FACEBOOK

USA-Magyarország 8:11

USA-Magyarország 8:11
hozzászólás, 2021.07.31.

Nagyon fontos győzelmet aratott a csapat. Az USA  nem bírt velünk, a formánk egyre javul és ez a még mindig sok hiba ellenére biztató. Részletek, nyilatkozatok - folyamatosan:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Tokiói olimpia, csoportkör, 4. forduló

USA-Magyarország 8:11 (1:2, 3:3, 0:3, 4:3) - a hivatalos jegyzőkönyv

Tokió, Tacumi Waterpolo Center, v.: Buch (spanyol), Vojvodin (orosz)
USA: Wolf, Hooper 1, Obert 1, Daube 1, Cupido 1, Bowen 2, Irving. Cs.: Vavics, Hallock 2, Woodhead, Stevenson, Smith. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics. 
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 3, Vámos 2, Jansik Sz., Erdélyi, Varga Dénes 2, Mezei 1. Cs.: Angyal, Zalánki, Hosnyánszky 1, Pásztor 1, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 5/16, ill. 4/13
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Daube, ill. Erdélyi
Kiállítva cserével, végleg: Hooper

​Egy kapussal játszottunk, Vogel Soma nem volt beírva a meccsre.

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az Eurosport gólösszefoglalója:



Hárai csavargólja - Eurosport:


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak, Farkas Mártonnak:

- Nekem nagyon tetszett, ahogy játszottunk, az az elszántság, az a motiváció, amivel belementünk. Én azt mondtam a fiúknak, hogy tegyünk le egy jelet most már itt a negyedik csoportmérkőzésen, hogy ez a magyar csapat nagyon erős tud lenni az elkövetkező mérkőzésekre. Szerintem lépdelünk előre, formában, fizikálisan és mentálisan egyre jobban odateszik magukat a játékosok, és talán ennek láttuk ma a visszajelzését.

Végig uraltuk a mérkőzést, végig nagy tűzben játszott a csapat. Erre szükség is volt, mert ez az Egyesült Államok kemény dió, fizikailag nagyon fel vannak készítve, nagyon harcosan kellett játszani. És azt is meg kell szokni, hogy előfordul, amikor egy picit többet fújnak arra az oldalra, mint a mi oldalunkra. Ennek ellenére menni kell tovább, védekezni kell, hozni kell az ítéleteket, elöl is be kell lőni.

Jó volt ez, nekem tetszett. Megyünk tovább, ahogy eddig is tettük.

- Ha már fújások: az emberhátrányokat nagy számban gyakorolhattuk, de mi a helyzet az emberelőnyökkel? Picit visszakanyarodnék a görög meccshez, utána ezzel voltunk elégedetlenek, de talán a mai számok sem azok még, amik az öt év legfontosabb meccsén kellenek.

- Jól védekezett az amerikai csapat, megnehezítették a helyzetünket, ezt azért tegyük hozzá. Nem voltak pontosak a labdajáratások, de jól dolgoztunk az elmúlt 24-48 órában - az utolsó, Dél-Afrika elleni meccs óta - a védekezésen, szépen összeállt a zóna és a hátrány, és most csak ez volt előttünk erre a mérkőzésre. Természetesen, miközben ezt gyakoroljuk, gyakoroljuk valamennyire a támadást is, de most nem erre összpontosítottunk. Most egy kicsit erre is fogunk fókuszálni, hogy tényleg oda érkezzenek a labdák, pontosan érkezzenek, a mikromozgások üljenek, és a végén gól legyen minél több alkalommal, tudjunk hozni egy ötven százalék feletti mutatót, mert ez kelleni fog a fontos mérkőzéseken.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


DEJAN UDOVICSICS, az USA szövetségi kapitánya a FINA-nak:

- Azt hiszem, a gondjaink a második negyedben kezdődtek. Lábon lőttük magunkat azzal, hogy az emberelőnyös helyzeteinkből nem tudtunk gólt elérni.

Ők a jelenlegi Európa-bajnokok. Ha ellenük nem használod ki a lehetőségeidet, akkor ezért megbüntetnek - pontosan ez történt.

Ami csapatunk centerének dominanciáját illeti: Ben Hallock jelenleg a világ legjobb centere.


VARGA DÉNES csapatkapitány a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Én azt mondtam Erdélyi Balázsnak, hogy azért ez egy jó és értékes győzelem volt. Te hogy látod, a medencéből éppen kikászálódva?

- A legfontosabb az, hogy ez egy önbizalomnövelő meccs volt, az első komolyabb győzelmünk rangadón. Még mindig azt mondom, hogy a legfontosabb a torna utolsó három meccse, de nyerni mindig jobb.

- És jó lenne nyerni az olaszok ellen, de tudom, hogy nem számolgattok. Azt gondolom viszont, hogy bele kell tennetek az energiát még akkor is, ha azt követően két nappal már jön a negyeddöntő. Gondolom, ti is így gondolkodtok. A nagy kérdés az, hogy milyen formában, állapotban vagytok, hogy érzitek magatokat? Nagyon régen eljöttetek otthonról, és nagyon régóta készültök is erre a tokiói olimpiára.

- Én úgy érzem, hogy a formánk egyre stabilizálódik és egyre több tud belőlünk kijönni. Az olaszok elleni meccs egy tökéletes gyakorlás, mert ellenük egy felkészülési tornán is olyan játszani, mintha élet-halál harc lenne. Ebből a szempontból kiváló ötödik meccse lesz ennek a csoportnak.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Fotógaléria: Szalmás Péter/MOB


NAGY VIKTOR az M4 Sportnak, Farkas Mártonnak:

- Én úgy érzem, hogy nagyon nagyot léptünk előre az előző mecccsekhez képest, volt hiányérzetem a védekezést tekintve, mert nem úgy kezdtük az olimpiát, ahogy szerettük volna, meg ahogy én szerettem volna a védelmet látni. Én úgy érzem, hogy amit megbeszéltünk, azt nagyrészt meg is csináltuk és ez látványos volt a vízben. Egészen a negyedik negyed közepéig nagyon jól védekeztünk, ott azért voltak hibák és ezzel tudott feljönni az USA. Egyébként egy nagyon jó kis csapat ez az USA, bizonyította már itt az olimpián is, úgyhogy nagyon komoly edzőmérkőzés volt, mert nálunk az augusztus 4. van belőve. Ott kell csúcsteljesítményt nyújtani, van előtte még egy mérkőzésünk, hogy fel tudjunk készülni az augusztus 4-ei találkozóra, nagyon-nagyon fontos volt ez a mai mérkőzés, úgyhogy örülök, hogy így játszottuk le.

 - Nagyon tudatosan készültök erre a bizonyos negyeddöntőre, a mérkőzéseket is, edzéseket is, így tekintetek rá. Jól álltok? Jól állunk?

- Igen. Ahogy eddig elmondtam, lépésről, lépésre. Szerintem mindenki érezte a csapatba, hogy léptünk előre. Az olasz még erősebb csapat lesz. Ők sem játszottak teljesen úgy, ahogy szerintem elvárták volna maguktól, de ettől független, egy nagyon-nagyon jó csapatról beszélünk. És most számolgatni..., mi minden meccset meg akarunk nyerni és arra kell fordítani ezeket a csoportmeccseket, hogy a teljesítményünk javuljon erre a bizonyos augusztus 4-ei találkozóra. Bárkit kaphatunk még, még nem tudjuk, a másik csoportban van négy nagyon erős csapat, mondtam volna még pár nappal ezelőtt, hogy öt, de az ausztrálok már egy kicsit elfáradtak, az eredményeiken látszik. De négy nagyon erős csapat, tehát bárkivel játszhatsz, teljesen mindegy, nem lehet választani, úgyhogy akit kapunk, azt kell megverni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Fotógaléria: Kovács Tamás/MTI


VÁMOS MÁRTON az M4 Sportnak, Farkas Mártonnak:

- Gratulálok, Marci, a győzelemhez. Szerintem vegyük a görög meccset alapul ebből a csoportból. Ahhoz képest ez a mai teljesítmény hová helyezendő?

- Előrébb, mivel nyertünk, végig magabiztosan uraltuk a mérkőzést. 8:4-nél, a harmadik negyed után talán egy kicsit kiengedtünk elöl, ezért még a végén egy kicsit szorosabbra is sikerült, mint akartuk, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy három negyedig ott tudtunk lenni fejben. Ehhez az amerikai válogatotthoz, ahhoz, hogy legyőzd, igazából három negyeden át kell, hogy megnyomd és maximális erőbedobással játssz ellenük. Utána, a negyedik negyedben azért számítottunk rá, hogy ki fog nyílni a meccs. Örülünk ennek a három pontnak, fontos három pont volt. Önbizalom szempontjából is, úgyhogy készülünk az olaszokra. 

- Ha már önbizalom, egyre inkább úgy tűnik, hogy belövöd magad itt az olimpián, személy szerint te hogy érzed magad, ma is fontos gólokat szereztél, most már kezd minden a régi lenni?

- Ma is? Meg Dél-Afrika ellen is? :-) Igen, úgy érzem, hogy azért el kellett telni egy-két meccsnek, hogy azért megérkezzünk, nemcsak én, hanem a többiek is, ide az olimpiára. Azért hosszú volt az utazás is, bár egy héttel előtte kint voltunk. De hát, ilyenkorra kell megérkezni, amikor jön a lényegi rész, van még egy csoportmeccs és a tényleg úgy gondolom, hogy az elmúlt öt év legfontosabb mérkőzése jön majd a négybe kerülésért, ahol nincs mellébeszélés, nagyon jól kell játszani. és valahogy túl kell jutni majd, de hát az még négy nap.

- Legyen így. Sok sikert. Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

 - Az elején fej-fej mellett haladt a két csapat és kalkuláltunk is azzal az eddigi USA-meccsekből tanulva, hogy általában a második félidőre kicsit, nem is azt mondom, hogy elfogynak, hanem többet kezdenek el hibázni. Ahogy ezt láthattuk is, a harmadik negyedben volt először kétgólos a különbség, ott el is tudtunk lépni, de azt gondolom, hogy a negyedik negyedre kicsit saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat. Amikor 9:4 is volt talán az állás és feljöttek 9:7-re. Ott volt egy kisebb holtpontunk, de szerencsére abból is ki tudtunk jönni, így azt mondom, hogy egy magabiztos győzelem lett belőle.

- Szenzációs volt az ejtésed, ez is arról tanúskodik, hogy milyen önbizalmad van, meg a végén is, amikor említetted ezt a felzárkózást, te lőtted be a tizediket a rövidbe, úgyhogy, úgy látom, ahogy halad előre a torna, egyre többet is vállalsz.

- Csapatként kell funkcionálnunk, lesznek olyan mérkőzések, sőt egy olimpián csak úgy lehet, meg akármilyen világversenyen eredményeket elérni, hogy ha vannak extra teljesítmények. Az a lényeg, hogy azokat a taktikai elemeket, ami a játékunknak az alapjait jelentik, mindenki kiválóan tudja csinálni és ebben a csapatban benne van, hogy több játékos is extrát hoz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS  a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Jó kis meccs volt! Nem tudom, nektek mennyire ízlett, de olyan kulturáltak az amerikaiak, erősek, úgyhogy ennek a győzelemnek, szerintem, van értéke.

- Van, jó kis meccs volt. Szerencsére a legnagyobb bajunk az volt, hogy én kintről néztem az egészet, de ennél sokkal fontosabb, hogy nyertünk. Azt gondolom, hogy sima meccsen nyertünk, relatíve végig azért sok volt közte.

Nem volt az igazi kintről nézni, de ez van, örülök hogy megvan a két pont, ami a győzelemért jár. Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfél lesz, de kellőképpen keményen álltunk oda az első pillanattól kezdve. Láttuk, hogy az olaszoknak hogy nekimentek, rögtön 4:0-ra vezettek, ha jól emlékszem. Mi mindenképpen figyelni akartunk arra, hogy ez ne történhessen meg velünk, és azt gondolom, hogy ez jól is sikerült.

- Lehet bármit tenni, hogy az embernek az elején ne legyen két hibája, vagy ez benne van a játékban, meg a bírói felfogásban, sajnos?

- Nézd, biztos, hogy lehet. Nekem az elmúlt lassan húsz évem alatt nem emlékszem, hogy mikor volt ilyen. De ehhez kell hozzászokni, legközelebb jobban kell figyelnem. Sajnálom, hogy ez ma így alakult, de sokkal fontosabb, hogy nyertünk, és a következő meccsen majd jobban odafigyelek ezekre.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


PÁSZTOR MÁTYÁS az Indexnek:

- Jó csapattal találkoztunk, erre készültünk, hogy méterről méterre, centiről centire felépítjük és megnyerjük ezt a meccset. A harmadik negyedben volt náluk egy kis holtpont, az ítéletek sem jöttek nekik. Mi sokat blokkoltunk, labdákat szereztünk, a védekezésből adódóan szereztünk önbizalmat, ezáltal a támadás is sokkal jobban ment.

Most állunk 80-85 százalékon, de a negyeddöntőben vért kell inni, az a legfontosabb meccs. A negyedik negyedben volt egy kis szembeszél, meg nem adott kiállítás, faultok stb., de nem ezzel akarok takarózni. Álltuk a sarat.

Az olaszok ellen mindenképpen több kell, van múltja ennek a párharcnak. Ők sincsenek még 100 százalékon, két erős csapat fog összecsapni, jó felkészülés lesz a negyeddöntőre.


Fotógaléria: Kovács Tamás/MTI


Címlapfotó: Kovács Tamás/MTI


A torna szombati eredményei:

03.00 Montenegró-Kazahsztán 19:12 (5:3, 6:3, 3:3, 5:3)
G.: Drasko Brguljan, Perkovics, Ivovics 4-4, Petkovics 2, Cuckovics, Popadics, Vidovics, Matkovics, Banicsevics, ill. Ruday 3, Medvegyev, Smider, Sakenov, Vuksanovics 2-2, Altajev

04.30 Ausztrália-Spanyolország 5:16 (2:4, 1:4, 2:5, 0:3)
G.: Younger, Edwards 2-2, Roach, ill. Granados 4, Perrone 3, Munarriz, Famera, Tahull, Mallarach 2-2, De Toro 

08.30 Horvátország-Szerbia 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4)
G.: Jokovics, Obradovics 4-4, Bukics 3, Loncsar, Vukicsevics, Buslje, ill. Jaksics 3, Sz. Rasovics, F., Filipovics 2-2, Mandics, Rangyelovics, D. Pijetlovics, Prlainovics, S. Mitrovics

11.20 Olaszország-Japán 16:8 (5:0, 3:3, 3:1, 4:4) - az egyik FINA-delegátus Molnár Tamás volt
G.: Figlioli, Bodegas 3-3, Figari, Aicardi 2-2, Di Fulvio, Luongo, Velotto, Renzuto Iodice, Echenique, Dolce, ill. Inaba 3, Adacsi, Siga, Suzuki, Takata, Arai

12.50 Dél-Afrika-Görögország 5:28 (1:7, 2:5, 1:7, 1:9)
G.: Stone 2, Card, Badenhorst, Evezard, ill. Funtulisz 5, Argiropulosz 4, Szkumpakisz, Kapocisz, Papanasztasziu, Gkiuvecisz 3-3, Derviszisz, Vlahopulosz 2-2, Geniduniasz, Murikisz, Kolomvosz

Az A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Görögország 7,
2. Olaszország 7,
3. Magyarország 6,
4. USA 4,
5. Japán 0,
6. Dél-Afrika 0 pont

A B csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Spanyolország 8,
2. Horvátország 6,
3. Montenegró 4,
4. Szerbia 4,
5. Ausztrália 2,
6. Kazahsztán 0 pont

A folytatás:

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG - M4 Sport vagy Duna TV, vlv (szöveges élő)
04.30 Görögország-USA
07.00 Szerbia-Montenegró
08.30 Spanyolország-Horvátország
11.20 Japán-Dél-Afrika
12.50 Ausztrália-Kazahsztán

Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSA FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A vlv eddigi tudósításai a tokiói olimpia férfi tornájáról:

USA-Magyarország - élő közvetítés

Mely klubok adják a legtöbb játékost a tokiói tornán?

Magyarország-Dél-Afrika 23:1

Magyarország-Dél-Afrika - élő közvetítés

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Japán-Magyarország 11:16

Japán-Magyarország - élő közvetítés

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Tokiói rajt: Magyarország-Görögország 9:10

Magyarország-Görögország - élő közvetítés

Akkor hát, vasárnap hajnalban kezdünk!

Közvetítések az olimpiáról

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Brit bukmékerek szerint még mindig Magyarország a legesélyesebb!

Ábrándozás helyett vágyakozás - olimpia előtti összegző interjú Märcz Tamással

Köpni kell Tokióban - érdekességek a Covid-protokollról

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről

Tokió 2021 - olimpia