FACEBOOK

Edzőváltás Miskolcon

Edzőváltás Miskolcon
hozzászólás, 2021.12.21.

Rövid közleményben tudatta hétfőn az MVLC vezetése, hogy Kis István vezetőedző felmentését kérte, közös megegyezéssel Vidumaszky László veszi át tőle az OB1-es csapat irányítását.


A klub közleménye:


A tegnapi napon a club vezetősége megbeszélést tartott Kis István vezetőedzővel és az edző kérésére felmentette Őt a felnőtt csapat vezetése alól. Kis István egészségügyi okokra hivatkozott.

A felek közös megegyezéssel abban maradtak, hogy Kis István a 2022. évben a serdülő és ifjúsági csapat edzőjeként folytatja az egyesületnél. A felnőtt csapat vezetőedzője a jövőben Vidumanszky László lesz, akinek nem idegen ez a pozíció, mivel már töltött be hasonló feladatot a miskolci clubnál 2 évvel ezelőtt.

A karácsonyi szünet után 2021. december 27-én folytatódik szárazföldi és vízi edzésmunka, a bajnokság folytatása 2022. január 11-én kezdődik amennyiben a ligaülésen elfogadják a bajnoki lebonyolítás módosítását.


Kis István tavaly májusban vette át a vezetőedzői feladatokat éppen Vidumanszky Lászlótól. 

A mostani változást megelőzte egy furcsa incidens, de Bachner András sportigazgató-szakmai vezető a vlv érdeklődésére cáfolta, hogy ennek köze lenne a mostani személyi változáshoz.

A bajnokság 11. fordulójában a Miskolc hazai pályán 11:11-es döntetlent játszott a Kaposvárral és ezen a mérkőzésen négyperces kiállítással sújtották a hazaiak centerét, Lukas Semant. A találkozót követő sajtótájékoztatón a súlyos fegyelmi döntés miatt Kis István bírálta a játékvezetőket, de hogy pontosan mit mondott, az nem tudható, mert a videó már nem látható a miskolciak facebook-oldalán. Sőt, azt, hogy a nyilatkozat problémát okozott, eleve onnan lehetett megtudni, hogy Bachner András pár nappal később az alábbiakat tudatta a közvéleménnyel az MVLC facebook-oldalán:


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelt Érintettek!

A 2021. december 04. napján lejátszásra került PannErgy-Miskolc - Kaposvári VK. OB I. Bajnoki mérkőzés után Kis István edző által tett nyilatkozatra szeretnék nyilvánosan véleményt formálni.

Mindenek előtt bocsánatot kérek a magam és Club nevében a Kis István által tett mérkőzés utáni nyilatkozat miatt.

Ezen bocsánatkérésem nem udvariassági gesztusnak szánom, hanem a saját véleményemet szeretném ezen sorokban kifejteni.

Nagyon közel foglaltam helyet az ominózus esettől, amikor Seman Lukas ütési (könyöklési)

szándékára Csizmadia Zsolt játékvezető brutalitást ítélt. A szabályoknak megfelelően az ütési szándék is brutalitásnak számít, ezért az én véleményem szerint az ítélete a bírónak jogos volt!

Az, hogy az én csapatom folyamatosan 3-4 góllal vezetve nem tudta megnyerni a mérkőzést, annak egészen más oka volt.

Úgy gondolom, hogy egy edzőnek az a feladata, hogy a csapatát irányítsa a vízben, és ne a játékvezetők tevékenységét mérlegelje, adott esetben jogtalanul vádaskodva bírálja, főleg ha ezt nyilvánosság előtt teszi meg.

Ezennel szeretnék még egyszer bocsánatot kérni az érintettektől, remélve, hogy a továbbiakban hasonló eset nem fog megtörténni.

Maradok sportbaráti tisztelettel:

Bachner András

sportigazgató - szakmai vezető

PannErgy-MVLC Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft.


Bachner András kedden a vlv-nek elmondta, most tulajdonképen csak klubon belüli helycsere történt, hiszen eddig Vidumanszky Lászó foglalkozott az utánpótlással, most ezt veszi át tőle Kis István, a felnőtt csapatot pedig újra Vidumanszky irányítja.

A régi-új vezetőedző megbízatása egyelőre a bajnoki szezon végéig szól. Bachner András elmondta a vlv-nek azt is, hogy a csapat elé kitűzött cél nem változott: a feladat a 9-12. helyek valamelyikének megszerzése az OB1-ben.

Fotó: MVLC