FACEBOOK

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!
hozzászólás, 2021.07.26.

A második meccsünk következik az olimpián - kötelező a győzelem. Märcz Tamás szövetségi kapitány a csapat hétfői napjáról, a japánok elleni készülésről a vlv-nek:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI MÉRKŐZÉSEI 2021-BEN

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A görögök elleni meccsünk, ugye, délelőttre esett. Aznap délutánra volt egy pályánk, amit igénybe vettünk, lementünk és csináltunk egy hosszabb, átmosó jellegű edzést. Előtte átbeszéltük a görögök elleni mérkőzés tapasztalatait. A konzekvenciák lényege úgy foglalható össze, hogy lendületes meccsen kidolgoztuk azokat a helyzeteket, amiket egy ilyen mérkőzésen ki kell dolgozni, de nem voltunk elég hatékonyak, pontosak. Ezen dolgozunk, de hosszasan nem elemezgettük a görögök elleni meccset, mert pontosan tudjuk, hogy egész más típusú mérkőzésre kell készülni. 

A japánokat láttuk videón, a mai pörgős edzésen pedig természetesen már kifejezetten ellenük készültünk.

- Korábbi nyilatkozataidban azt mondtad, hogy a japánoktól meglepetést vársz, elképzelhető, hogy továbbjutnak a csoportból, de ahhoz, ugye, egy erre esélyesebb csapatott le kell győzniük. Ez az USA ellen nem sikerült nekik és akkor itt a kérdés, tartod-e azt a korábbi "ígéretedet", hogy nem mi leszünk azok, akikkel szemben meglepetést érnek el...

- Természetesen tartom. Ugyanakkor, már az itteni tapasztalatok birtokában mondhatom, hogy nem lettek rosszabbak a japánok, sőt, bizonyos játékelemeket tökéletesítettek, a védelmükben új taktikai húzást is felfedeztünk egy másfajta zónavédekezést, mint amit korábban játszottak. Veszélyesek, az USA nehezen tudta legyőzni őket. Nem lesz könnyű meccs, négy negyeden keresztül kell majd folyamatosan koncentrálni, a görögök ellenihez képest is megterhelőbb játékra lesz szükség. Ettől függetlenül mindenképpen győzelmet várok,  összeszedett játékot és azt, hogy végig kézben tartsuk a mérkőzést.

- Bár csak egy meccsen vagyunk túl, a csoportkör vége is messze van még, de muszáj megkérdeznem, hogy a görögök elleni vereség okoz-e lelki nyomást, pluszterhet a játékosok számára, kell-e ezzel a stábnak foglalkoznia?

- Természetesen tudjuk, hogy jobb helyzete kerültünk volna, ha megnyerjük az első meccsünket, de olyan mérkőzések következnek, amelyek "hozhatók", semmi ok nincs arra, hogy letargiába essünk. Úgy látom hogy lelkileg jó állapotban van mindenki, a játékosok bírják a pszichés terhet és készen állnak a holnapi meccs megvívására. 

- Köszönöm a tájékoztatást!


A magyar csapat:

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielErdélyi BalázsHárai BalázsHosnyánszky NorbertJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPásztor Mátyás,  Varga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Az olimpián meccsenként 12 játékos szerepelhet minden válogatottban, de a tornára 13 játékost lehetett nevezni. Az adott meccs napjának reggelén, 8.30-ig kell leadni a 12-es listát. A 13. játékos minden indoklás nélkül, "oda-vissza" cserélhető a torna során. Az első találkozónkón Vogel Soma maradt ki.

A magyar csapat programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint):

Július 27., kedd

11.20 Japán-MAGYARORSZÁG- M4 sport vagy Duna TV, vlv (szöveges élő)

Július 29., csütörtök

03.00 MAGYARORSZÁG-Dél-Afrika

Július 31., szombat

07.00 USA-MAGYARORSZÁG

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-Olaszország


Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.


Decker Ádám értékelése a görögök elleni meccsünkről. Bár azt mondja, nem szakmai jellegű, azért nagyon fontos információk hangzanak el, például arról, hogy milyen következményekkel járhat egy vagy két rossz blokkolás...: