FACEBOOK

Magyarország-Oroszország 19:14 - közönségszórakoztatás

Magyarország-Oroszország 19:14 - közönségszórakoztatás
hozzászólás, 2021.07.03.

Sokgólos meccsen magabiztos győzelemmel kezdtük a Benu Kupát. Helyszíni tudósítás videónyilatkozatokkal:


Benu Kupa, 1. nap

Horvátország-Spanyolország 15:11 (4:0, 4:5, 4:3, 3:3) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Bukics 4, L. Fatovics, Loncsar, Jokovics, Obradovics 2-2, Vukicsevics, Milos, Vrlics, ill. Granados, Tahull 3-3, Munarriz, Larumbe, Famera, Barroso, Bustos Sanchez

A meccs alakulása:

1:0, 2:0, 3:0, 4:0 / 5:0, 5:1, 5:2, 6:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:4, 8:5 // 9:5, 9:6, 10:6, 11:6, 11:7, 12:7, 12:8 / 12:9, 13:9, 13:10, 14:10, 14:11, 15:11


vlv-fotók a mérkőzésről

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.

RÉSZLETEK


Magyarország-Oroszország 19:14 (5:5, 4:3, 6:1, 4:5)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, nézők előtt, v.: Peris (horvát), Gomez (spanyol)
Magyarország: Nagy V.,  Angyal, Manhercz K. 2, Zalánki 2, Vámos 1., Varga Dénes 5, Német T. 1. Cs.: Jansik Sz. 1, Pásztor 3, Hosnyánszky 2, Burián 1, Hárai 1, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Oroszország: Kusztov, Szucskov, Krug, Merkulov 3, Vasziljev 1, Holod 2, Sepeljev 4. Cs.: Kiszeljev, Vasziljev, Sztyepanov 2, Bicskov 1, Sejkin 1, Csirkov (kapus). Szövetségi kapitány: Szergej Nyesztignyejev
Gól - emberelőnyből: 10/16, ill. 5/16
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Manhercz K., ill. Szucskov, Vasziljev

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Ahogy ígérte Märcz Tamás, nemcsak az olimpiai csapat tagjai jutnak lehetőséghez a tornán, az oroszok elleni meccsre például nevezte Lévai Márton (Vogel Soma helyett), Német Toni (Mezei Tamás helyett) és Burián Gergely (Erdélyi Balázs helyett).

Csapatunk csütörtök óta buborékban, az egyik margitszigeti szállodában tartózkodik, onnan járnak délelőtt edzésre a fiúk.



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



- Gratulálok, Tomi! Folytatódik a győzelmi sorozat egyelőre. Arra kérlek, mondd el, mi volt a terv és mit sikerült megvalósítani!

- Az elsődleges terv az volt, hogy nyerjünk, lehetőség szerint minél jobb játékkal és minél jobban álljon össze a támadás és a védekezés. Egy picit azért, mivel hogy itt van az összes játékos, szeretném forgatni őket, egyelőre nem akarom csak az utazó csapatot játszani, ez is volt az eredeti tervem, hogy pici keverés lesz benne. Mindenki keresgéli a pozícióját, nem mindenki ott játszott pontosan, ahol általában szokott.

Elég sok gólt kaptunk, de hála istennek, sokat lőttünk, túllőttük az oroszokat. Közönségcsalogató..., biztos örül a közönség ha sok gólt lát, és hála istennek több volt a magyar gól, mint az ellenfélé. Ennek ellenére magunk felé azért kritikusabbnak kell lenni, mert még akkor is, hogyha a játékvezetők ide-oda sok kiállítást adnak és természetesen adott az, hogy hátrányokból kapunk gólokat, de sajnos egyszerű zónavédekezésből is elég sok gólt kaptunk, ami annak tulajdonítható, hogy eléggé elcsúsztak a blokkok, nem voltak pontosak, nem voltak elég reaktívak, kiszolgáltattuk a védekezést, egy kicsit túl közel engedtük őket. Úgyhogy ezen dolgozni kell, ezzel egyáltalán nem vagyok elégedett.

A támadó játék jó, azon nincs  is kifogásolnivaló. Elsősorban a védekezésre kell koncentrálni a jövőben, különösen holnap, amikor sokkal keményebb ellenfél jön majd szembe, a horvát csapat. Biztos, hogy ki lesznek hegyezve a múlt hét után..., jobban bele fognak állni. Sokkal nehezebb nekik gólokat lőni, mint az orosz válogatottnak. Holnap kicsit forgatunk a játékosokon, nem ugyanez a keret lesz, mint amit ma láttunk, hanem egy pár játékos személye változik. Szeretnénk holnap is nyerni, az a legfontosabb. 

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond  Orsi)




- Lévai Mártont köszöntem egy győztes meccs után. Félidőben álltál be, tervezett csere volt, és nagyon sokáig nem kaptál gólt. Egy teljes negyed úgy telt el ha jól emlékszem, kapott gól nélkül telt el.

- Kaptam.

- Kaptál egyet a végén? Lehet. De nagyon sokáig nem volt gólod. Kilencnél megálltak amikor te beálltál. Arra kérlek, hogy értékeld egy kicsit e meccset! Neked hogy tetszett, milyen volt?

- Szia! Üdvözlöm a VLV nézőit. Egy elég sokgólos meccs volt, úgyhogy a vízilabda-szerető közönség, a nézők kedvére játszottunk, azt kell, mondjam.

Van hova javulni, főleg védekezésben, ezt kapusként mondom. Egyébként, látva a játékosokat, eléggé fárasztó meccs volt. Azért az oroszokról ugye köztudott, hogy erősek fizikálisan és gyorsak is. Alapjátékot játszanak, de azt nagyon jól játsszák. Nagyon jó lövőik vannak. Nálunk pedig a játékunkon látszott, hogy sok még a próbálkozás, a taktikai csiszolgatás, ha mondhatom így.  Sok volt benne az M-zóna és ugye, azért ahhoz kellő gyakorás kell, hogy ezeket a kis hibákat kiküszöböljük. Ezekben sajnos benne van a kapott gól.

- Neked személy szerint, hogy ment, hogy érzed?

- Gratulált mindenki. Én örök maximalista vagyok, vagy próbálok az lenni. Azért a második és az ötödik gól..., mind a kettő elkerülhető volt és ezeket védenie kell egy kapusnak, még akkor is ha blokk mögé lőtték. Egyébként jó volt, voltak hátrányvédéseim, volt egy három a kettes lefordulás-ziccer is, meg az a kellő stabilitás szerintem, utána, amit te is mondtál hogy beálltam  - ugye mindig benne van egy kapuscserében az, hogy kicsit összerántja a védelmet - ez össze is jött, hiszen a harmadik negyedben egy gólt kaptunk. 

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Pásztor Mátyás áll a vlv kamerája előtt. Gratulálok, Matyi! Lehet mondani, hogy nagy kedvvel játszottál, gólokat lőttél, gólörömöd is volt, az külön tetszett. Mesélj a meccsről, légy szíves!

- Brusztos meccs volt. Igazából erre számítottunk az oroszoktól, még akkor is, ha nem a teljes kerettel jöttek, hanem viszonylag gyengébbel. De nem úgy tűnt az elején, hogy sokkal gyengébbek lennének. Fel kellett venni a kupa ritmusát, mert holnap és holnapután keményebb párharcok következnek. Annak külön örülök, hogy a csapatnak egész jól ment a támadás, közel húsz gólt lőttünk. Védekezésben voltak hiányosságok.

- Neked személy szerint hogy ment?

- Ezt már legutóbb is mondtam, hogy magamat nem az én dolgom megítélni...

- Akkor bejött! :-)

- Akkor bejött, igen. Majd a stáb eldönti, hogy miket kell javítanom. Biztos, hogy hibáztam, de azért örülök, hogy tudtam a szentélyben gólokat lőni.

- Mit szóltál a horvátok sima győzelméhez a spanyolok felett?

- Annyira nem lepett meg, mert azért ez csak egy felkészülési torna, igazából mindkét oldalra elbillenhetett volna a mérleg. A mérkőzést nem láttam, csak pár percet belőle. Az látszik, hogy mindenki - az oroszokat leszámítva - a felkészülésnek abban a fázisában van, amikor még van három hét az olimpiáig. Mi is még csak 40-50 százalékon vagyunk, de tudunk többet, ahogy szerintem az összes többi csapat is.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


 

- Szervusz, Burián Gergő! Harmadik meccsedet játszottad a magyar válogatottban, gólerős is vagy, megint lőttél gólt. Arra kérlek, hogy ezt a meccset értékeld!

- Szia Geyza, köszöntöm a vlv nézőit! Először is köszönöm szépen, most mutatkoztam be először itthon, Budapesten a felnőtt válogatottban. Ennek nagyon örülök, hazai közönség előtt ez egy felejthetetlen élmény volt, és nagyon nagy megtiszteltetés.

A védekezéssel nem lehetünk teljesen elégedettek, mert nagyon sok gólt kaptunk, és hátrányban voltak kommunikációs hibák, blokkok nem voltak a helyükön. Szerintem van mit csiszolni, úgyhogy az elkövetkezendő két meccsen ebben kell javulni. A támadással nem volt gond, védekezésben kell egy kicsit jobban koncentrálni.

- Szerinted javult valamit a csapat a horvátországi túra óta?

- Persze, szerintem napról napra egységesebb a társaság, és minél több ilyen meccs kell ahhoz, hogy még jobban összeszokjunk. Tényleg oda kell figyelni, hiszen a horvát csapat más erőt képvisel, az orosz és a spanyol válogatott tök más játékot játszik. A horvátok fizikális játékot játszanak, a spanyolok már kevésbé, de azért oda kell figyelni. Szerintem napról napra egyre jobb lesz a mi társaságunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-fotók

A mérkőzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

A Benu Kupa további programja (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 50 méteres nyitott medence)

Július 3., szombat

18:30 Spanyolország-Oroszország
20:30 Magyarország-Horvátország - Duna World, vlv (szöveges élő)

Július 4., vasárnap

11:00 Horvátország-Oroszország
13:00 Magyarország-Spanyolország - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

JEGYVÁSÁRLÁS