FACEBOOK

Varga Zsolt: ,,Meccsről meccsre erősebbek leszünk,,

Varga Zsolt: ,,Meccsről meccsre erősebbek leszünk,,
hozzászólás, 2021.03.01.

Objektív okok miatt gyakorlatilag rendes közös felkészülés nélkül, betegségből visszatért lábadozókkal vág neki a BL-címvédő FTC kedden a budapesti BL-tornának, amelyen ráadásul négy ellenfele lesz, köztük a bivalyerős CNA Barceloneta és Brescia. Varga Zsolt vezetőedzőt kérdeztük várakozásairól és természetesen ismertetjük a torna programját is.


Ez történt az első budapesti tornán:

ELSŐ NAP

MÁSODIK NAP

HARMADIK NAP


A B csoport állása az első torna után:

1. CNA Barceloneta 9,
2. Brescia 6,
3. FTC 6,
4. Dinamo Tbiliszi 3,
5. Jadran Herceg Novi 3,
6. Hannover 0 pont


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagy felkészülésre az ismert okok miatt nem sok lehetőségünk volt, de úgy gondolom, a helyzet most már egyre jobb lesz. Nekünk az ilyen hivatalos meccsek szoktak segíteni az összerázódásban. Ha kívülről nem biztos, hogy egyértelműen látható lesz, de arra számítok, hogy mérkőzésről mérkőzésre erősebbek leszünk.

- A BVSC elleni főpróbátok elég rosszul sikerült...

- Tudtam előre, hogy a BVSC ellen nem fogunk jól játszani. Igyekeztük minimalizálni a hibák számát, végül is a harmadik negyed volt a döntő, amikor fejben elfáradtunk, nem tudtunk kellően koncentrálni, egész egyszerűen kicsúszott a kezünkből az irányítás.

Ahogy elkezdünk most már végre egyre többet együtt edzeni, úgy fog változni a helyzet, arra törekszünk, hogy minél előbb négy negyeden keresztül kontroll alatt tudjuk tartani a fő játékelemeket, elsősorban a védekezést. Arra is számítok, hogy a játékosok előbb-utóbb visszanyerik régi fizikai formájukat, ez is segít majd abban, hogy újra sikeresen tudjuk alkalmazni az általunk játszott taktikai megoldásokat.

- Négy nap alatt négy meccs, ráadásul most két erős csapat is van az ellenfelek között. Hogy futsz neki a tornának, milyen ívet képzelsz el?

- Egyelőre teljes mértékben magunkkal vagyunk elfoglalva. Ezért egyébként nagyon fontos volt a már említett BVSC-meccs, annak minden negatívuma ellenére. Jó, hogy nem a BL-főtáblán szembesültünk azzal, hogy mi hogyan működik vagy nem működik. 

A terv az, hogy lépésről lépésre haladjunk, vigyük tovább a saját játékunkat. Koncentrálunk a védekezésre, fontos, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Ilyenkor az a lényeg, hogy a saját alapjátékunkat minél előbb "visszahozzuk". Természetesen az a cél, hogy minél több pontot itthon tartsunk, meglátjuk, hogy a mostani állapotunk mit tesz lehetővé.

- Mi a rendszer, 13+2 játékost lehet nevezni?

- Igen, méghozzá minden egyes mérkőzésre külön kell leadni a névsort.

- Hogy állsz most a "választékkal"? Dumi és Vámos nyilván még hiányzik majd.

- Vámos Marcit neveztük, óvatosan bár, de ő is bevethető lesz, még ha kevesebbet is játszik majd a tőle megszokottnál, valamennyire mégiscsak segítheti majd a terhelés elosztását.

- Köszönöm az információkat, sikeres szereplést kívánok!


BL-főtábla, 2. torna

B csoport, Budapest, Duna Aréna


Március 2., kedd 

14.00 FTC-CNA Barceloneta - M4 Sport
16.30 Hannover-Dinamo Tbiliszi
19.00 Jadran Herceg Novi-Brescia

Március 3., szerda

14.00 Brescia-Hannover
16.30 Dinamo Tbiliszi-FTC - M4 Sport
19.00 Jadran Herceg Novi-CNA Barceloneta

Március 4., csütörtök

14.00 Brescia-Dinamo Tbiliszi
16.30 CNA Barceloneta-Hannover
19.00 FTC-Jadran Herceg Novi - M4 Sport

Március 5., péntek

14.00 Dinamo Tbiliszi-CNA Barceloneta
16.30 Brescia-FTC - M4 Sport
19.00 Hannover-Jadran Herceg Novi

Címkék:
Varga Zsolt BL