FACEBOOK

Magyarország-Szerbia 10:13 - egy uszoda és két újonc felavatva

Magyarország-Szerbia 10:13 - egy uszoda és két újonc felavatva
hozzászólás, 2021.02.20.

Biztató kezdés után a szerbek kerekedtek felül - lezajlott a Tiszavirág Sportuszoda avatómérkőzése. Burián Gergely és Sánta Dániel góllal debütált. Helyszíni vlv-riport folyamatosan érkező nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


Hivatalos, barátságos mérkőzés:

Magyarország-Szerbia 10:13 (6:4, 2:2, 1:3, 1:4)
Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, v.: Putnikovics (szerb), Kun Gy.
Magyarország: Vogel Soma, Angyal, Manhercz K. 3, Zalánki 1, Sedlmayer, Erdélyi, Mezei 1. Cs.: Nagy Á., Gyárfás T. 3, Pohl, Pásztor, Sánta D. 1, Burián 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Szerbia: G. Pijetlovics, Milos Csuk 2, D. Pijetlovics 1, F. Filipovics 1, Prlainovics 3, S. Mitrovics 1, Vucinics 1. Cs.: Sz. Rasovics, Dedovics 1, Rangyelovics 1, Drasovics 2, Szubotics, Velkics, Braniszlav Mitrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a stábnak, Tóth Szabolcsnak.

0:1 - Rangyelovics gólja

1:1 - Mezei gólja

2:1 - Sánta Dániel gólja

2:2 - Drasovics első gólja

3:2 - Manhercz Krisztián első gólja

3:3 - Prlainovics első gólja, ötméteres

4:3 - Gyárfás első gólja

5:3 - Gyárfás második gólja

5:4 - Dedovics gólja

6:4 - Burián gólja

7:4 - Zalánki gólja

7:5 - Filipovics gólja

8:5 - Gyárfás harmadik gólja

8:6 - Milos Csuk első gólja

8:7 - Pijetlovics gólja

9:7 - Manhercz Krisztián második gólja

9:8 - Prlainovics második gólja

9:9 - Stefan Mitrovics gólja

9:10 - Milos Csuk második gólja

9:11 - Prlainovics harmadik gólja

9:12 - Drasovics második gólja

9:13 - Vucinics gólja

10:13 - Manhercz Krisztián második gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi! Gratulálok, mert nagyon jó meccset játszottatok és sokáig biztosan vezetettek. Mi történt a meccs fele után?

- Én is úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó meccs volt. Aminek nagyon örülök: hogy megtudtuk lepni a szerbeket. Nagyon jó fokozaton, nagy sebességgel játszottunk mi is az elején és nagyon pontosak voltak a helyzetkihasználásaink, ennek is volt köszönhető, hogy egy negyeden belül hat gólt tudtunk lőni és vezettünk. A második negyedben is tartottuk ezt a pici lépéselőnyünket, de azért azt lehetett látni, hogy a szerbek egyre inkább agresszívak, agresszív szorosra váltottak, ami mind jobban megnehezítette a játékunkat és nehezen küzdöttünk meg vele.  El is fáradtunk benne és azok a helyzetek, amik végül gólok lettek, azok sem voltak már olyan pontosan megjátszva, nem oda landoltak a passzok, ahova kellett volna, gyengébbek voltunk, nem mentünk annyit a labdáért, úgyhogy egy picit megbillent a játék a szerbek felé. Ennek volt köszönhető, hogy a végjátékban magukhoz vették a vezetést.

Ebből tanulni kell. Látjuk azt és tudtuk azt, hogy azért fajsúlyosabbak összességében kilókban, erőben ez a szerb csapat a mostani, itt látott magyar csapatnál jobban áll. Ezt nehéz sokszor kompenzálni egy ilyen jó csapat ellen, tartott ameddig tartott, a végén egy picit lejtmenet volt. Sajnálom, mert egy kicsit több higgadtsággal, nyugalommal, precízitással, szerintem lehetett volna tartani azt a lépéselőnyt akár a végjátékig.

- Hogy vagy megelégedve az újoncokkal és a fiatalokkal? Mert az újoncokon kívül is többen játszottak, akik nem sztenderd játékosok a csapatban.

- Láttuk előre, hogy az elmúlt időszak miatt jó néhány fontos játékosunkat eleve már az edzőtáborra kiírt keretbe se tudtuk nevezni illetve meghívni. Illetve, itt az elmúlt egy hét alatt is láttuk azt, hogy a keretben lévő játékosok már vagy sérüléssel érkeztek vagy hoztak pici húzódásokat, amik azért befolyásolták azt, hogy milyen keretet tudunk erre a mérkőzésre  összerakni.

Én örülök egyébként, hogy az aki lehetőséget kapott, igyekezett nagyon élni vele és megmutathatta - egyébként nemcsak ma hanem itt az elmúlt három edzőmérkőzésen, ami ugye nem a nyilvánosság előtt folyt, de egyébként hasonló színvonalú mérkőzések voltak és ott is bizonyíthatták, hogy bármilyen helyzetben van kihez nyúlni a magyar vízilabdának, lehet kire számítani. Mindig fontos, hogy legyen egy olyan háttér az első számú keret mögött, amely segíthet, s ez egyébként motiválhatja azokat is, akik jelen pillanatban bent vannak, továbbá léáthatják a jövőképet azok, akik most lehetőséget kaptak: jó játék esetén akár hosszú távra is be lehet kerülni a csapatba.

- Hogyan tovább? Tudod-e már, hogy mikor lesz legközelebb összetartás?

- Erőltetett bajnoki időszak illetve nemzetközikupa-időszak következik. Van áprilisban egy pici fény az alagútban, talán a válogatott is tud újra találkozni, attól is függ ez, hogy a nemzetközi kupaszereplések hogy alakulnak a klubcsapataink számára. Úgyhogy, egyelőre még csak ez egy terv. Ha lesz lehetőség akkor egy 2-3 napos összetartást szeretnék vezényelni, amennyiben nem, akkor inkább az a valószínűbb, hogy csak május végén, június elején. az olimpiai felkészülésnél fog találkozni a csapat.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Burián Gergely a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Köszöntelek abból az alkalomból, hogy lejátszottad életed első felnőtt válogatott meccsét! Milyen érzéseid vannak most?

- Szia, köszöntöm a vlv nézőit! Nagyon örültem, amikor Tomi reggel ismertette a keretet, és a nevem ott volt a felsorolásban. Kicsit izgultam is az elején, de nagyon élveztem az egészet, az egész hetet. Úgy gondolom, hogy ez az egy hét, főleg a szerbekkel való négy-öt közös edzés, a kétkapuk, az emberelőnyös gyakorlások nagyon hasznosak voltak a csapat és az én számomra is.

Nagyon örülök, hogy lejátszhattam az első mérkőzésemet és gólt is tudtam szerezni, de kicsit szomorú is vagyok, hogy az uszodaavatón nem tudtunk nyerni, mert azért megvolt rá az esélyünk. A harmadik-negyedik negyed nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, nagyon sok emberelőnyös szituációt elrontottunk, sok volt az eladott labda, védekezésben elváltottunk. Emiatt szomorú vagyok, összességében viszont nagyon boldog.

- Egy kicsi feszültséget lehetett érezni a medencében. Ez már az itteni sok egymás közötti játéknak az eredménye volt?

- Nem gondolom. Félidőben, ugye, vezettünk két góllal, és éreztük, hogy keményen nekünk jöttek a szerbek, éreztették velünk, hogy nem akarnak kikapni. Kicsit felpörgették a játékot, helyenként durvábban is játszottak, de ez a vízilabdába belefér szerintem. Semmi probléma nem volt ezzel.

- Köszönöm szépen, Gergő! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Sánta Dániel a vlv-nek

- A válogatott szegedi embere áll a vlv kamerája előtt. Gratulálok, bemutatkozásnak azért szerintem ez, még a vereség ellenére sem volt rossz! Játszottál, gólt lőttél. Kérlek, mondd el, milyen volt!

- Igen, ez egy nagy élmény volt minden szempontból. Az, hogy életem első válogatott mérkőzését pont Szegeden, pont itt tudtam játszani, és hogy beugrás után szinte pár másodperccel sikerült gólt szereznem, ez engem is kicsit álomvilágba lökött. Nagyon nagy megtiszteltetés volt képviselni a hazámat ezen a mérkőzésen, illetve ezen a héten. Azzal a kívánsággal ugrottam be a vízbe a mérkőzés előtt, hogy remélem, ez egy új létrának az első lépcsőfoka és még több lesz.

- Hogy érezted magadat a vízben, mennyire tudtad elvégezni azt, amit terveztél?

- Nagyon fárasztó volt, úgy kereken az egész hét, ez a mai mérkőzés pedig kifejezetten. Érezhető volt, hogy ez egy komoly presztízscsatává nőtte ki magát, úgyhogy mindenki rátett még egy lapáttal, a szerbek is és mi is. A vége felé már az erőtartalékok utolsó cseppjeit szívtuk fel, legalábbis én biztosan. Egy brusztos, kemény párharcokkal teli mérkőzés volt. Nem kell majd altatni.:-)

- Hogyan tovább, mik a terveid?

- A tervem először az, hogy így egy hét után találkozom a barátnőmmel, ez nagyon felemelő érzés lesz. Utána pedig, reményeim szerint hétfő este, találkozom a Szegeddel, a jövő héten megyünk Kaposvárra, ahol mindenféleképpen szeretnénk három pontot gyűjteni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gyárfás Tamás a vlv-nek

- Gyárfás Tamást köszöntöm a vlv kamerája előtt, szervusz! Egy olyan meccsen vagy túl, ahol gólokat lőttél, de kikaptatok a végén. Milyen érzéseid vannak ilyenkor?

- Felemás, nyilván. Örülök, hogy tudtam egy kicsit bizonyítani Tominak, illetve nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettem egy uszodaavatón Szegeden, Szegednek már kijárt ez a szép uszoda, de kicsit szomorú vagyok, főleg úgy, hogy a játék képe alapján szerintem jobbak voltunk, az elején mindenképpen. Az első két negyedben azt éreztem, hogy mi diktáljuk az iramot, és utána valami megváltozott - ezt még nem igazán érzem, hogy micsoda. Nyilván, ha majd tiszta fejjel újranézem, akkor látni fogom, hogy mi az, amiben váltottak a szerbek. Azt tudom, hogy volt egy kapuscsere, arra gondolok, hogy talán ez is biztos számított.

- Nem lehet, hogy elfáradtatok a vége felé?

- Nem. Szerintem fizikálisan senkinek nincsenek problémái, illetve jó, lehet, hogy egy picit többet edzettünk ezen a héten, mint a szerbek - bár nem tudom, ők mit csináltak otthon -, de nem hiszem, hogy ez volt a gond. Mindenki profi klubból jön, mindenki komoly munkát tesz bele, nem gondolom, hogy a fáradtság jött ki.

- Köszönöm szépen, Tamás!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- A hét az szerintem nagyon jól sikerült, nagyon sokat tudtunk edzeni, ez a szegedi uszoda nagyon jól sikerült, nagyon praktikus. A konditerem nekem kifejezetten tetszett, ott tudtunk egy kicsit tornázni. Úgyhogy jó volt. Tudtam haladni a térdem rehabilitációjával is, amit ki kell, hogy emeljek, ez nekem most fontos. Märcz Tomi most ebben sokat segített, engedte, hogy foglalkozhassak ezzel a dologgal.

Tényleg nagyon jól telt a hét, jó hangulat volt. A mérkőzésről is ugyanezt tudnám elmondani: ennek így tényleg volt értelme, mert nagyon jól nekiálltunk, mindenki ott volt fejben, küzdöttünk, hajtottunk és azért lett ennyire verekedős a vége, mert a szerbek egy kicsit felbosszantották magukat, hogy ott vezettünk. De tényleg, szerintem ez egy jó mérkőzés volt, remélem kívülről is jól nézett ki.

Azért még van hova fejlődnünk, a negyedik negyedben eléggé elfáradtunk és a szerbek szerintem ott lőttek nekünk pár olyan gólt, amire nem nagyon tudtunk válaszolni. De hát igen, ők ezért jók, s majdnem teljes kerettel voltak, nálunk pedig voltak hiányzók. De úgy gondolom, hogy mindenki megállta a helyét. Gratulálok az újoncoknak, nagyon jól játszottak, egy jó élmény volt,

- ...sütemény...

- Igen a süteményt várjuk, valahogy majd meg kell oldani. Tényleg gratulálok mindenkinek.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Magyarország-Szerbia - vlv-képek (2021.02.20)


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk, sőt meglepően jól az elmúlt pár kétkapuból kiindulva. Látszott, hogy nagyon hosszú hét áll mögöttünk és úgy tűnik, hogy elfáradtunk a végére, illetve ők félidőben még keményebben elkezdtek játszani.

Elfogytunk, azt kell, hogy mondjam, a végén.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)