FACEBOOK

Gárdonyi András nem vonul vissza, Szolnokon folytatja!

Gárdonyi András nem vonul vissza, Szolnokon folytatja!
hozzászólás, 2021.07.14.

Egykori csapatához, a Szolnokhoz igazolt Gárdonyi András. A 35 éves kapus tevékeny részese volt az FTC új aranykorának, s bár tavasszal a visszavonulásáról terjedtek el hírek, a szolnokiak hívására igent mondott és a következő szezonban a bajnoki címvédőt erősíti.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


GÁRDONYI ANDRÁS a vlv-nek:

- Tudatosan készültem a pályafutásom befejezésére. A Somával (Vogel Soma kapussal - a szerk.) éveken át végzett közös munka megerősített abban az elgondolásomban, hogy kapusedzőként kellene folytatnom, ha befejezem a játékospályafutást. Talán látszott kívülről is, hogy Somával nagyon jó volt a kapcsolatom, barátok lettünk, s az elmúlt években már rendszeresen foglalkoztam a klubnál a fiatal kapusokkal is. 

Valóban az volt a terv, hogy a bajnokság végén visszavonulok, de a Covid okozta helyzet miatt hiányérzetem volt, szerettem volna még védeni. Ezt az érzést megerősítette bennem, hogy az utolsó meccsemen, az OSC elleni bajnoki elődöntőben, amikor Soma szerencsétlen sérülése miatt álltam be, jól ment a védés, de sajnos nem sikerült bejutni a döntőbe. Rossz érzés lett volna ezzel az élménnyel befejezni.

A Szolnok megkeresett, s ez is megerősített abban, hogy még nincs itt az ideje a visszavonulásnak. 



- Szolnokon játszottál már korábban, több alkalommal is. Ez milyen szerepet játszott a mostani döntésben?

- Az első OB1-es évemet éppen Szolnokon játszottam, akkor még állt a Damjanich uszoda. Ezután három évig a Pécsben védtem, majd visszatértem újabb három évre Szolnokra. Jó érzéseim, emlékeim voltak, amikor újra szóba került a Szolnokra igazolás lehetősége.

Rutinos kapust kerestek, így hívtak fel, én pedig nagyon megörültem ennek. Várom a közös munkát, motivált vagyok. 

- Nagy Viktor hivatalosan az olimpia után jelenti be, hogy visszavonul-e vagy folytatja (a klubnál már nyilvánosságra hozták a belső körben ismertetett döntést: Viktor befejezi), de ott van Szolnokon a tehetséges, fiatal Bányai Márk...

- Az lenne az ideális, ha olyan kapcsolatot tudnék kialakítani a hétköznapok munkája során Márkkal, mint ami Somával nagyon jól működött a Fradiban. Megtapasztaltam, hogy ha ez sikeres és megvan az összhang, az a csapat javára válik. Szerintem ezzel nem is lesz probléma, Márkról eddig csak jót hallottam.



- A Szolnok csapata nagy átalakuláson megy most át a szerbek távozásával. Ez mintha előrevetítené, hogy tovább nő a védekezés és a kapusposzt jelentősége...

- Ez elképzelhető. A legfontosabb nyilván az lesz, hogy nagyon jó legyen a védelem, a Fradinál is mindig ez volt az elsőszámú cél, ezt követően, erre építve jöhettek a támadás feladatai. Minél kevesebb gólt kapunk, annál jobban nő az esélyünk a győzelemre. 

- Zsivko Gocics, mint edző?

- Nagyon várom vele a munkát. Nekem csapattársam volt, jó emlékeim vannak vele kapcsolatban, jó személyes viszony alakult ki köztünk. Látva azt, amit az elmúlt három évben produkált, azt mondhatom, hogy jó szakember, jó edző, ezt bizonyítják a legutóbbi szezonban elért eredményei. Szerintem a változások után is nagyon jó lesz a szolnoki csapat.



- Mi lehet a cél?

- Ahogy Gocics is elmondta a vlv-interjújában: ezt a vezetőség határozza meg. Részemről annyi, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtsam. 

- Van-e bármi, amit szeretnél elmondani?

- A Fradinál nyolc évet töltöttem el, sok szép élményben volt részem. Szeretném megköszönni Zsoltnak (Varga Zsolt vezetőedzőnek - a szerk.) és a klubvezetésnek, a csapattársaknak is, szuper nyolc év volt, hálás vagyok, hogy részese lehettem 11 trófea elnyerésének. 

- Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok Szolnokon!