FACEBOOK

Sibenik, 2. nap - kétkapuk a horvátokkal

Sibenik, 2. nap - kétkapuk a horvátokkal
hozzászólás, 2021.06.24.

Edzések és edzőmeccsek - folytatódott a magyar válogatott sibeniki edzőtáborozása, megtörtént az első találkozás a házigazdákkal. A vlv helyszíni tudósítása a lap olvasóinak anyagi támogatásával készülhetett el:

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

A délelőtti edzés első felében a horvátok a szabad ég alatt, a mieink a fedett uszoda medencéjében gyakoroltak. Mindkettőnek van előnye és hátránya. Kint nagyon meleg a víz, bent normális, de fülledt a levegő (fotózás szempontjából pedig a fényviszonyok..., hát...).

Szerencsére a második óra közös munkája szabadtéren folyt.

Két negyedet játszott egymással a két csapat, de ez a két negyed nagyon hosszú volt. Nemcsak azért, mert az óra nagyon sokszor állt, amikor már bőven folyt a játék, hanem azért is, mert sikeres fórbefejezés után az adott csapat még kétszer próbálkozhatott.

Märcz Tamás négy standard játékost egyáltalán nem küldött vízbe, lehetőséget kaptak azok, akik a csapatba kerülésért harcolnak. Jól indult az első edzőmeccs, 2:0-ra még mi vezettünk, de a horvátok előbb fordítottak, majd el is húztak és nyertek. Az esti meccs más képet mutatott: a komplett magyar csapat állt fel (illetve egy biztos pont hiányzott csak), s már 8:1-re is vezettünk, amikor a horvátok megkezdték a felzárkózást. Mivel a rendes játékidő ötször(!) 8 perc volt, a végére vissza is jöttek a meccsbe, de egyenlíteniük már nem sikerült. Ezen az edzőmeccsen már nem ismételték meg a sikeres fórokat és az ötmétereseket is végrehajtották a játékosok, nem úgy mint délelőtt, amikor ilyen esetben "csak" fórral folytatódott a játék. (A végeredményeket azért nem közöljük, mert ilyen típusú közös gyakorlásnál az ilyesmit nem illik számon tartani.)

Mindkét edzőmeccset "rendes" bírók vezették - az idézőjelet azért alkalmazza a krónikás, mert nem szeretne pénteken súlyos szemrehányást kapni a magyar játékosoktól...

Märcz Tamás elégedetten nyilatkozott az esti meccs után és Manhercz Krisztiánt is a vlv kamerája elé kértük.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi, jó estét! Belehúztatok ma! Ez a két edzőmeccs elég keménynek tűnt még a partról is. Arra kérlek, foglald össze, milyen tapasztalatokat szereztél! Azért azt elmondhatjuk, bár edzőmeccsek voltak, hogy egy vereség, egy győzelem a mai mérleg. Hogy értékeled a látottakat? Milyen volt?

- Üdvözlöm a kedves olvasókat és nézőket és téged is. Reggel játszottunk két nagyon hosszú negyedet, két "végeláthatatlan" negyed volt. Sok meghatározó játékost délelőtt nem játszattam, akiknek majd később adok szerepet, hozzá tartozik, hogy volt egy-két hiányzó a horvát csapatban is. Mindkét csapatnak ez volt az első edzőmérkőzése, a horvátok sem játszottak korábban sem felkészülési mérkőzést, sem barátságos mérkőzést. 

Volt hiányérzetem a délelőtt folyamán, talán nem kapcsoltunk elég agresszív fokozatra, amin azért tudtunk javítani. Délután egyébként voltunk tornateremben volt egy egyórás foglalkozás ott is. Este egy sokkal jobb kétkapuba szálltunk bele, tulajdonképpen komplett csapattal játszott most a horvát és a magyar válogatott is. Délelőtt két nagyon hosszú negyedet játszottunk, most viszont öt negyedet, ami azért szerintem elég megerőltető volt mind a két csapat számára, de nagyon jó ritmusú mérkőzés volt az elejétől a végéig. Az eredmény annyira nem fontos, inkább az, hogy lássuk, mi az, amin kell dolgoznunk, amit javítanunk kell. Sokkal jobban tetszett most a test test elleni küzdelem, az, hogy jobban megvalósítottuk azokat az elképzeléseket, amiket a mérkőzés előtt meghatároztunk. 

- Említetted, hogy a délelőtti edzőmeccs során néhány kulcsember pihent. Gondolom, azért, mert lehetőséget akartál adni azoknak, akik a csapatba kerülésért harcolnak. Ilyen szempontból milyen tapasztalatokat szereztél? Nem "névre lebontva", természetesen.

- Mindig alkalmazkodunk az éppen aktuális egészségi és fizikai álalpothoz is. Ugye, 19-en vagyunk itt, három kapus, 16 mezőnyjátékos. Ma volt lehetőségünk arra, hogy korlátozás nélkül tudjunk játékosokat küldeni a vízbe. Nagyjából eldöntöttük a stábbal, hogy hogyan forgatjuk a csapatot ebben a három napban, holnap és holnapután már csak 13 játékost lehet beírni a mérkőzésekre. Ennek alapján is született meg a döntés, hogy mely játékosok nem játszanak a délelőtti edzőmérkőzésen. Most viszont jobban megosztottuk a terheket, már csak azért is, mert hosszabb volt maga a kétkapu, amit meghatároztunk Ivica Tucakkal.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Kriszián, köszöntelek Sibenikben, első alkalommal beszélünk itt. Rendesen belehúztatok, ami ma volt, az kívülről nézve is nagyon keménynek tűnt. Kérlek, mondd el, hogy érezted magad, milyen volt az ellenfél, milyen volt a két edzőmeccs, hogy értékeled?

- A reggelit nem is annyira értékelem edzőmeccsnek, igazából két negyedet játszottunk, ami ilyen fóros, kétkapu-jellegű akart lenni, amiből a végére már elfogytak a fórok. :-)  Inkább a délutáni edzésre mondanám azt, hogy egy nagyon komplett és megerőltető tréning volt, hiszen voltunk előtte konditeremben és utána öt negyedet játszottunk, ami azt gondolom, hogy marha jól sikerült. Nyolc-egyre is vezettünk, aztán kicsit mi is bealudtunk, a horvátok is meg lettek támogatva a kellő pillanatokban. De a fejlődésünket nagyon jól szolgálta, ugyanis egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Taktikailag szükségünk van ilyen mrkőzésekre, hogy egyrészt csapattá érjünk, másrészt pedig hogy egyénileg is jobban formába kerüljünk, amikor szeretnénk majd.

- Most már elég sok edzésetek volt, hogy érzed a csapatot, hogy érzed a te szerepedet, milyenek leszünk?

- Sok edzésünk volt, de edzőmeccsből még nem játszottunk sokat, azért azt el kell mondani - ez volt az első kettő ezen a nyáron. Ez egy furcsa nyár, hiszen másfél hete edzettünk, amikor a fradisták csatlakoztak, őket is valahogy bele kellett iktatni a programba, és utána kezdtük csak el azokat a taktikai elemeket elővenni, amikből építkeznünk kell. Inkább azt mondom, hogy ez a része most következik majd. Ezért is mondom, hogy most este öt negyedet, délelőtt két negyedet, meg fórozás, holnap délelőtt fórozunk, este ugye, hivatalos mérkőzés lesz, úgyhogy... most jönnek azok az edzések, amelyek után a kérdésedre tudok válaszolni, a hét vége felé.

- Bahajtom majd rajtad! Hogy érzed magad itt Sibenikben, milyenek a körülmények?

- Az időjárás és a víz is nagyon meleg, a hangulat is jó. Nyilván nagyon sajnáljuk, hogy tegnap a focistáknak nem sikerült továbbjutni az Eb-.csoportból, mert azt gondolom, hogy megérdemleték volna, abszolút. Azt végignézni, hogy a németek a 87-88. percben el akarják dugni a szögletzászlónál a labdát..., az nagyon nagy dolog. Hozzá kell tenni: ez volt a tegnap napunk csúcspontja.

Kicsit a vízilabdára visszakanyarodva: nagyon hasznos napokat fogunk itt tölteni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést, jó munkát!



vlv-fotók az esti edzésről



A délelőtti edzésen készült vlv-fotók

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru

A magyar keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

A horvát keret a múlt hét végéig Rijekában készült, hétfőn tette át a székhelyét Sibenikbe, de úgy, hogy az addig együtt lévő 23 játékosból négyet hazaküldött Ivica Tucak, vagyis jelenleg a horvátoknál is 19-en reménykedhetnek az olimpiai részvételben, ahogy nálunk.

A horvát keret:

Marko Bijac (Olympiakosz), Ivan Marcelics (Mladost Zágráb) és Toni Popadics (Jug Dubrovnik) - kapusok,
Andrija Basics (Palermo), Hrvoje Benics (Jug Dubrovnik), Luka Bukics (Jadran Split), Rino Burics (Jadran Split), Andro Buslje (Olympiakosz), Loren Fatovics (Jug Dubrovnik),  Xavi Garcia (Jug Dubrovnik), Maro Jokovics (jelenleg klub nélkül), Franko Lazics (Mladost Zágráb), Luka Lozina (Vouliagmeni), Luka Loncsar (Pro Recco), Marko Macan (Hannover), Lovre Milos (Mladost Zágráb), Paulo Obradovics (Jug Dubrovnik), Ante Vukicsevics (Marseille), Joszip Vrlics (jelenleg klub nélkül) - mezőnyjátékosok.