FACEBOOK

Magyarország-Szerbia 7:9 - Görögország, Montenegró és Olaszország utazik a Szuperdöntőre

Magyarország-Szerbia 7:9 - Görögország, Montenegró és Olaszország utazik a Szuperdöntőre
hozzászólás, 2021.01.10.

A szerbek a végén egy Filipoviccsal jobbnak bizonyultak, jó kis meccset játszottunk megint és lesz mit elemezni. A debreceni tornát Görögország nyerte. Tudósításunk folyamatosan frissül.



VLV-TUDÓSÍTÁS A TORNA ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS A TORNA MÁSODIK NAPJÁRÓL


Világliga, európai selejtezőtorna, helyosztó az 5-6. helyért

Magyarország-Szerbia 7:9 (1:2, 2:2, 2:1, 2:4)
Debrecen, v.: Vojvodin (orosz), Bjeljevcov (ukrán)
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 2, Manhercz K. 1, Sedlmayer 1, Nagy Á. 1, Hosnyánszky 1, Német T., Jansik Sz 1, Erdélyi, Kovács Gergő, Mezei, Vigvári Vendel. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Szerbia: B. Mitrovics, G. Pijetlovics, Mandics, Dedovics 1, Rangyelovics, Gogov, Pijetlovics 2, Vico, Drasovics 2, Jaksics, Filipovics 2, Prlainovics 1, V. Rasovics 1. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Gól - emberelőnyből: 4/13, ill 5/13
Gól - ötméteresből: 0/2, ill. - 

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

VLV-VIDEÓK:

Forrás: www.FINAtv.live

0:1 - Pijetlovics első gólja

0:2 - Viktor Rasovics gólja

1:2 - Hosnyánszky gólja

2:2 - Sedlmayer gólja

3:2 - Jansik Szilárd gólja

3:3 - Drasovics első gólja

3:4 - Pijetlovics második gólja

4:4 - Angyal első gólja

5:4 - Angyal második gólja

5:5 - Drasovics második gólja

6:5 - Manhercz Krisztián ejtésgólja

6:6 - Dedovics gólja

7:6 - Nagy Ádám gólja

7:7 - Filipovics első gólja

7:8 - Prlaionovics gólja

7:9 - Filipovics második gólja



vlv-képek

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nekem nagyon tetszett ez a mérkőzés, a tegnapihoz hasonló színvonalat hozott, vagy lehet, hogy egy picit még pörgősebb mérkőzés volt. Mondhatjuk, hogy azért egy elég komplett szerb csapat ellen.

Végül is az megvalósult, hogy  a harmadik napon is tudtunk egy nagyon jó meccset játszani. Benne volt a lehetőség egészen a végjátékig, hogy ez a mérkőzés akár a mi javunkra is eldőlhet. Volt rengeteg kidolgozott helyzetünk, kiállításokat szereztünk. Az első szakaszában még büntetők is kimaradtak, de a végjátékban is rengeteg kapura küldött lövésünk volt, amiből végül is kevés gól esett. Pijetlovics, aki beállt a harmadik negyedben, viszonylag jól szállt be a mérkőzésbe. Még azt se mondanám, hogy fáradtság jellemzett minket, mert azt láttam, hogy elég jó lövések mentek kapura. Extra kapus teljesítmény párosult náluk mindehhez, az utolsó pillanatba pedig megrázta magát Filipovics és klasszisként eldöntőtte a meccset a két góljával. 

Lehetett volna ez egészen másképp is, tényleg nüanszokon múlott ami azért, ha nem is örömteli, de mindenképpen előremutató a jövőre nézve, hogy itt vagyunk, fizikalilag partiképesek voltunk a szerb csapat ellen, egyáltalán nem látszott, hogy alárendeltek lennénk, sőt, teljesen jól vívtuk meg a test-test elleni harcokat, amik fontosak voltak. Folytattuk azt, hogy megint sok blokk volt, ahogy az elmúlt mérkőzések folyamán is.

Hosszabb elemzése is biztosan lesz ennek az egész tornának, de örülök, hogy a mostani játékosok közül sokan tudtak is élni ezzel a lehetőséggel, ami persze nekem nehezebb helyzetet hoz a jövőre nézve, de nem baj ez legyen az én gondom. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DEJAN SZAVICS szerb szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

„Örülök, de nem vagyok elégedett. Túl sok helyzetet hagytunk ki az első félidőben, és a magyar védelem is remek volt. Kicsit erősebbek voltunk a végén, az emberelőnyös játékunk feljavult a korábbihoz képest és amikor elkezdtek így jönni a gólok, el is dőlt a meccs.

Nagyszerű verseny volt, köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette ezt. Remélem, hogy a csapatok folytathatják felkészülésüket, és hamarosan minden normalizálódik. "


HOSNYÁNSZKY NORBERT az M4 Sportnak:

"Az összképet nézve, azt gondolom, hogy az eredmény reális. Úgy készültünk erre a mai mérkőzésre, hogy egy teljes csapattal itt lévő szerb válogatottal talákjuk magunkat szemben és nagyon kemény meccs lesz. Ez így is lett. borzasztóan fizikális mérkőzés volt, kemény védekezéssel. A volt a baj, hogy mi a végén eggyel többet hibáztunk védekezésben, ami nem fér bele egy ilyen meccsen. 

Három nap alatt három meccs volt, egyik világversenyen sincs ilyen, hogy nincsen közte szünnap. Ehhez képest javuló tendenciát mutattunk, az első meccs sikerült a leggyengbben és szépen fokozatosan fejlődtünk, azt gondolom, hogy ez a legnagyobb pozitívum.

Négy meghatározó játékos hiányzik a csapatunkból, szerintem, hogy nincs szégyenkezni valónk. Amiért idejöttünk, azt elértük, úgyhogy jó volt ez így."


NAGY VIKTOR  a vlv-nek:

- Zárásképpen játszottunk a szerbekkel, ugye, ez a három meccs azért elég megerőltető volt minden csapat számára. Ez látszódott a mai mérkőzésen is, mert lehetett látni mind a két csapaton, hogy egymásután két kemény mérkőzést játszottak ezt megelőzően. Ennek ellenére szerintem nagyon jó meccs volt, nem tudom, hogy kívülről hogy látszódott, belülről egy nagyon jó, nagyon brusztos mérkőzés volt. Mind a két csapat megdolgozott azért, hogy ő nyerjen. Sajnos a végén, az utolsó pár percben mi egy kicsit jobban elfáradtunk és ennek köszönhetően a szerbek tudtak vezetést szerezni és ezt meg is tudták tartani.

Sajnálom, hogy hazai uszodában nem sikerült a győzelem, de hozzáteszem: annak örülök, hogy mindenki tényleg kisajtolta magából azt ami benne van és molst pedig megyünk tovább.

Jelenleg itt tartunk, nagyon fiatal még az idő, január van. Február 20.-án találkozunk újra a szerbekkel, megint meg lehet mutatni, mit tudunk. Minden ilyen mérkőzés nagyon fontos számunkra, a fiataloknak, hogy beilleszkedjek, most is jó néhány új játékos játszott a csapatban és szerintem jól játszottak, úgyhogy nem kell búslakodni. Nyilván nagyon rossz érzés úgy  hazamenni, hogy volt két vereségünk a hétvégén, mert mindenki úgy ugrik be a vízbe, hogy győzni akar.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Harmadik meccs volt, nyilván mindenki már fáradt volt, és szerintem ez látszott is a meccs menetén. Annak ellenére, hogy nagyon sok kiállítás volt mindkét oldalon, kevés emberelőnyt tudtunk értékesíteni. Mindenki kiadta magából, ami benne volt, én úgy érzem. Nyilván megint csúsztak hibák a gépezetbe, ez látszott a végén sajnos megint, ezért alakult így az eredmény, ahogy. 

- Az egész tornáról? Elégedett vagy?

- Nem, mivel kettő vesztes meccs van mögöttünk, és csak egy nyert. Ráadásul azzal, hogy az elsőt elvesztettük, szuperdöntő elúszott. Nem vagyok elégedett. Voltak jó periódusok, hogyha részekre lebontjuk, akkor biztos találunk ilyeneket, ezeket tovább lehet vinni, de szerintem több olyan dolog van, amin dolgozni kell és a jövőben kijavítani. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


NÉMET TONI a vlv-nek:

- Harmadik meccs volt a tornán. Látszott rajtunk, hogy egy kicsit elfáradtunk. Megpróbáltunk ugyanúgy jól kezdeni ezen a mérkőzésen is, mint a másik kettőn.

Sajnos a torna zárását nem tudom pozitívan értkelni, mivel két vesztes meccsen vagyunk túl. Építkezünk, megyünk tovább. 

- Neked személy szerint hogy ment?

- Mehetett volna jobban is, de azon vagyok, hogy még jobb erőállapotban legyek.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Azt kaptuk ettől a meccstől, amit vártunk. Nagyon örültem tegnap, amikor kiderült, hogy nem egy Franciaország elleni meccsel zárjuk a tornát, hanem tudunk a szerbekkel is játszani. Elég rég találkoztunk velük tétmeccsen, úgyhogy jó, hogy ez így alakult. Sajnálom, hogy az eredményt illetően nem lett sikerélményünk, de sajnos a végén kijött az, hogy a náluk lévő rutinos játékosok tudtak még valami extrát hozni, mi pedig igazából elfáradtunk.

Ami az egész tornát illeti - szerintem végül jól jöttünk ki abból, hogy az első napon kikaptunk az olaszoktól, így szerintem a három legerősebb összaállítású csapattal tudtunk mecscelni. Nem játszottunk rosszul, persze voltak hibáink, de azt a célt, amiért itt voltunk, szerintem jól szolgálta ez a hétvége. 

- Neked személy szerint milyen emlékeid maradnak, hogy ment?

- Mindig mehetne jobban... Az első mérkőzlésen éreztem, hogy rég volt tétmeccsünk, nem is tudom, talán december közepén volt legutóbb. Nehéz ritmusba jönni, de ahogy elkezdtük felvenni és is meg a csapat is, utána már elég jól tudtunk játszani. Nagyon sajnálom, hogy ez a horvátok elleni meccs kivételével a végeerdményben nem mutatkozott meg.


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Megkaptuk a szerbektől azt, amire számítottunk, nagyon keményen beleálltak az elejétől kezdve. Nyilván jó lett volna itthon megverni őket, de ne felejtsük el, hogy nekik van a legjobb keretük, még ha ezt a mostani eredményük nem is mutatta meg. Én azt mondom, hogy jó meccset játszottunk. Tétje nem volt, kicsit a negyedik negyed vége nem esett jól, akkor volt egy 3:0-as rohamuk, ott lefagytunk fejben talán, ez volt a probléma. Lefordultak minket, elszórtuk a labdákat, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, majd nyilván megnézzük a videót, aztán megpróbáluk kijavítani a hibákat.

- Az egész tornáról hogy vélekedsz?

- Nagyon jó volt. Az elején vissza kellett szokni a versenylégkörbe, hiszen egy hónapja nem volt meccsünk. Nem is akármilyen ellenféllel kezdtünk, az olasszal, ami mindig egy óriási rangadó. Aztán jöttek a horvátok, akik szintén nagyon kemények, de inkább fizikálisan erősek. Ez kedvez nekünk, mert érvényesül a gyorsaságunk, amit ki is tudtuk használni. Nagyon jó volt minden, a szervezés is, a csapat is összeszokottabb lett, a hangulat is jó volt végig. 

- Legközelebb megint a szerbek jönnek...

- De jó nekünk! Jöjjenek csak...


vlv-képek


A nap további eredményei:

Horvátország-Franciaország 17:5 (4:0, 4:1, 5:2, 4:2) (a 7. helyért)
G.: Fatovics, Jokovics, Bukics 3-3, Dobud, Garcia Gadea 2-2, Buslje, Milos, Vrlics, Benics, ill. Canonne 2, R. Vernoux, T. Vernoux, Crousillat

Olaszország-Spanyolország 9:8 (2:2, 0:2, 3:1, 4:3) - a harmadik helyért
G.: Echenique 3, Luongo 2, Di Fulvio, Fondelli, Alesiani, N. Presciutti, ill. Mallarach 3, Munarriz, Famera, Sanahuja, Barroso, Bustos Sanchez

Montenegró-Görögország 7:12 (2:3, 1:4, 3:4, 1:1) - döntő
G.: Ivovics 3, Petkovics, Perkovics, Ukropina, MAtkovics, ill. Funtulisz 3, Papanasztasziu, Argiropulosz, Murikisz, Kolomvosz 2-2, Kapocisz

A torna végeredménye:

1. Görögország
2. Montenegró
3. Olaszország

4. Spanyolország
5. Szerbia
6. Magyarország
7. Horvátország
8. Franciaország

A szuperdöntő Tbilisziben lesz június 26. és július 2. között. Erről a tornáról az első három helyezett jutott ki oda.

A nem európai országok selejtezőtornáját április 26. és május 2. között rendezik meg az USA-beli Indianapolisban.