FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 10:12 - Szép este Sibenikben

Horvátország-Magyarország 10:12 - Szép este Sibenikben
hozzászólás, 2021.06.26.

Remek meccsen legyőztük a horvátokat idegenben. Helyszíni vlv-riport öt nyilatkozattal, fotókkal, várhatóan egy-két napon belül a meccs góljaival:

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Hivatalos, barátságos mérkőzés

Horvátország-Magyarország 10:12 (3:4, 1:3 , 4:1, 2:4)
Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Bijac, Macan, L. Fatovics 2, Loncsar, Obradovics 1, L. Bukics 1, Vukicsevics 2, Buslje, Milos 1, Vrlics, Benics 2, X. Garcia 1, Marcelics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Nagy V., Pásztor 3, Nagy Á., Zalánki 3, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Pohl 1, Jansik Sz. 1, Erdélyi, Varga Dénes 1, Mezei, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 19 tagú keretből Angyal Dániel, Burián Gergely, Konarik Ákos, Lévai Márton, Manhercz Kisztián és Német Toni nem szállt vízbe.

A két csapat szombaton, 20.00-as kezdéssel ismét megmérkőzik egymással. (Szöveges élő tudósításra készülünk.)

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a meccs képanyagát a Horvát Vízilabda Szövetségnek.

0:1 - Hosnyánszky gólja

0:2 - Varga Dénes gólja

1:2 - Vukicsevics első gólja, ötméteres

1:3 - Jansik Szilárd gólja

2:3 - Luka Bukics gólja

3:3 - Fatovics első gólja, ötméteres

3:4 - Vámos gólja

3:5 - Pohl gólja

4:5 - Fatovics második gólja

4:6 - Zalánki első gólja

4:7 - Pásztor első gólja

4:8 - Hárai gólja

5:8 - Garcia gólja

6:8 - Lovre Milos gólja

7:8 - Obradovics gólja

8:8 - Benics első gólja

9:8 - Benics második gólja

9:9 - Pásztor második gólja

9:10 - Zalánki második gólja

9:11 - Zalánki harmadik gólja

9:12 - Pásztor harmadik gólja

10:12 - Vukicsevics második gólja




- Szervusz, Tomi! Gratulálok ehhez a győzelemhez, egy kicsit talán még meglepő is volt, mert a kétkapukon nagyon erősek voltak a horvátok.

- Szerintem nagyon jól kezdtük a mérkzést, úgy éreztem, hogy tényleg koncentrált volt a csapat, szerettük volna ezt a mai győzelmet. Presztízskérdést csinálunk belőle, általában minden hivatalosból meg az edzőmeccsekből is, mert így tudunk fejlődni. Így voltak ezzel a horvátok is és azért tegnap este egy nagyon kiegyensúlyozott, jó mérkőzést játszottunk, még nem hivatalos keretek között. Ez meg abszolút egy tétmérkőzésre hasonlított, kemény csaták, kemény ütközetek elöl-hátul. Nem volt könnyű alkalmazkodni az első időszakban, mert nagyon sok kiállítást kaptunk hátul, azt hiszem, 8:1 - volt a kiállítási arány mindjárt az elején, nem a mi javunkra. Menedzselni kellett a hátvédeket, hogy hogyan osszuk be őket, illetve a végén ehhez alkalmazkodva védekezést is váltottunk, amit minél későbbre akartam hagyni, hogy tudjunk belőle profitálni és ez végül is sikerült, mert 8:4 után visszajöttek a horvátok és azért tudtunk még valamit változtatni

Örülök. Nem volt tökéletes mérkőzés, ez természetes, rengeteg dolgot láttam menet közben, ami nem volt jó, de nagyon tetszett a hozzáállás, a lendület, az, ahogy megvívtuk az egy az egy elleni csatákat. Hasonló mérkőzésre kell számítanunk holnap is. 

- Köszönöm szépen. Jó pihenést!




- Gratulálok, Dumi, ehhez a győzelemhez! Kérlek, hogy értékelj kicsit. 

- Köszönjük szépen. Az érzéseimet szeretném elmondani. Jólesett nyerni! Hiába tét nélküli, barátságos meccsről van szó, hosszú idő után először játszottunk úgymond teljes csapattal, teljes kerettel és megvertük a horvátokat az ő közegükben, úgyhogy ez nekem most - tetszik.

- Nem lepett meg egy kicsit? Mert ez egy magabiztos győzelem volt, nem?

- Mi azért egy gólerős csapat vagyunk, nem tudom, hogy ők most milyen százalékon lehetnek, de biztos, hogy lesznek még jobbak. Nem játszott Jokovics, azért ő védekezésben és támadásban is egy fontos karaktere ennek a csapatnak.

Alapvetően én is úgy gondolom, hogy magabiztos győzelem volt, bár a harmadik negyed kicsit ijesztő volt, hogy bejött a második számú kapus és nem lőttünk gólt vagy talán egyet. Van egy ilyen jelenség, hogy hiába második számú, ilyenkor egy kicsit túlhelyezzük. Szerintem most is ez történt, nem kínáltuk meg kellően jó lövésekkel és ez változott a negyedik negyedre, így tudtuk aztán újra átvenni a vezetést. 

- Köszönöm szépen, Dumi. Jó pihenést!




- Pásztor Mátyásnak gratulálok ezután a meccs után. Egészen szép győzelem volt, sajnálhatja mindenki, hogy otthon ezt a magyar tévében nem lehetett látni. Három gólt lőttél, jól játszottál, arra kérlek, foglald össze, milyen meccs volt!

- Fú, nagyon hajtós. Most egy kicsit a körülményeket elengedném, mert azért Horvátországban vagyunk és ezt vártuk vagy még rosszabbat. De a csapatra rátérve: nagyon jó volt látni, hogy így tudunk menni már a felkészülés negyedik hetében is, tudtunk egymásért játszani, küzdeni és egy nagyon jó horvát csapatot sikerült megverni, ráadásul Horvátországban, ami nem kis szó, főleg az olimpia előtt egy hónappal. 

- Volt egy mélypont a harmadik negyedben, ott nagyon sokáig nem sikerült semmi, ki is egyenlítettek, félő volt, hogy megfordítják a meccset, de aztán sikerült fölébük kerekednetek...

- Igen. Át is vették a vezetést, de utána új erőre kaptunk, mert ott tényleg volt egy nagyon erős holtpont, jó hat-hét percig. De az már mutatja a csapat erősségét, hogy nem veszítettük el a fejünket, nem kapkodtunk és még egy lapáttal rá tudtunk tenni és türelmesen fejeztük be a helyzeteket, ami előtte nem sikerült. Eltaláltuk végre a kaput, csak így lehet gólt lőni...

Tényleg jó volt látni, hogy ezt a meccset behúztuk úgy, hogy 9:8-ra ők vezettek, utána pedig már 9:12 volt a táblán. 

- A személyes teljesíményed? Tudom, hogy mindig olyan nyűgös dolog ezt értékelni, de hát, fontos gólokat lőttél, én úgy láttam.

- Köszönöm szépen, hogy így láttad, remélem, hogy más is így látta... :-) Nem szeretem magamat értékelni, ez másnak a feladata, remélem, tetszett a stábnak, a vezetőségnek és majd meglátjuk. Reméljük, jól sül el a hétvégén.

- Köszönöm, jó pihenést!




- Szervusz, Viktor! Gratulálok a győzelemhez! Egy nagyon kemény meccset játszottatok, bár az edzőmeccsek is kemények voltak, de itt azért tévéközvetítés volt, viszonylag sok néző is volt a zártkörű meccsen, kérlek, mondd el, milyen volt belülről, hátulról, a kapuból!

- Nagyon örültem ennek a mai mérkőzésnek, mert rég játszottunk együtt. Két nagyon jó csapatról van szó, ez egy brusztos meccs volt, tényleg úgy játszottunk, mint hogyha ezeket a pontokat lehetne továbbvinni. Így van értelme és ez a felkészülésben nagyon fontos állomás nekünk. Örülök, hogy mindenki így beletette, ami benne volt. Most azért már kicsit elviselhetőbb volt a víz hőmérséklete is. Nekem személy szerint nagyon tetszett a játék.

- Elsősorban szakmai szempontból vagy pszichésen fontos, hogy egy ilyen barátságos, de hivatalos meccset idegenben megnyerjetek?

- Mind a kettő! Mind a kettő, mert szakmailag fontos, hogy azért nagy hülyeségeket ne csináljunk már itt! Elég közel van a kiutazás, az első mérkőzés is, de azért még mindig a felkészülés közepén vagyunk, most kezdünk el a taktikára, a játékra fókuszálni.

Mindenhogyan tetszett. Jó volt bent lenni, jól játszottunk, nyertünk is. Izgalmas is volt a mérkőzés, az elején elléptünk, aztán feljöttek, még vezettek is, de a végén nyertünk kettővel, tehát ez azért szép fogatókönyv. Most pihenünk és holnap lesz egy újabb "akció".

- Köszönöm szépen, jó pihenést!




- Nagy Ádámot köszöntöm ezután a parádés meccs után. Gratulálok neked is a győzelemhez, a játékodhoz és kérlek, kicsit értékeld a mérkőzést!

- Szia. Köszönjük szépen. Nagyjából megkaptuk, amit vártunk, sőt, az elmúlt egy-két kétkapuhoz, gyakorláshoz képest ez egy sokkal keményebb tétmérkőzés volt, látszott, hogy ők is komolyan veszik és mindent beleadtak a meccsbe, ahogy szerintem mi is.

Nagyon örülök ennek a győzelemnek, holnap is ugyanerre számítok, talán még keményebb küzdelemre, arra, hogy meg akarják mutatni, itt meg tudnak verni minket. Mi ezt nem fogjuk hagyni.

- Hogy ment neked az eddigi kétkapukon és a mai meccsen, hogy érzed?

- Hát, közepesen. Nem úgy, mint amire számítottam, de a bajnoki döntő óta ez volt az első egy-két komolyabb edzésünk, illetve meccsünk. Szép lassan rázódom bele én is, meglátjuk, ez mire lesz elég.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.



vlv-képek

A Sibenikben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

Délelőtt egy órát a fedett uszodában töltött a csapat, majd csatlakozott az ez időszak alatt a kinti medencében gyakorló horvátokhoz.

​Az egyik kapunál mi védekeztünk hátrányban, a másik oldalon fordított volt a helyzet és sokat cseréltek az edzők.

Emlékeztetőül: mindkét csapat 19 játékossal készül erre az olimpiára.


A magyar keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

A horvát keret a múlt hét végéig Rijekában készült, hétfőn tette át a székhelyét Sibenikbe, de úgy, hogy az addig együtt lévő 23 játékosból négyet hazaküldött Ivica Tucak, vagyis jelenleg a horvátoknál is 19-en reménykedhetnek az olimpiai részvételben, ahogy nálunk.

A horvát keret:

Marko Bijac (Olympiakosz), Ivan Marcelics (Mladost Zágráb) és Toni Popadics (Jug Dubrovnik) - kapusok,
Andrija Basics (Palermo), Hrvoje Benics (Jug Dubrovnik), Luka Bukics (Jadran Split), Rino Burics (Jadran Split), Andro Buslje (Olympiakosz), Loren Fatovics (Jug Dubrovnik),  Xavi Garcia (Jug Dubrovnik), Maro Jokovics (jelenleg klub nélkül), Franko Lazics (Mladost Zágráb), Luka Lozina (Vouliagmeni), Luka Loncsar (Pro Recco), Marko Macan (Hannover), Lovre Milos (Mladost Zágráb), Paulo Obradovics (Jug Dubrovnik), Ante Vukicsevics (Marseille), Joszip Vrlics (jelenleg klub nélkül) - mezőnyjátékosok.



vlv-fotók a délelőtti edzésről

DÉLELŐTTI VLV-VIDEÓK:



Vámos Márton - 29!


Tóth Szabolcs és Zala György versenye