FACEBOOK

Edzésriport Prágából - Vasárnap számunkra is megkezdődik az U20-as vb

Edzésriport Prágából - Vasárnap számunkra is megkezdődik az U20-as vb
hozzászólás, 2021.08.28.

Megtartotta első edzéseit és vasárnap megkezdi szereplését a prágai U20-as világbajnokságon a magyar junior válogatott. A szombat esti edzésen fotóztunk, utána pedig Cseh Sándort, Konarik Ákos csapatkapitányt és Gábor Lőrincet kértük a kameránk elé. A vlv helyszíni riportját az olvasók anyagi támogatása tette lehetővé.


Szombaton két edzést is tartott a magyar csapat a prágai U20-as vb helyszínén. Az elsőt közösen az olaszokkal, az estit "magunkban". 

Jelentjük, a Total Waterpolo gondozásával megvalósuló FINA élő stream működik, bár az internet a helyszínen nagyon gyenge, emiatt bármikor felléphetnek zavarok.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



- Szervusz Sanyi! Prágában vagyunk, holnap a "brazil labdazsonglőrök" ellen bemutatkozik a magyar válogatott. Arra kérlek mondd el, mi történt egyrészt azóta, hogy ideértetek, és hát..., mik a várakozásaid? Most már indul a torna.

- Biztos jó lenne valami érdekeset mondani, de nem tudok... Megérkeztünk, teljesen a szokásos mederben folyik minden, elfoglaltuk a szállást, elkezdtünk edzeni, úgyhogy igazából semmi olyan nincs ami érdekes lehetne. Talán egyetlen egy, hogy délelőtt az olaszokkal voltunk egy pályán, és megbeszéltük velük, hogy edzünk. Úgyhogy az elég hosszú lett, a reggeli foglalkozás velük edzettünk közösen.

A másik dolog: nyilván idézőjelbe teszem, hogy „csak” Brazília, azért láttunk már az előző időben jó brazil csapatokat, nem tudjuk hogy ez az-e. Az biztos, hogy nem holnap kell a legjobban játszanunk, tehát nem ez a legfontosabb, de azért azt gondolom, hogy sehol nem tartunk jelen pillanatban, nyilván a brazilokhoz is "hozzájuk kell állni", mint bármilyen más ellenfélhez. Nyilván azt is komolyan kell venni.

Azért ne ijessz meg, hogy sehol nem tartunk...

- Hát, pontosan a nullán.

- Mert még nem játszottatok meccset, olyan értelemben. De a játék milyen? Fejlődtetek az elmúlt napokban?

- Tudom, hogy ez furcsa, de hát csak azt tudom mondani, amit gondolok. Az, hogy milyen volt a játék, hogyan edzettünk, az csak egy dolog, nekem mint edzőnek, vagy a jövő szempontjából, de abszolút nem fontos most. Éppen ezért mondom, hogy ez a mi dolgunk, hogy milyenek voltunk, vagy eddig hova jutottunk, azért van még hiányosság, de az pontosan a nullával egyenlő jelen pillanatban a vb tekintetében.

- Nem láttad az ellenfeleket még, gondolom. Vagy vettetek fel?

- Nem, mert a mai nap..., megvan a programunk, hogy milyen meccseket veszünk, miken kezdünk el dolgozni, de ma pont olyan párosítások voltak, amik nem voltak annyira érdekesek, holnaptól már vannak rangadók, nyilván azokat majd elkezdjük megnézni, és feldolgozni is, félrerakni, hogy a későbbiek során, ha találkozunk ezekkel a csapatokkal, akkor már legyen anyagunk. Fontosnak tartom mindezt, de azért nem szabad, hogy ez levegye a vállakról a terhet. Két részből áll a felkészülés. Az egyik nyilván az ellenfél és a saját játékunk elemzése, de az soha nem pótolja azt, hogy valaki hogy van jelen a vízben, fejben, testben.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

- Nagyon szépen köszönjük.

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek




- Szervusz Ákos! Konarik Ákos, csapatkapitány áll  a kameránk előtt. Itt az utolsó este, holnap megkezdődik a világbajnokság számotokra is. Kérek egy kis összegzést, hogy hol tartotok!

- Szia! Üdvözlöm a kedves olvasókat és nézőket. Igen, tegnap kiérkeztünk ide Prágába. Nem tartottunk foglalkozást aznap. Azt gondolom, hogy ez jól jött a csapatnak, még egy nap pihenő, mielőtt elkezdjük a kőkemény munkát, gondolok itt a  meccsekre, meg majd a szünnapokon lévő felkészülésekre. Ma már edzettünk is kettőt, úgyhogy bele is csaptunk a lecsóba, azt gondolom, hogy hasznosak nagyon ezek az edzések, ezt már említettem korábban, ezeken nagyon sokat kell fejlődni itt a hajrában. Úgyhogy pozitív minden, én azt gondolom, hogy minden körülmény adott, ahhoz, hogy sikeresek legyünk ezen a világbajnokságon, nem tudok panaszkodni semmire. Annyit tudok mondani, hogy várom a mérkőzéseket már nagyon!

- A brazilokkal kezdtek. Milyen rajt ez?

- Az, hogy milyen rajt, majd kiderül holnap, a meccsen. Én azt gondolom, hogy nem lesz semmi probléma a brazilok ellen. Azt fogom elvárni a csapattól, magamtól is és a csapattársaimtól is, hogy keménységgel álljunk bele a meccsbe, mert mindegy, hogy a brazilokkal, a horvátokkal, vagy a szerbekkel kezdünk, az a lényeg, hogy meg kell adni egy alaphangját ennek a világbajnokságnak és úgy kell elindulni, hogy kőkeményen beleállunk ebbe a meccsbe.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsolya)




- Gábor Lőrincet köszöntöm. Szervusz! Tőled is azt kérdezem, hogy milyen várakozásokkal rajtolsz a holnap kezdődő világbajnokságon?

- Szia! Üdvözlöm a nézőket. Nagyon-nagyon várom már. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy itt lehessünk és úgy gondolom, hogy mindenki bizsereg már belülről, hogy kezdjük el, induljunk el és a lehető legeslegjobb formánkat szeretnénk nyújtani. 

- Te személy szerint kitűztél magad elé valami célt? Van-e valami titkos elvárás?

- Semmilyen titkos elvárás nincs, igazából a hiányosságaimat szeretném még pótolni itt az edzéseken. Illetve eddig azon voltam, hogy amit az edzőim kértek tőlem, ami nem volt még százszázalékos azt most százszázalékosan tudjam teljesíteni a mérkőzéseken.

- Egyet elmondasz ezek közül? Hogy lássuk miről van szó?

- Például arról, hogy minél közelebb legyünk a kapuhoz, mélyebben centerezzünk, hogy a lövők is közelebb tudjanak kerülni a kapuhoz. 

- Szerinted ezen a tornán a centereknek milyen szerep jut?

- Úgy gondolom, hogy kulcsfontosságú, hiszen "tőlünk függenek" a kinti hátsó játékosok is. Tehát ha mi közel tudunk kerülni a kapuhoz, ezáltal ők is közelebb tudnak jönni és nagyobb eséllyel tudunk gólt szerezni.

- Az elvárásod?

- Természetesen a legfényesebb érem.

-  Köszönöm. Sok sikert!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Az U20-as világbajnokságra nevezett magyar válogatott:

Gyapjas Brendon (a keretbe az FTC-ből került be, ősztől Szegeden játszik), Korom Dániel (Vasas) - kapusok,
Aranyi Máté (az UVSE-ből került a keretbe, mostantól az OSC játékosa), Batizi Benedek (BVSC), Gábor Lőrinc (a KSI-ből került a keretbe, nyáron az FTC-hez igazolt), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (az UVSE játékosa volt a bajnokság végéig, utána az FTC-hez igazolt), Nyíri Balázs (FTC),  Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (az UVSE-ből válogatták a keretbe, ősztől az OSC-ben játszik) - mezőnyjátékosok.

A két tartalék közül Szabó Bence (az FTC-ben zárta az előző szezont, majd a BVSC játékosa lett), a többiekkel együtt van Prágában és segíti a csapatot az edzéseken, Bóbis Botond (A Vasastól Szegedre igazolt) itthon áll készenlétben. Kettőjük szereplésére csak akkor nyílik lehetőség, ha Covid miatt kell cserélni játékost a csapatunkban.

A junior válogatott szakmai vezetőjének, Cseh Sándornak a munkáját két másodedző, Kovács Róbert és Tóth Kálmán segíti, a kapusedző Kardos István, a vb-n ott lesz az utánpótlás bizottság elnöke Székely Bulcsú és egyik tagja, Madaras Norbert MVLSZ-alelnök is.


A torna egyébként megkezdődött, Magyarország szombaton szabadnapos volt. Csoportunkban a németek simán verték Egyiptomot.

Szombati eredmények:

A csoport

Üzbegisztán-Oroszország 1:38 (0:10, 0:8, 0:12, 1:8)
Horvátország-Argentína 20:7 (4:2, 5:1, 6:3, 5:1)

Olaszország szabadnapos volt.

B csoport

USA-Szlovákia 12:7 (2:2, 3:2, 6:3, 1:0)
Szerbia-Csehország 28:0 (8:0, 6:0, 6:0, 8:0)

Spanyolország szabadnapos volt

C csoport

Németország-Egyiptom 14:4 (5:1, 3:0, 3:2, 3:1)

Magyarország és Brazília szabadnapos volt.

D csoport

Dél-Afrika-Montenegró 5:16 (1:3, 0:6, 1:3, 3:4)

Görögország és Kazahsztán szabadnapos volt

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

keddi csapathirdetés.

Varga Dániel a csütörtöki OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A prágai junior világbajnokság menetrendje:

ITT LESZNEK A VILÁGBAJNOKSÁG ÉLŐ JEGYZŐKÖNYVEI ÉS ITT AZ ÉLŐ STREAM!

Augusztus 28., szombat


A csoport: Üzbegisztán. Oroszország, Horvátország-Argentína (Olaszország szabadnapos)
B csoport: USA-Szlovákia, Szerbia-Csehország. (Spanyolország szabadnapos)
C csoport: Németország-Egyiptom (Brazília és Magyarország szabadnapos)
D csoport: Dél-Afrika-Montenegró (Görögország és Kazahsztán szabadnapos)

Augusztus 29. vasárnap

A csoport: Olaszország-Horvátország, Argentína-Üzbegisztán (Oroszország szabadnapos)
B csoport: Csehország-USA, Spanyolország-Szerbia (Szlovákia szabadnapos)
C csoport: Brazília-Magyarország (12.00), (Németország és Egyiptom szabadnapos)
D csoport: Görögország-Kazahsztán (Dél-Afrika és Montenegró szabadnapos)

Augusztus 30., hétfő

A csoport: Oroszország-Argentína, Üzbegisztán-Olaszország (Horvátország szabadnapos)
B csoport: Szlovákia-Csehország, USA-Spanyolország (Szerbia szabadnapos)
C csoport: Németország-Brazília (Magyarország és Egyiptom szabadnapos)
D csoport: Dél-Afrika-Görögország (Montenegró és Kazahsztán szabadnapos)

Augusztus 31., kedd

A csoport: Olaszország-Oroszország, orvtország-Üzbegisztán (Argentína szabadnapos)
B csoport: Spanyolország-Szlovákia, Szerbia-USA (Csehország szabadnapos)
C csoport: Brazília-Egyiptom, Magyarország-Németország (19.30)
D csoport: Görögország-Montenegró, Kazahsztán-Dél-Afrika

Szeptember 1., szerda

A csoport: Oroszország-Horvátország, Argentína-Olaszország (Üzbegisztán szabadnapos)
B csoport: Szlovákia-Szerbia, Csehország-Spanyolország (az USA szabadnapos)
C csoport: Egyiptom-Magyarország (15.00)(Brazília és németország szabadnapos)
D csport: Montenegró-Kazahsztán (Dél-Afrika és Görögország szabadnapos)

Szeptember 2., csütörtök

Rájátszás


12.00 - 2A – 3D (game 45)
13.30 - 2B – 3C (game 46)
15.00 - 3A – 2D (game 47)
16.30 - 3B – 2C (game 48)

Szeptember 3., péntek

Negyeddöntők


15.30 - 1A-46 győztese (game 55)
17.00 -  1B-45 győztese (game 56)

18.30 - 1C-47 győztese (game 57)
20.00 - 1D-48 győztese (game 58)

Szeptember 4., szombat

Elődöntők


18.00 - 55 győztese-57 győztese
19.30 - 56 győztese-58 győztese

Szeptember 5,, vasárnap

Döntők


Mérkőzések az 1-8. helyért