetett a negyeddöntő, nem tudom. Semmi nem jött össze, azért ez érezhető volt, a kapufáról szinte minden kifelé jött, a lepattanók hozzájuk pattantak. Hogy ez most szerencse, akarás..., ki minek tudja be. Sajnos ez ilyen nap volt.


JANSIK SZILÁRD a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Mentünk mentük utánuk, előnyt adtunk nekik, idézőjelben adtunk persze előnyt nekik, nem tudatosan. Miért volt ez ennyire nehéz a görögök ellen? Akiknél azért jobbak vagytok, jobbak vagyunk.

- Nem tudom megmodani. Tényleg, feljöttünk még ikszre többször is, annak ellenére, hogy az elején rosszul kezdtünk, és ott volt az emberelőnyünk, sajnos azt elrontottunk. Rengeteg emberelőnyt elrontottunk, nem tudom ennek mi az oka, mert rengeteget gyakoroltuk, de csődöt mondtunk teljesen, és ők utána egyből akciógólt szereztek, ami nagyon nehéz. Még utána is volt esélyünk felállni. Borzasztóan csalódott vagyok.

- Mennyit számított, hogy egyszer sem volt nálunk az előny, illetve, hogy a görögök veretlenül jöttek ide. Az olaszoktól sem kaptak ki, Montenegrót gyakorlatilag hat góllal lemosták, és tényleg duzzadtak az önbizalomtól.

- Biztos, hogy számított, látszik, hogy duzzadnak az önbizalomtól. Végig uralták a meccset, többször feljöttünk ikszre, és esélyünk volt vezetni, akkor talán egy kicsit megrogytak volna, de folyamatosan a kapufát találtuk el, a kapufa élét, személy szerint én is. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Nem tudom, hogy mit kellene másképp csinálni, nagyon csalódottak vagyunk, nem is tudom, hogy ez után hogy lehet felkelni. Mi megpróbálunk, mert azért az érem az csak jobb, mint hazamenni negyedikként. Nyilván százszor jobb, de nem tudom mikor lesz ilyen esélyünk legközelebb.

- Igen, ezt nem lehet tudni, viszont három év múlva lesz az olimpia, most nem négy, ha már erre ötöt kellett várni. A csapatról mit lehet elmondani? Mert azért jöttünk felfelé teljesítményben, önbizalomban, védekezésben kifejezetten, de mintha mindig meglett volna ez a hullámzás. Te hogy érezted belülről?

- Igen, nem értem. Pedig annyira jó, felívelő játékot mutattunk, és azt gondolom, hogy magabiztosan érkeztünk ide. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, hogy az elején ilyen életlenek voltak a lövéseink, naggyá tettük a kapusukat. Nagyon mélyen zónáztak, teli lőttük a blokkokat, nehéz...

Nem nagyon tudok mit mondani, nagyon csalódott vagyok, nagyon szomorú. Nem tudom, ki tudja, hogy mi lesz három év múlva. Most volt itt az esély, ezt elszalasztottuk, e miatt nem tudom. Borzasztó szomorú vagyok.

- Nagyon sajnálom! Köszönöm szépen Jansik Szilárdnak!

(Lejegyezte: Kerbi)


A nap további eredményei:

Montenegró-Horvátország 10:12 (0:1, 4:5, 3:3, 3:3) (M35) - az egyik játékvezető Kun György volt - az 5-8. helyért
G.: Ivovics 3, Perkovics, Matkovics 2-2, Drasko Brguljan, Vidovics, Ukropina, ill. Vukicsevics 3, L. Fatovics, Loncsar, Vrlics 2-2, Jokovics, Milos, Obradovics

Olaszország-USA 6:7 (2:2, 1:3, 2:0, 1:2) (M36) - az 5-8. helyért
G.: Figlioli, Renzuto Iodice 2-2, N. Presciutti, Bodegas, ill. Bowen 3, Hooper 2, Obert, Woodhead

12.50 Szerbia-Spanyolország 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2) (M38) - elődöntő
G.: Mandics 3, Sz. Rasovics, F. Filipovics 2-2, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics, ill. Munarriz, Tahull, Mallarach 2-2, Granados, Perrone, Bustos Sanchez

Augusztus 8., vasárnap

02.30 Montenegró-Olaszország (a 7. helyért)
04.00 Horvátország-USA (az 5. helyért)
06.40 MAGYARORSZÁG-Spanyolország (bronzmérkőzés)
09.30 Görögország-Szerbia (döntő)

A torna négy csapatnak már befejeződött, számukra ez már végeredmény:

(...)
9. Ausztrália
10. Japán
11. Kazahsztán
12. Dél-Afrika


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A vlv eddigi tudósításai a tokiói olimpia férfi tornájáról:

Így állunk Görögországgal - nehezebb lesz, mint sokan gondolják

Miért nem láttuk a VAR képét Nagy Viktor védésekor?

Märcz Tamás: ,,Manó matek-korrepetálását elhalasztjuk,,

Magyarország-Horvátország 15:11 - ELŐDÖNTŐBEN VAGYUNK!

Magyarország-Horvátország - élő közvetítés

Így állunk Horvátországgal - A fontos meccsek szempontjából mi következnénk...

Märcz Tamás a horvátok elleni negyeddöntőről: ,,Férfias, kemény küzdelem lesz,,


Tokió - Statisztikák a csoportkör után

Magyarország-Olaszország 5:5

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Vasárnapi beszélgetésünk Märcz Tamással

USA-Magyarország 8:11

USA-Magyarország - élő közvetítés

Mely klubok adják a legtöbb játékost a tokiói tornán?

Magyarország-Dél-Afrika 23:1

Magyarország-Dél-Afrika - élő közvetítés

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Japán-Magyarország 11:16

Japán-Magyarország - élő közvetítés

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Tokiói rajt: Magyarország-Görögország 9:10

Magyarország-Görögország - élő közvetítés

Akkor hát, vasárnap hajnalban kezdünk!

Közvetítések az olimpiáról

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Brit bukmékerek szerint még mindig Magyarország a legesélyesebb!

Ábrándozás helyett vágyakozás - olimpia előtti összegző interjú Märcz Tamással

Köpni kell Tokióban - érdekességek a Covid-protokollról

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről

Tokió 2021 - olimpia