FACEBOOK

Brit bukmékerek szerint Magyarország a legesélyesebb a tokiói aranyéremre!

Brit bukmékerek szerint Magyarország a legesélyesebb a tokiói aranyéremre!
hozzászólás, 2021.04.17.

Az olimpia sorsa még kicsit bizonytalan, de a sportfogadásban már elindult a játék. Brit odssok szerint jelen állás szerint a magyar válogatott tokiói győzelmére fizetik a legkevesebbet, ami azt jelenti, hogy a Bet365 szakemberei úgy látják: mi vagyunk a férfi vízilabdatorna legnagyobb favoritja. Ismertetjük az összes csapat számosított esélyeit és Märcz Tamás szövetségi kapitány reagálását.


Az elmúlt napokban aggasztó hírek érkeztek Japánból, a közvélemény nagy része az olimpia megtartása ellen foglalt állást, a hivatalosságok egy része pedig a járvány negyedik hullámától tart és megkérdőjelezi a nyári játékok megrendezhetőségét.

E közben az olimpiai mozgalom hivatalos képviselői határozottan elkötelezettek, a NOB és a helyi szervező bizottság is készül a külföldi nézők nélküli versenyekre.

A Total Waterpolo szombati cikke szerint a sportfogadási szakma is megkezdte az előkészületeket - megjelentek az első fogadási esélyek a vízilabda-tornákkal kapcsolatban.

A brit Bet365 online szerencsejáték-társaság oddsokat tett közzé, s ezek alapján elmondható: a férfiaknál Magyarország a legnagyobb favorit. Ha a regnáló Európa-bajnok megnyeri az aranyat a férfi tornán, akkor egy dolláros tét esetén csak három dollárt kap a végeredményt eltaláló fogadó.

A fogadóirodák szerint a világbajnok Olaszország, az olimpiai bajnok Szerbia esélyei azonosak (4.50), őket Horvátország (5.00) és Montenegró (12.00) követi. Ha valaki nagyon sokat akar nyerni, fogadjon Dél-Afrikára vagy Kazahsztánra - e két válogatott végső sikere esetén 1 feltett dollárra 2001 dollár üti a markát. Japán, Ausztrália és az USA sem számít nagy esélyesnek.

A nőknél magabiztosan várhatja a tornát az USA, igaz, ezt a fogadóirodák véleménye nélkül is tudtuk. Itt Magyarország nem szerepel a legnagyobb esélyesek között, de ezt majd nyilván jól megcáfoljuk és a magyar csapatra tett tétekből meggazdagszunk!

A férfi torna esélyesei az aranyéremre (oddsok):

Magyarország 3.00,
Olaszország 4.50,
Szerbia 4.50,
Spanyolország 4.50,
Horvátország 5.00,
Montenegró 12.00,
Görögország 28.00,
USA 201,00,
Ausztrália 501,00,
Japán 1.001.00,
Dél-Afrika 2001.00,
Kazahsztán 2001.00

A női torna esélyesei az aranyéremre (odssok):

USA 1.61,
Spanyolország 5.50,
Ausztrália 8.00,
Hollandia 8.00,
Magyarország 9.00,
Oroszország 9.00,
Kanada 501,00,
Kína 501,00,
Japán 1.001.00,
​Dél-Afrika 2001.00


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Szerintem több esélyese van a tornának, ahogy így volt ez az elmúlt évek összes világversenyén. Az odssokat egymáshoz közelibbnek érzem, de természetesen nagyon megtisztelő, hogy a fogadóiroda minket tart a legnagyobb favoritnak.

Szerepet játszhat ebben az a tény, hogy az elmúlt négy év mindegyikében érmet nyertünk valamilyen nagy tornán és ezek között aranyak is voltak. Ráadásul a mostani helyzetben a legutóbbi világverseny, amihez információkért, tapasztalatokért vissza lehet nyúlni, az a tavalyi budapesti Európa-bajnokság, azt pedig mi nyertük.

Szóval örülök ennek a várakozásnak, de azt is hozzáteszem, nem fog pluszterhet rakni ránk sem a felkészülés, sem a torna során.