FACEBOOK

Märcz Tamás: ,,Óriási gratuláció a lányoknak és a stábnak!"

Märcz Tamás: ,,Óriási gratuláció a lányoknak és a stábnak!
hozzászólás, 2021.01.24.

Mindkét szövetségi kapitányunk ott lesz a tokiói olimpián - és nem szakmai tanulmányúton! Märcz Tamást kérdeztük a lányok szombati sikeréről.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A torna elejétől figyeltem a lányokat, sőt, a konkurensek, a "keresztág" csapatainak mérkőzéseit is. Nem volt meglepetés, hogy Triesztben négy csapat esélyes a kvótaszerzésre, közülük az elején talán nem annyira számoltunk a görögökkel, inkább csak negyediknek gondoltuk őket ebben a körben. Aztán jól lehetett látni, hogy ők is nagyon felszívták magukat és összeszedettek voltak. Nagyon kiegyensúlyozott volt ennek a négy csapatnak a teljesítménye.

Ami nagyon-nagyon fontos volt: a legjobbkor játszottunk a legjobban, szerintem is ott volt a szívük, és megvolt a hitük a lányoknak, hogy ezt a sikert idegenben is kivívhatják. Magabiztosak voltak és hála istennek, gólerősek is. Mindig félünk attól, hogy milyen bíráskodás lesz, most elmondhatjuk, hogy ez is teljesen pozitívan alakult, abszolút korrekt játékvezetést kaptunk erre az elődöntőre és tudtunk ezzel élni. 

A játékosoknak és Bíró Attilának már gratuláltam, de innen, a sajtón keresztül is még egyszer óriási gratulációt küldök a lányoknak és a stábnak, mert hála istennek, biztosan lesz még egy magyar csapat az olimpián, ráadásul ez a női vízilabda-válogatott. Folytatni tudjuk azt a tradíciót, hogy ez a sportág két csapattal képviseli Magyarországot az olimpián, ami, azt gondolom, hogy nagyon nagy fegyvertény a mostani sportéletben.


A torna utolsó napjának programja:

Helyosztók, döntők

Január 24., vasárnap

14.00 Szlovákia-Izrael (a 7. helyért)
16.00 Kazahsztán-Franciaország (az 5. helyért)

18.00 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
20.30 Hollandia-Magyarország (döntő)


A vlv-n a torna:

ELUTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ BÍRÓ ATTILÁVAL

A TORNA ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A TORNA HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA NEGYEDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA ÖTÖDIK NAPJÁN TÖRTÉNT

VLV-INTERJÚ KESZTHELYI RITÁVAL AZ OLASZOK ELLENI MECCS UTÁN

Címkék:
Märcz Tamás női