FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 10:15 - a fiatalok meghúzták a meccs második felét

Horvátország-Magyarország 10:15 - a fiatalok meghúzták a meccs második felét
hozzászólás, 2021.06.26.

A több "nagy öreget" nélkülöző válogatott a meccs második felében 9 gólt lőtt és csak egyet kapott, így a csapat még nagyobb fölénnyel verte meg a horvát házigazdákat, mint pénteken. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, majd gólokkal:

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A VLV TUDÓSÍTÁSA A PÉNTEKI MECCSRŐL

Hivatalos, barátságos mérkőzés

Horvátország-Magyarország 10:15 (3:1, 6:5, 1:4, 0:5)

Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Marcelics, R. Burics 2, L. Fatovics, Lozina 1, Obradovics 1, Bukics 2, Lazics 2, Buslje 1, Milos, Vrlics, Basics, X. Garcia 1, Popadics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 1, Nagy Á., Zalánki 3, Burián 1, Hosnyánszky 3, Pohl, Jansik Sz. 1, Konarik 1, Pásztor 3, Mezei 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 9/13
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 0/1

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Forrás : a horvát szövetség élő streamje.

Himnusz

1:0 - Luka Bukics első gólja, ötméteres

2:0 - Luka Bukics második gólja

2:1 - Angyal gólja

3:1 - Franko Lazics első gólja

3:2 - Zalánki első gólja

4:2 - X. Garcia gólja

4:3 - Hosnyánszky első gólja

5:3 - Obradovics gólja

5:4 - Pásztor első gólja

6:4 - Rino Burics első gólja

6:5 - Pásztor második gólja

7:5 - Rino Burics második gólja

7:6 - Zalánki második gólja

8:6 - Franko Lazics második gólja

9:6 - Buslje gólja

9:7 - Zalánki harmadik gólja

9:8 - Hosnyánszky második gólja

10:8 - Lozina gólja

10:9 - Pásztor harmadik gólja

10:10 - Német Toni gólja

10:11 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:12 - Konarik Ákos gólja

10:13 - Mezei gólja

10:14 - Jansik Szilárd gólja

10:15 - Burián Gergely gólja


Hat Európa-bajnok ült a lelátón, lehetőséget kaptak a fiatalok és a meccs második felében egyszerűen bedarálták a horvátokat.

A lent olvasható bő keretekből 13-13 játékost lehetett nevezni erre a meccsre is.

Magyar részről most nem szállt vízbe Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Varga Dénes és Vámos Márton.

Märcz Tamás tájékoztatása szerint délelőtt videózás, megbeszélés és tengervízi úszás volt a csapat programja, a horvátokkal nem találkoztak a mieink.

Emlékeztetőül: mindkét csapat 19 játékossal készül erre az olimpiára.


vlv-képek

A Sibenikben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A magyar keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

A horvát keret a múlt hét végéig Rijekában készült, hétfőn tette át a székhelyét Sibenikbe, de úgy, hogy az addig együtt lévő 23 játékosból négyet hazaküldött Ivica Tucak, vagyis jelenleg a horvátoknál is 19-en reménykedhetnek az olimpiai részvételben, ahogy nálunk.

A horvát keret:

Marko Bijac (Olympiakosz), Ivan Marcelics (Mladost Zágráb) és Toni Popadics (Jug Dubrovnik) - kapusok,
Andrija Basics (Palermo), Hrvoje Benics (Jug Dubrovnik), Luka Bukics (Jadran Split), Rino Burics (Jadran Split), Andro Buslje (Olympiakosz), Loren Fatovics (Jug Dubrovnik),  Xavi Garcia (Jug Dubrovnik), Maro Jokovics (jelenleg klub nélkül), Franko Lazics (Mladost Zágráb), Luka Lozina (Vouliagmeni), Luka Loncsar (Pro Recco), Marko Macan (Hannover), Lovre Milos (Mladost Zágráb), Paulo Obradovics (Jug Dubrovnik), Ante Vukicsevics (Marseille), Joszip Vrlics (jelenleg klub nélkül) - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:



- Szervusz Tomi! Gratulálok az újabb győzelemhez! Ez talán még a tegnapinál is simább volt vagy legalábbis a játék második felében nagyon-nagyon jó volt a csapat. Kérlek, értékelj!

- Nekem is tetszett, amit láttam. Mindig sokkal jobb győzni, mint veszíteni, még egy felkészülési mérkőzésen is egy kicsit jobb az embernek a szájíze, mint hogyha egy vereséggel mennénk haza. Tegnap jó játék volt., mostanra mind a két csapat azért változtatott a keretén. Az ő szokásos fix keretükből is én úgy láttam, hogy egy 3-4 ember hiányzott. Nálunk is jó pár fontos ember nem volt a vízben, lehetőséget adtam néhány új játékosnak. Volt debütálónk is, Konarik Ákos személyében, illetve olyanok, akik azért nem rendelkeznek hosszú válogatottmúlttal, ők is szerepet kaptak, például Burián Gergő. 

Tetszett egyébként az, hogy nagyon lendületes volt a csapat, igyekeztünk variálni, itt a mérkőzés közben is alkalmazkodni, frissebbnek lenni, mentálisan jobban olvasni egy-két helyezkedési dolgot itt a védekezésben, ami azért láttam, hogy jól sikerült. Soma jól zárt, amikor a védelem nem zárt jól, akkor ott volt Soma. Egy-két olyan játékelemet és védekezéselemet bevetettünk, amik esetleg lehetnek hasznosak a jövőben, s amiből elég lendületesen tudott fordulni a csapat, az jó volt. Jó volt a helyzetkihasználás is. Azért 15 gól az rengeteg, nem mindig sikerül ezen a szinten lőni. Úgyhogy én mindenképpen elégedett vagyok a mai játékkal, meg egyébként ezzel az egész három-három és fél napos kintlétünkkel, mert azt szolgálta amit szerettünk volna, hogy játsszunk, játékba lendüljünk, én is egy kicsit lássam játékban a játékosokat.

- Hogyan tovább? Mi következik?

- Visszatérünk, máról holnapra hazaérkezünk majd Budapestre. Egy pici pihenő. Majd utána jövő hét elején, kedden folytatjuk a munkát, jövő héten Benu Kupa van, ugye. Oroszország, az itt látott Horvátország, illetőleg Spanyolország lesz a résztvevő. Az is egy kemény hét lesz, komoly mérkőzésekkel.

- Köszönöm szépen. Gratulálok még egyszer.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi) 




- Konarik Ákost köszöntöm a VLV kamerája előtt. Sokszorosan gratulálok. Megnyertétek a meccset, életed első felnőtt válogatottsága volt ez és még gólt is lőttél. Nagy-nagy süteményhegyek lesznek a jövőben, ez nyilvánvaló. Arra kérlek, egy kicsit a maitól is lépjünk vissza: mióta várod ezt a napot? Mennyire érzed úgy, hogy megérte, elégtétel ez a sok munkáért?

- Szia Geyza! Üdvözlöm a kedves olvasóidat, a VLV olvasóit.

Már nagyon régóta álmom. Mondhatom azt, hogy gyerekkori álmom volt, hogy szerepeljek a magyar válogatottban. 2008-ban néztem Dumit, Hosit, ahogy megnyerik az olimpiai bajnoki címet és én ott mondtam anyukámnak nagy pofájúan, hogy Anya, te le fogsz engem vinni mostantól vízilabdázni és vízilabdázó leszek. Úgy néz ki, hogy az vagyok, de nem szeretnék megállni egy válogatottságnál, meg egy gólnál, meg egy pár gólpassznál, úgyhogy remélem, hogy ez a következő tízenöt évben gyarapodni fog szép számmal.

- Ezt én szinte biztosnak tartom. Erről a mai meccsről hogy vélekedsz? Furcsa volt, mert az elején ők jobbak voltak, végig vezettek is és aztán, amikor megfordult az állás, össze is roppantak.

- Igen, jól látod, az elején talán abból kifolyólag, hogy azért azt láthattad, hogy sok meghatározó játékosunk nem játszott, ebből ugye azért szerkezetileg adódtak olyan duók, akik nem feltétlenül játszottak egymással, talán egy-másfél negyedig voltak előnyben, utána egy kicsit megszoktuk egymást, kialakultak ezek a kis párok és onnantól kezdve át tudtuk venni az irányítást. Örülök nagyon, hogy nem egy vesztes mérkőzéssel vagy döntetlennel debütáltam, mert hát mégis azért játsszuk ezt a sportágat, hogy nyerjünk, úgyhogy ez így hab a tortán.

Bármi lesz előttünk, bármilyen meccs VB, Eb vagy akár olimpia én ott szeretnék lenni és ez nem fog változni, ahogy ezt már említettem, az elkövetkező 10-15 évben ez lesz a hozzáállásom. Az, hogy ez hogyan fog sikerülni vagy a játék hogyan fog menni, azt majd mindig meglátom az adott időben, de bízom benne, hogy ha elvégzem a munkát és folytatom továbbra is, amit csinálok akkor szerintem a játék is jobban fog menni.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


 

- Szervusz, Hosi! Gratulálok a mai győzelemhez, meg egyébként a tegnapihoz is. :-) Kérlek, értékeld egy kicsit ezt a mait. Mennyire volt nehéz? Az elején úgy tűnt, hogy nehéz lesz, a végén meg úgy, hogy "túlságosan könnyű"...

- Nagyon örülök, hogy másodszor is sikerült megvernünk a horvát válogatottat, Horvátországban, két horvát bíróval. Tényleg boldog vagyok, hogy ez sikerült. Tétje nem volt a mérkőzésnek -  de sokkal jobb így hazamenni. 

- Szerinted marad bennük ebből valami, úgy érzésre, hogyha egy komolyabb tornán találkoztok?

- Biztosan marad. Minden egyes mérkőzés után valamilyen emlék marad a két csapatban, nekünk pozitív, itt negatív emlék marad. Ez jobb azért így. 

- Hogy érzed magad ebben a társaságban?

- Jól, köszönöm szépen. Még "edzegetek", de most már kezd beállni a lövésem. 

- A csapatot már úgy nagyjából látod? Nem a személyekre gondolok, hanem a játékra, az erősségre.

- Azt gondolom, hogy a két meccsen rengeteg jó dolgot lehetett látni. Óriási potenciál van a magyar csapatban és ez már csak csiszolódni fog, tehát még jobb lesz. Nagyon jó úton járunk, azt gondolom.

- Köszönöm szépen, jó utat neked is.

- Köszönöm szépen.




- Szervusz, Soma! Gratulálok neked. Végigvédted ezt a meccset, öt góllal győztétek le a horvátokat - mi lehet ennél szebb?

- Köszönjük szépen. A téjkép mögöttem hasonlóan szép. :-)

Igen. Szerintem nagyon hasznos pár napon vagyunk itt túl, a horvát válogatott tökéletes ellenfél a felkészülésünkhöz. A tegnapi és a mai mérkőzés is győzelemmel zárult. Azt hiszem, tegnap is és ma is 10 gólt kaptunk, azért ez egy kicsit sok, viszont, ha 12-t meg 15-öt tudunk lőni, akkor végül is elég lehet, de erre nem lehet alapozni, inkább a védekezésben kell még javulnunk. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

- Mennyire érezted erősnek a horvátokat, nagyon kemény játékosaik vannak, centerben, meg hát jó lövők, szóval... Érezted azt a feelinget, amit egy ilyen csapat ellen tétmeccsen szoktál érezni?

- Hát ezt majd Hositól kérdezd meg, hogy ő mennyire érezte ezt a fizikális erőt! Azért nem volt olyan hangulat, mint amilyen egy vlágversenyen van, inkább felkészülési mérkőzések voltak ezek és ez érződött is. De mindennek ellenére azért nyerni akartunk és nagyon jól akartunk játszani. Ez sikerült is, úgyhogy jó szájízzel fogunk hazaindulni. 

- Köszönöm szépen, jó utat!

- Köszönjük.




- Szervusz, Szili!

- Szervusz.

- Gratulálok a győzelemhez! Nekem nagyon jó érzésem van így ezek után a napok után, hogy így megyünk haza... És nem is csak a győzelmek miatt, hanem volt egyfajta magabiztosság, én úgy láttam.

- Köszönöm szépen! Nyilván én is örülök, hogy nyertünk, nagyon jó volt.

Megterhelő hét volt, azért azt hozzá kell tenni. Ugye, megérkeztünk tíz óra utazás után és aztán este még kicsit laza úszás, de a következő napon már reggel két-három negyed, este öt negyed. Az utána következő napon előny-hátrány, hivatalos meccs, hála istennek, ma reggel picit tudtunk pihenni.

A rossz kezdés ellenére - most a mai meccsről beszélek -, mert lehet mondani, hogy nem sikerültek a megoldásaink, elég sokat kihagytunk elöl, hátul meg minden bepattant - Soma hátáról, blokkról, nem voltunk szerencsések. A második félidőre pedig brutál összeraktuk a védelmet, talán egy gólt kaptunk - ezen múlt.

És tök jó, hogy háromgólos hátrányban is ugyanúgy folytattuk a saját játékunkat és látszott, hogy ők hamarabb elfáradtak. Pedig lehet mondani, hogy majdnem a komplett kezdőnk kint ült a nézőtéren!

- Szerinted ezek a dolgok megnaradnak? Tehát az összeszokottság oda vezet majd, hogy komoly tétmeccsen is tudtok ilyet csinálni?

- Én bízom abban, hogy ez nem megmarad, hanem még jobb lesz. Majdnem egy hónapunk van, de az éles meccsekig, a negyedöntőig, amire a legjobbnak kell lennünk, több mint egy hónapunk van. Még csiszoljuk a dolgokat, de tök jó, hogy ki tudtunk próbálni különböző védekezési variációkat és mind hátrányban, mind hat a hatban teljesen jól működtek.

- Szili! Köszönöm szépen! Jó utat kívánok neked.