FACEBOOK

Két keretet hirdetett Märcz Tamás

Két keretet hirdetett Märcz Tamás
hozzászólás, 2021.12.13.

Két, nagyrészt különböző játékosokból álló válogatott keret tart közös edzéseket az év végén, illetőleg január elején. Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn ismertette a két névsort a vlv-vel.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK


Összetartás - 2021. december 28-30.

Gyapjas Brendon (Szeged), Kardos Gergely (BVSC), Szakonyi Dániel (FTC) - kapusok,
Aranyi Máté (OSC), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Dala Döme (OSC), Fekete Gergő (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Magyar Márton (Eger), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Teleki András (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC) - mezőnyjátékosok.

Összetartás - 2022. január 3-5.

Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok),  Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.

Märcz Tamás a vlv-nek elmondta, hogy az első, "fiatalosabb" keretet a válogatott "előszobájának" tekinti, olyanok szerepelnek benne, akik a jövőben szóba kerülhetnek a "nagy csapatba" történő válogatásnál. Átfedés is van, öt játékos (Kardos Gergely, Burián Gergely, Konarik Ákos, Nagy Ádám és Vigvári Vendel) neve mindkét listán szerepel.

Az első keret 21 tagú, a második 19 tagú, de Märcz Tamás már most jelezte, hogy az utóbbi egy, két, esetleg három játékossal bővülhet - nyilván a "fiatalos társaság" edzéseit követően. Változtatás lehet még amiatt is, hogy a szövetségi kapitány most mindazokat feltette a listára, akikre számít, de több játékos jelenleg betegséggel, sérüléssel küzd, nekik most a gyógyulás a legfontosabb feladatuk.

Az év végi foglalkozások helyszíne a Komjádi uszoda lesz, öt edzést tartanak, a januári összetartás szintén öt vizes gyakorlásának a Duna Aréna ad otthont. Az edzések tematikája mindkét összetartásnál hasonló lesz.

Mint ismeretes, a magyar válogatott részt vesz a következő Világliga-versenysorozatban, csapatunk január 18-án itthon fogadja Montenegrót, március 8-án pedig Romániában zárja a csoportselejtezőket.

Januárban egyébként felkészülést tart a Nyéki Balázs által vezetett U18-as válogatott és a Horváth János által irányított magyar Universiade-csapat is, elképzelhető, hogy a programpontok "találkoznak" és edzőmeccsekre is sor kerül ebben a hármas körben.

A vlv kérdésére a szövetségi kapitány elmondta, hogy a "nagy keretből" most hiányzó Pásztor Mátyással eredetileg elsősorban a tokiói olimpiáig számolt, az ő helyére több fiatal is aspirál, ezért nincs most a BVSC játékosa a keretben, annak ellenére, hogy láthatóan továbbra is jó formában van, klubcsapatának vezéregyénisége.