FACEBOOK

A szerdai különleges Vigvári Vendel-gól története

A szerdai különleges Vigvári Vendel-gól története
hozzászólás, 2021.03.11.

Egészen elképesztő gólt lőtt szerdán, az FTC-Miskolc bajnokin Vigvári Vendel. Elmeséljük, megmutatjuk, és közzétesszük, hogy mit mondott a Fradi 19 éves játékosa, amikor megkérdeztük: egyáltalán, hogy jutott ilyesmi az eszébe???


A szerdai FTC-Miskolc bajnoki mérkőzés második negyedében, 7:4-es hazai vezetésnél történt. Seman emberelőnyt harcolt ki a vendégeknek, akik elkezdték megjátszani a fórt. A játékosuk kezéből kicsúszott a labda, éppen a védekező Vigvári Vendel elé. A Fradi 10-ese (ugye, ezt a sapkát "rendesen" Varga Dumi viseli...) felnézett, majd az egész pályát átlőve (a labdát a vízre pattintva) betalált a miskolci kapuba. A dologban az volt a különleges, hogy nem "kényszerlövés" volt ez, hiszen nem a negyed végénél tartott a játék, ráadásul az ellenfél kapuja nem volt üres, ott a nemrég becserélt második számú kapus állt, aki csupán néhány másodpercig volt figyelmetlen, nem vette észre a labdavesztést és a gyors Vigvári-reagálást. De ezt hogy? Mennyi esélye van egy ilyen kísérletnek, egyáltalán, hogy juthat egy játékos eszébe, hogy megpróbálja?

VIGVÁRI VENDEL (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Elég érdekes szituáció volt. Nagyon gyorsan, a második passznál kicsúszott a kezükből a labda. Ránéztem a kapujukra és láttam, hogy a kapusuk nem figyel, víz alatt van. Egy pillanatig hezitáltam, átfutott az agyamon, hogy esetleg éppen feljön majd a víz alól, amikor odaér a labda és akkor az elég kellemetlen, nevetségessé teszi a kísérletet. Aztán úgy láttam, még mindig nem érzékeli a szituációt és azt mondtam magamban: na jó, ilyen lehetőségek megpróbálásáért érdemes művelni ezt a játékot... Érdekes volt, hogy amikor ellőttem és olyan öt méterre lehetett tőle a labda, akkor már feljött a víz alól, de mégsem tudott reagálni.

- Volt-e a gólnak valamilyen visszhangja?

- A játékostársaim poénkodtak, megkérdezték, hogy mertem ellőni, a kapussal is beszéltem, ő a sportszerűséget kérte rajtam számon, persze viccelődve... :-)

- Mit várhatunk legközelebb? Milyen különleges gólt?

- Nyerjük meg a mérkőzéseinket, ha közben sikerül nekem valami különlegeset hozzátenni, akkor az "extra". Egyébként szeretek "színesebben" játszani, de a legfontosabb mindig az, hogy nyerjünk. 

- Jó napja volt tegnap a Vigvári családnak, hiszen te három gólt lőttél, köztük ezt a sokáig emlékezetest, míg az öcséd, Vince hét(!) góllal járult hozzá az UVSE pécsi győzelméhez... Azt hogy kommentálod?

- Nagyon komoly teljesítmény, ritkán adatik meg, hogy egy nehéz, szinte rangadónak számító mérkőzésen valaki ennyire eredményes legyen. Nagyjából egy időben játszottunk, és amikor megláttam a pécsi meccsről az információkat, felkaptam a fejem. Vince nagyon gólerős, de ez még tőle is egy különleges szint volt.

- Köszönöm a beszélgetést, várjuk mindkettőtöktől a további Vigváriádákat!



A VLV TUDÓSÍTÁSA A 21. FORDULÓRÓL, TÖBB MECCS GÓLJAIVAL

Címkék:
Vigvári Vendel