FACEBOOK

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?
hozzászólás, 2021.07.28.

Gyorsan eltelt az idő a japánok elleni találkozó óta. A szövetségi kapitánytól helyzetképet kértünk és annak megosztását, hogy mit vár a csoport leggyengébb tagja elleni csütörtöki meccstől.


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI MÉRKŐZÉSEI 2021-BEN

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A japánok elleni mérkőzés volt az egyetlen a csoportkörben, amely a mi időzónánk szerint az esti órákra esett, úgyhogy azt követően már nem sok minden történt velünk. Ma kicsit tovább pihenhetett mindenki, aztán a nagyjából szokásos menetrendünket folytattuk - még délelőtt egy tornatermi edzéssel. Kora délután vizes edzésen voltunk, s mire visszaértünk, szinte eltelt a nap. Örültem annak, hogy gyorsan elment az idő, mert néha gondot okoz a hosszú várakozás két meccs között. Most már szinte "nyakunkon" a következő mérkőzés, a csütörtöki program első meccsét játsszuk, Dél-Afrika ellen.

Szokásainktól eltérően most nem készültünk nagy videóelemzéssel, de tudjuk, milyen az ellenfél, játszottunk velük két éve, a kvangdzsui világbajnokságon. Most is hasonló mérkőzésre számítunk annak alapján, amit itt láttunk tőlünk az eddigiek során, hiszen a stábbal mi azért figyeltük őket.

- Hogyan foglalod össze a róluk alkotott képet?

- Jókötésű vízilabdázókról van szó, szeretik is a test a test elleni küzdelmeket, ez látszott az olaszok elleni mérkőzésükön. Természetesen nem azon a szinten vízilabdáznak, mint az itt jelenlévő többi ország, de keményen beleállnak a harcokba, hajtanak négy negyeden keresztül, igyekeznek nem alárendelt szerepet játszani még akkor sem, ha már nagy arányú különbség látszik az eredményjelzőn. Úsznak, lőnek, szép gólokra is képesek, nem egyszerű ellenük játszani, oda kell figyelni. Szeretném, ha sok labdaszerzés lenne, lendületes lefordulások, jó helyzetkihasználás, várhatóan gyakorolhatjuk majd a különböző létszámú megúszások befejezését. Örülnék, ha sok jó blokkot látnék, ha nem nagyon találnák el a kapunkat - jó mutatókat várok a felsorolt játékelemekben.

- Ugye, jól gondolom, hogy nincs olyan kényszer most, hogy minél több góllal nyerjünk?

- Nincs, valószínűleg nem lesz szerepe a holnapi meccs eredményének a csoport végső sorrendjének kialakulásában. Ettől függetlenül a szokásos módon állunk a mérkőzéshez, igyekszünk a lehető legtöbb góllal nyerni, minél jobb százalékban értékesíteni az adódó lehetőségeket és természetesen minél kevesebb gólt kapni.

- Megerősíted a már kiszivárgott információt, hogy Dumi lesz a kimaradó csütörtökön, elkerülendő, hogy olyan sérülés érje őt egy gyengébb képességű játékossal folytatott harcban, mint amiért nagy árat fizettünk a kvangdzsui vb-n?

- Nem szoktam előre nyilvánosságra hozni a kimaradó személyét, de nem titok, valóban Varga Dénes nem játszik holnap és azt is elárulom, hogy a két kapus megosztva védi majd a kaput, félidei cserével, ez a terv. Egyébként nemcsak az a mostani választásom oka, hogy ne érje olyan fatális sérülés a csapatkapitányunkat, mint a koreai vb-n. Szeretném, ha friss lenne, amikor a folytatásban fontos mérkőzések következnek, tudom, mire van szüksége, semmiképpen nem arra, hogy a további jó szereplése érdekében csütörtökön mindenképpen játsszon.

- Mit szólsz a lányok nagyszerű eredményéhez, az USA legyőzéséhez?

- Volt szerencsém már néhányuknak gratulálni, azoknak, akikkel találkoztam. Óriási dolognak tartom, igy, a vlv-n keresztül is üzenem, hogy nagyon-nagyon gratulálok! Nagy fegyvertény volt ez a győzelem és óriási lehetőséget adott arra, hogy kezükben tartsák a sorsuk irányítását. A történelmi siker után a folytatásra is sikeres szereplést kívánok nekik!



Decker Ádám elemzése a Japán elleni meccsről


A magyar csapat:

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielErdélyi BalázsHárai BalázsHosnyánszky NorbertJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPásztor Mátyás,  Varga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Az olimpián meccsenként 12 játékos szerepelhet minden válogatottban, de a tornára 13 játékost lehetett nevezni. Az adott meccs napjának reggelén, 8.30-ig kell leadni a 12-es listát. A 13. játékos minden indoklás nélkül, "oda-vissza" cserélhető a torna során. Az első találkozónkon Vogel Soma, a másodikon Mezei Tamás maradt ki.

A csoportkör hátralévő programja:

Július 29., csütörtök

03.00 MAGYARORSZÁG-DÉL-AFRIKA - Duna TV, vlv (szöveges élő)
04.30 Spanyolország-Kazahsztán
07.00 USA-Olaszország
08.30 Horvátország-Montenegró
11.20 Görögország-Japán
12.50 Szerbia-Ausztrália

Július 31., szombat

03.00 Montenegró-Kazahsztán
04.30 Ausztrália-Spanyolország
07.00 USA-MAGYARORSZÁG - M4 Sport vagy Duna TV, vlv (szöveges élő)
08.30 Horvátország-Szerbia
11.20 Olaszország-Japán
12.50 Dél-Afrika-Görögország

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG - M4 Sport vagy Duna TV, vlv (szöveges élő)
04.30 Görögország-USA
07.00 Szerbia-Montenegró
08.30 Spanyolország-Horvátország
11.20 Japán-Dél-Afrika
12.50 Ausztrália-Kazahsztán

Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

Címkék:
Märcz Tamás Tokió