FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 11:11 - egy lépéssel közelebb Tokióhoz

Magyarország-Spanyolország 11:11 - egy lépéssel közelebb Tokióhoz
hozzászólás, 2021.07.04.

Második helyen zártunk a Benu Kupát, de ennek nincs jelentősége. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Benu Kupa

AZ ELSŐ NAPON TÖRTÉNT

A MÁSODIK NAPON TÖRTÉNT


Harmadik nap

Horvátország-Oroszország 21:11 (4:4, 4:2, 6:2, 7:3)
- az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Vukicsevics 4, Loncsar, Obradovics 3-3, Macan, Jokovics, Bukics, Benics 2-2, L. Fatovics, Milos, Lozibna, ill. Kiszeljev 3, I. Vasziljev, Bicskov 2-2, E. Vasziljev, Sztyepanov, Merkulov, Sepeljev


vlv-fotók


A mérkőzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

Magyarország-Spanyolország 11:11 (1:2, 4:2, 2:3, 4:4)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Peris (horvát), Galkin (orosz)
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 1, Vámos 2, Jansik Sz., Erdélyi 1, Varga Dénes 2, Hárai 1. Cs.: Angyal, Zalánki 1, Hosnyánszky 1, Pásztor 2, Mezei. Szövetségi kaőitány: Märcz Tamás.

Spanyolország: Lopez Pinedo, Munarriz 1, Del Toro, Larumbe 1, Famera, Fernandez 1, Perrone 2. Cs.: Granados 4, Sanahuja, Tahull 1, Mallarach, Bustos Sanchez 1. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 3/12, ill. 4/13
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Sanahuja, Bustos Sanchez

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Ezen a napon a tokiói csapat játszott egy kivétellel, második számú kapusnak Lévai Mártont írta be Märcz Tamás Vogel Soma helyére.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:



- Szervusz, Tomi! Második helyen végzett a csapat, ami a tegnapi nap után várható volt, sőt meg is kellett harcolni érte. Kérlek, a mai meccsről mondj egy kis értékelést!

- Nagyon jó tornán vagyunk túl, nagyon örülök, hogy közönség előtt játszhattunk és hogy ilyen sokan ellátogattak ide, külön köszönet érte, hiszen hosszú idő óta nem játszhatott a válogatott nyilvánosság előtt.

Három nagyon jó ellenfél volt itt. Azt gondoltam egyébként, hogy a spanyol lesz majd a "hab a tortán" itt, ezen a tornán, azért is került a végére, hiszen mindig parázs meccseket játszunk velük és mentálisan is nehéz ellenük játszani. Tényleg százszázalékos koncentrációt igényel a mérkőzés az első perctől az utolsóig, ez ma is így volt. És ma is úgy volt, hogy négy negyeden belül döntetlenre végződött a mérkőzés, mint ahogy az elmúlt időszakban mindig a spanyolokkal. Ez egy picit mutatja azt is, hogy a két csapat nagyon hasonló tudásszinten  van. A napi forma mutathatja meg, hogy esetleg valaki tud-e valamivel többet a másiknál. De hát most se volt ez így, mint az elmúlt időszakban.

Örülök, hogy szépen azért lépésről-lépésre a torna folyamán, egyre jobb lett a védekezés. Egyre kevesebb volt a kapott gól is, pedig nem volt könnyű feladat ez a mai napon, a védekezés a spanyol támadások ellen. Úgyhogy ennek kifejezetten örülök, illetve örülök annak, hogy van tartás a csapatban, mindig tudott menni a spanyol csapat után, egy pillanatra sem adta fel.  Volt egy-két szerencsétlen gól is, ami becsúszott hátul, amiből mindig utána újra fel kellett állni.

Szépen alakulgat a játék, most azért tervezett módon játszott a Benu Kupa utolsó mérkőzésén együtt az összes utazó mezőnyjátékos illetve Viktor a kapuban végigvédte a négy negyedet, ez is tervezve volt. Úgyhogy megyünk lépésről, lépésre.

Nehéz meccsek voltak, az se baj egyébként, hogy tegnap kaptunk egy kisebb pofont a horvátoktól, kikaptunk hazai pályán. Ezek tudják leginkább megmutatni, hogy hol vannak a hiányosságaink és mi az, amin dolgozhatunk az elkövetkezendő időszakban és nem az utolsó pillanatban kell kapkodni majd, amikor észrevesszük, hogy valami nem működik.  Használni fogjuk ezeket a félvételeket, amik készültek erről a tornáról és szépen építeni fogjuk a társaságot az elkövetkezendő időszakban. 

- Hogyan tovább?

- Holnap pihenőt kapnak a játékosok, holnapután már újra edzés van. Még itt marad az orosz válogatott amellyel két edzést tartunk együtt majd még itt a hét elején, közepén.  Ami szintén jó. Egy olyan csapattal fogunk készülni, akik, ugye, nem utaznak az olimpiára, nem is nyilvánosság előtt lesz, tehát lehet gyakorolni azért olyan dolgokat, amiket nem feltétlenül akartunk itt megmutatni. Onnantól kezdve egyébként további 8-10 napig  itthon fog készülni a csapat, de már egyedül, tudunk foglalkozni egy kicsit a fizikai élesítéssel, majd az olimpia felé haladva. És majdnem egy napon érkezünk ugyanarra a helyre, az itt látott spanyol válogatottal Tocsigibe, Japán egyik városába, másfél órára Tokiótól, ahol együtt fogunk készülni három napon keresztül a spanyol válogatottal. Az lesz az utolsó ilyen állomása a felkészülésnek, majd megyünk át a "faluba" és onnantól kezdve már csak a  mérkőzésekre koncentrálunk.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Szervusz Viktor! Köszöntelek a Benu-kupa második helyezett csapatának a kapusaként. Kérlek erről a mai meccsről mondj egy kis értékelést.

- Körülbelül ugyanazt tudnám mondani, mint amit a tegnapi meccs után mondtam. Játszottunk egy jó meccset ma is.

Nagyon jó játszani a Margitszigeten, ennyi ember, ilyen közönség előtt. Számomra mindig megható vízbe ugrani és ez az egész másfél-két óra, amit itt töltünk, különleges érzés. Ugye, elég sok meccset játszottam életemben, de amit itt, ebben a medencében érzek, ha rendezőként vagyunk itt, az teljesen más mintha máshol játszana az ember. Igazából ezt emelném ki.

Nagyon jó hangulatú meccset játszottunk, jól is játszottunk helyenként. Ugyanúgy sokallom a kapott gólok számát, mint tegnap, ezen még van bőven csiszolni való, mert az olimpián nagyon 10 kapott gól alatt kéne maradnunk. Tehát én olyan 7-8 gólra szeretném belőni a kapott gólok számát és azokat nyilván könnyű túllőni is. Úgyhogy én jól érzem magam, kvázi három nap alatt két és fél meccset játszottam, mentálisan és fizikálisan mondhatom, hogy nem éreztem magam még ilyen jól. Úgyhogy folytatjuk a felkészülést, nagyon sok időnk van még hál' istennek. Igazából a csoportmeccsek is a felkészülést szolgálják. A miénk nem olyan csoport, mint a másik csoport. Semelyik csapat nem lesz könnyű, úgy gondoljuk, meg a vízilabdával foglalkozó emberek úgy gondolhatják, hogy azért könnyű meccseket fogunk játszani. Nem, szerintem az olimpián minden könnyűnek tűnő meccs nehéz és nagyon oda kell fókuszálnunk majd. De az egy másik fázis. Most beletettük a munkát, kapunk pár nap pihenőt, utána visszajövünk, utána kis csiszolgatás, meg legfőképp a védekezésre kell fókuszálnunk és ott kel kijavítani a hibákat úgyhogy ennyi. 

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Szervusz Szilárd! Köszöntelek a BENU kupa utolsó napja után, arra kérlek, hogy pár mondatot erről a meccsről légy szíves, és úgy az egész tornáról.

- Azt gondolom, hogy jó kis mérkőzés volt a mai, kiélezett, fej-fej mellett mentünk, hol mi vezettünk, hol ők. Azért talán kicsit látszott, hogy ez a harmadik nap, zsinórban három meccs, magamon is éreztem, hogy azért egy kicsit ólmosabb vagyok. Hasznos volt, azért láttuk az elmúlt három napban, hogy rengeteg kiállítás lesz, az biztos, az olimpián is. Fel kell készülni, indenkinek készen kell állni a védő posztra, mert tényleg nagyon hamar össze lehet szedni két hibát, a végére is majdnem mindenkinek két hibája volt. Közel voltunk a húsz hátrányhoz. Erre készülünk.

Hasznos volt abból a szempontból, hogy három kemény tétmérkőzést játszottunk. A tegnapi meccset kicsit sajnáljuk, de túl sok jelentőséget nem tulajdonítanék neki. Azt azért jól megmutatta, hogy hol vannak a hiányosságaink. Sokszor a blokkokkal még nem értünk oda, párszor volt kommunikációs hiba a védő és a kapus között, mind pedig két védő között, hogy ki mikor fogja a fát, ezeket még át fogjuk venni.

Van körülbelül két hetünk az indulásig, a komolyabb mérkőzésekig pedig három-három és fél, addigra kell összeállnunk, és azt gondolom, hogy össze is fogunk állni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi) 

VLV-INTERJÚ VARGA DÉNES CSAPATKAPITÁNNYAL






vlv-képek