FACEBOOK

OSC-FTC 10:9 - az OSC elütötte a Fradit a címvédés lehetőségétől!

OSC-FTC 10:9 - az OSC elütötte a Fradit a címvédés lehetőségétől!
hozzászólás, 2021.05.16.

Drámai meccsen, a végén egyetlen jól sikerült lövésnek köszönhetően legyőzte az OSC a Fradit és így döntőt játszhat, míg a címvédő a BVSC-vel küzd meg a harmadik helyért. Részletek, videók, fotók - folyamatosan.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


OB1, elődöntő

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK MÉRKŐZÉSEN

3. mérkőzés

A TALÁLKOZÓ ELŐZETESE

OSC-FTC 10:9 (2:1, 2:3, 1:3, 5:2)
G.: Erdélyi 4, Manhercz K. 2, Csacsovszky, Hárai, Burián, Salamon, ill. Jansik Sz. 3, Zalánki, Varga Dénes 2-2, Vámos, Constantin-Bicari

EZ TÖTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A párharcot 9:6 arányban az OSC nyerte.

VLV-VIDEÓ:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Gyapjas Brendonnak és Katona Norbertnek.

1:0 - Hárai gólja

Vogel Soma ötméteresvédése

2:0 - Salamon gólja

2:1 - Zalánki első gólja

3:1 - Erdélyi első gólja, ötméteres

3:2 - Jansik Szilárd első gólja

4:2 - Erdélyi második gólja

4:3 - Jansik Szilárd második gólja

4:4 - Constantin-Bicari gólja

4:5 - Jansik Szilárd harmadik gólja

4:6 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

5:6 - Burián gólja

5:7 - Varga Dénes második gólja

6:7 - Manhercz Krisztián első gólja

Lévai ötméteresvédése

7:7 - Erdélyi harmadik gólja, ötméteres

8:7 - Csacsovszky Erik gólja

9:7 - Manhercz Krisztián második gólja

9:8 - Vámos Márton gólja

9:9 - Zalánki második gólja

10:9 - Erdélyi negyedik gólja




VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző:

- Először is gratulálok az OSC-nek a továbbjutáshoz.

A mai mérkőzésen maradt bennem fullánk bőségesen, mert bárhogy is nézem, a 40 százalékkal több kiállítás egy ilyen mérkőzésen döntő lehet. Én nem gondoltam volna, hogy bármelyik oldalt támogatni kell, az esélyegyenlőséghez azért, úgy gondolom, mindenkinek joga van, ezt ma nem éreztem teljes egészében kiegyenlítettnek. Egy ilyen mérkőzésen azért ez döntő.

Nyilván benne van a pakliban az is, hogy ezzel is kell tudnunk kezdeni valamit. Én azt gondolom, hogy megtettünk mindent, büszke vagyok a játékosaimra. Köszönöm nekik a hozzáállást, a harcot, a háborút, ahogy ez után az év után, rengeteg probléma és minden után beleálltak ebben az elmúlt két hónapban a munkába. Azt érzem, hogy hiányzott még egy pár ilyen mérkőzés ahhoz, hogy ténylegesen elérjük a teljesítményünknek, a játékunknak azt a magas hőfokát, amivel ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, el tudjuk dönteni. El is indultunk ezen az úton az elmúlt két mérkőzésen, ez ma így alakult, én ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, a szívvel, a lélekkel, amit beletettek.

Nyilván előrefelé kell tekinteni, és előrefelé is tekintünk, hiszen van még ebben a szezonban dolgunk bőségesen.

VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány:

- Először is: én is gratulálok az OSC-nek, sok sikert kívánok a döntőben! Általában, hogyha - akár válogatott szinten, akár klubszinten - megvernek minket, szeretem azt hinni, hogy az a csapat méltó a végső győzelemre, ezért drukkolok az OSC-nek, hogy behúzzátok.

Valószínűleg, ha nyertünk volna ugyanezt mondanám: sajnálom, hogy nem a döntőben adatott meg, hogy ilyen sorozatban nyerjen egyikünk, mert így nekik is kell játszaniuk az aranyéremért, nekünk is a bronzéremért, aminek van is téje, úgyhogy...

Örülök, hogy ilyen folyamat volt ez a három meccs, nyilván a végeredmény lehetett volna számunkra kedvezőbb is, de talán van ennek egy olyan mellékhatása, hogy ha a válogatottat nézem, ez még lehet kedvező is a nyárra nézve.

VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző:

- Először is köszönöm a csapat nevében az elismerő szavakat - a legjobbaktól esik a legjobban számunkra is...

Ami a mai mérkőzést illeti, és sokat nem fogok róla beszélni - nagyon ritkán éltem át ilyen rosz meccset. Olyan értelemben, hogy rengeteg hiba volt, minden részről. Azt hiszem, hogy ha ezt a meccset elemezném, akkor nagyon sokáig tartana az a videózás, így hát, ezt majd át kell gondolni, hogy mi az, amivel a jövőt illetően ténylegesen kell foglalkozni.

Ami inkább döntött, az valahol a pozitív lélekjelenlét, illetve azok az egyéni teljesítmények, legyen az védés, blokk, góllövés, kiállításszerzés, ami valammilyen olyan pluszenergiát adott a csapatnak, hogy az számokban és végül győzelemben mutatkozott meg.

Nagyon-nagyon büszke vagyok az eredményre, arra, hogy döntőben vagyunk, arra, hogy ilyen Fradit tudtunk megverni, büszke lehet erre a stáb is, az összes játékos is. Nekem egy külön extra érzelmi töltet és büszkeség, hogy egy olyan szériát sikerült megint megszakítani a Fradi esetében - a 10/10-re gondolok -, aminek az első kettőjében még játékosként részt vettem. Elképesztő az, amin ők most átmentek, remélem, és kívánom, hogy a 12-ből 11 legyen három hét múlva a BL-t illetően.

Mi pedig megyünk tovább. Az előző meccs után megkéreztem a játékosainmtól, hogy honnan van ennyi erejük, energiájuk és még hogy bírják, mert, mint megtudtam nemrég, az 58. meccsünk volt. És bár másként volt nekünk nehéz a szezon és nehéz folyamatosan, tele vagyunk problémákkal most is, amiken átküzdötték magukat a játékosaim, ez ma leginkább a lélekjelenlétben és az egyéni teljesítményekben mutatkozott meg.

Nagyon örülük, büszke vagyok, fogalmam sincs, hogy a következő egy-két napban mit csinálunk, de az biztos, hogy a legfontosabb az, hogy kipihenjük magunkat, regenerálódjunk és megfelelő feszültségi szinten, nem túlmisztifikálva azt a szituációt, hogy döntőt játszunk, de mégiscsak feszesen és megfelelő koncentrációval nekiálljunk és a Szolnok ellen jó eredményt tudjunk elérni. Köszönöm, köszönjük.

ERDÉLYI BALÁZS (OSC-Újbuda) csapatkapitány:

- Balázs, hogy élted meg ezt a mérkőzést?

- Fáradtan. A végére azért elfáradtunk.

Először is: rettenetesen büszke vagyok a csapatunkra, mert tényleg egy olyan menetelésben vagyunk..., nem sokan gondoltak arra, talán egy kicsit jogosan is, hogy egy ilyen menetelést mi bírni fogunk, mind fizikálisan, mind fejben, de napról-napra bizonyítjuk, hogy rengeteg van bennünk.

Óriási dolognak tartom, hogy ezt a Ferencvárost sikerült megvernünk, mert én ki merem mondani, hogy a Fradi azért jobb csapat, mint mi. Ha össze kell hasonlítani a két csapatot, hosszú távon valószínűleg ők jobb eredményeket érnének el, mint mi, de ettől szép a sport. Sikerült őket most úgymond megverni, föléjük kerekedni, ez egy hatalmas dolog, és tényleg rettenetesen büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy ez nekünk sikerült. Tényleg azt tudom mondani nekik is, hogy rettenetesen sok sikert kívánunk nekik a BL-hez, nagyon fontos lenne az ő szemszögükből, illetve a magyar vízilabdának is, hogy sikeresen szerepeljenek.

Igazából tényleg, zárszónak csak azt tudom mondani, hogy remélem, minden kétkedőnek sikerült bizonyítani, hogy mennyi van bennünk.

Várható: a meccs góljai.



vlv-képek


A BAJNOKI  FOLYTATÁS MENETRENDJE

DÖNTŐ

A finálé az egyik fél második győzelméig tart. A harc nulláról indul és az első meccsen a Szolnok lesz a házigazda, hiszen megnyerte az alapszakaszt.

Május 19., szerda (első mérkőzés) - Szolnok

20.45 - Szolnok-OSC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Május 22., szombat (második mérkőzés):

16.30 - OSC-Szolnok - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Május 25., kedd (harmadik mérkőzés - ha még szükséges) - Szolnok

19.00 - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Címkék:
OSC-FTC