FACEBOOK

Eldőlt a kérdés: a tokiói 13. játékos pont olyan lesz, mint a többi!

Eldőlt a kérdés: a tokiói 13. játékos pont olyan lesz, mint a többi!
hozzászólás, 2021.07.07.

Hosszú vita végére került pont: a tokiói vízilabdatornán a meccsenként szereplő 12 játékos bármelyikének helyére be lehet majd cserélni az elvileg tartalék tizenharmadikat, aki épp olyan jogokkal rendelkezik majd, mint a csapat többi tagja, bár különleges akkreditációja lesz. A válogatott szerda délelőtti edzése után tudtuk meg ezt a fontos információt.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Egy nap pihenő után kedden folytatta olimpiai felkészülését a magyar válogatott, szerdán délelőtt pedig az oroszokkal tartott közös edzést - két negyedet egymás ellen játszottak, majd fór-hátrány gyakorlás zajlott, felváltva betöltve a támadói és a védői szerepet.

A magyar csapat 13 olimpikonja mellett egyelőre továbbra is segíti az edzéseket a kapus Lévai Márton és a balkezes Burián Gergő, a többieknek Märcz Tamás megköszönte az eddigi  munkát.

A magyar olimpiai csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Az edzés után Märcz Tamást kértük összegzésre és Hárai Balázs is nyilatkozott a vlv kamerája előtt.

VLV-VIDEÓK:



- Szervusz, Tamás! Szerda délelőtt van, dél, kora délután. A délelőtti edzésen vagytok túl, kétkapu volt, fór-hátrány gyakorlás az oroszokkal. Arra kérlek, mondd el, hogy a Benu Kupa óta hogy telt az idő, mit csináltatok.


- Igen. Üdvözlök minden kedves vlv-olvasót és nézőt! A hétfői nap a Benu Kupa után pihenővel telt, de tegnap már edzettünk. Akkor még csak magunk voltunk, de kezdtük újra felvenni a ritmust. Az orosz válogatott itt maradt még néhány napra és ez jó alkalom, hogy úgy tudjunk készülni, hogy nem is kell "eldugni" semmit - ennek volt az első állomása a délelőtti gyakorlás. Játszottunk két bő negyedet, illetve egy 30 perces emberelőny-emberhátrány-gyakorlás volt. Délután folytatjuk velük, akkor négy negyedes mérkőzést játszunk. 

- Láttam, hogy a bő keretből a nem utazók közül egy kapust és egy balkezest megtartottál. Ez így lesz a héten vagy cserélgetsz?

- Igen, úgy láttam jónak, hogy szűkítsük a keretet, megköszöntem azoknak, akik eddig velünk dolgoztak és most nem folytatják. Burián Gergő itt maradt velünk és az egyik legfiatalabbként segíti a felkészülést, amíg én ezt szükségesnek találom. Vogel Somának volt egy apró sérülése, ami miatt a Benu Kupán nem szerepelt, nem akartunk kockáztatni, hála Istennek, teljesen jól van, láthattad, hogy már be is vetettük a mai délelőtt folyamán. Lévai Marci biztonsági okokból még itt van velünk, szintén ugyanaz vonatkozik rá, mint Burián Gergőre, amíg szükségesnek találom, addig itt lesz. Mindketten várhatóan ezen a héten maradnak már csak velünk.

- Van-e új információd a "13. emberről"? Szabó Zoli az egyik meccs tévéközvetítése során annyit mondott, hogy eldőlt, ez a 13. játékos bent lakhat a faluban. Milyen híreid vannak ezzel kapcsolatban?

- Mondhatom, hogy véglegessé vált a 13. játékos szerepköre, cserélési lehetősége és az elszállásolása is megoldottnak tűnik. Sorba véve: az IOC nyilatkozta alapján úgy néz ki, hogy meccsről meccsre lehet cserélni a 13. játékost és ez nagyon jó hír, hogy nemcsak egyszer és nemcsak betegség esetén, hanem tulajdonképpen indoklás nélkül. Az adott mérkőzés napjának reggelén 8.30-ig kell megnevezni az aktuális 12 játékost a 13-ból. Az is véglegesnek tűnik, hogy a 13. játékos nem szorul ki az olimpiai falun kívülre, végül csak találtak neki egy ágyat ott falun belül és velünk lehet. Nagyon kellemetlen lett volna és nemcsak nekünk, hanem az összes csapat számára is, hogyha elszeparálnak egy játékost a csapat többi részétől. Úgyhogy ez is megoldódott, jó irányba terelődött ez a kérdés.

- Ez akkor azt jelenti, hogy nem is kell előre kijelölni a tizenharmadikat?

- Ki kell jelölni, mert másfajta nevezése van, ez azért szükséges, mert a nevezhető játékosok száma limitált, most azt határozták el, hogy mind a női, mind a férfi tornán 12 hivatalosan nevezhető személy lehet, a 13-nak különleges nevezési státusa lesz, de úgy néz ki, hogy ugyanazokkal a jogokkal bír majd, mint a többiek, csak nem lesz ott a kispadon.

- Mikor jelölöd ki a 13-dikat?

- Beküldtük, akit szerettünk volna, innentől kezdve nincs is jelentősége, hogy ki az, mert "forgathatjuk" őt is.

- Köszönöm szépen!




- Szervusz, Pufi! Köszöntelek a szerda délelőtti edzés után. Kérdeznélek először a Benu Kupáról. Három meccs volt, kettőn játszottál, légy szíves, kicsit értékeld, milyen volt?

- Szia Geyza, üdvözlök mindenkit. Az első kicsit olyan belerázódós, bemelegítős mérkőzés volt. Nagyon sok gólt kaptunk, viszont biztos, hogy közönségszórakoztató volt, mert rengeteg gól esett mindkét csapatnál. Utána a horvát meccset kívülről néztem, nem sikerült nyerni, de összességében azért nem lehetünk nagyon csalódottak, maximum az eredményt tekintve, mert jó dolgok voltak. A spanyol meccs, ugye, döntetlen lett, ott is elég sokat hibáztunk, de hogyha az egész Benu Kupát nézzük, akkor szerintem ez nem volt egy rossz Benu Kupa, annak ellenére, hogy nem nyertük meg. Szerencsére van még sok időnk arra, hogy javítsuk a hibákat és csiszoljuk a játékot.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru


- Hogy látod, hogy áll a csapat?

- Állnak is meg ülnek is... :-) Nem tudom. Tényleg, annyit tudok mondani, hogy van még idő arra, hogy gyakoroljunk, megcsináljuk azokat a dolgokat, amik nem sikerültek. Ma is, ugye, lesz videózás, megnézzük a hibáinkat - készülünk mindenre.

- Az oroszok mennyire erősek, milyen edzőpartnerek?

- Edzőpartnernek kiválóak. Mindhárom mérkőzésük is mutatta ezt, nem adták könnyen az ellenük elért győzelmet. Erősek, nagy darabok, jól úsznak, jól lőnek. Tökéletesen szolgálják azt a célt, hogy segítsenek nekünk felkészülni.

- Várod már az olimpiát? Mennyire vagy lázban?

- Egyelőre még nem égek olimpiai lázban, de hogyha kiérkezünk, biztos teljesen át fogok állni.

- Köszönöm szépen, jó munkát.

- Köszönöm, sziasztok!


vlv-fotók - a kerítés külső oldaláról