FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 11:13 - visszavágtak Sibenikért

Magyarország-Horvátország 11:13 - visszavágtak Sibenikért
hozzászólás, 2021.07.03.

Visszavágtak a horvátiok a múlt heti két sibeniki vereségért, igaz, csapatunkban Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs sem játszott. Helyszíni vlv-tudósítás:


A BENU KUPA ELSŐ NAPJA

Benu Kupa, 2. nap


Spanyolország-Oroszország 15:11 (1:2, 2:5, 5:3, 7:1) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Granados, Delgado 4-4, Mallarach 3, Munarriz 2, Sanahuja, Tahull, ill. E. Vasziljev, Merkulov 3-3, Bicskov 2, Krug, Sejkin, Sepeljev

Várható: vlv-fotók.


A mérkőzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

Magyarország-Horvátország 11:13 (2:2, 3:4, 3:3, 3:4)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, nézők előtt, v.: Galkin (orosz), Gomez (spanyol)
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 3, Vámos 2, Jansik Sz., Erdélyi 1, Pásztor 1, Mezei. Cs.: Angyal, Zalánki 3, Konarik 1, Pohl, Német T. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Marcelics, Macan, Jokovics 2, Bukics 3, Vukicsevics 2, Benics, Vrlics 1. Cs.: L. Fatovics 1, Loncsar 1, Buslje 2, Obradovics 1., X. Garcia, Bijac (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 5/15, ill. 8/16
Gól - ötméteresből: 1:1, ill. 0/1
Kipontozódott: Manhercz K., Pásztor, ill. Macan, Obradovics, X. Garcia

A kimaradók: Burián Gergely, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Nagy Ádám, Varga Dénes és Vogel Soma. 

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Erdélyi gólja

Vukicsevics első gólja

Manhercz Krisztián első gólja

Buslje első gólja

Jokovics első gólja

Pásztor gólja

Bukics első gólja

Obradovics gólja

Loncsar gólja

Jokovics második gólja

Zalánki második gólja

Zalánki harmadik gólja

Vrlics gólja

Manhercz Krisztián második gólja

Vukicsevics második gólja

Nagy Viktor-védés

Manhercz Krisztián harmadik gólja

Bukics második gólja

Vámos első gólja

Loren Fatovics gólja

Vámos második gólja, ötméteres

Bukics harmadik gólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



- Szervusz Tomi! Valahogy ez az élet rendje. Kétszer nyertetek idegenben, most a horvátok jóval nagyobb közönség előtt, idegenben vágtak vissza. Hogy értékeled a meccset?

- Úgy látszik ez a trend, mi náluk nyerünk két mérkőzést és igazándiból ott még az edzőmeccset is mi nyertük ellenük, itt pedig a saját közönségünk előtt kikapunk. Ettől függetlenül jól szolgálta ez a mérkőzés azt, amit szeretnénk ebben a szakaszában a felkészülésünknek, hiszen jó meccseket játszani, nagy ritmusban játszani, feszült, kiélezett mérkőzéseket játszani - ez ilyen volt. Nagyon jó horvát csapat ellen, talán a legjobb összeállításban szereplő horvát csapat ellen  játszottunk ma. Mondhatom, hogy azért nálunk a jövőre nézve van egy két olyan tartalék, aki ma nem játszott, de az olimpián mindenképpen játszani fog.

Fej-fej melletti küzdelem volt,még ha a horvátok is vezettek szinte - ha jól emlékszem - az egész mérkőzés során. De azért mindig ott voltunk, egyenlítettünk, újra vezettek, ott voltunk végig. Az utolsó másodpercekben tudták végül biztosítani a győzelmet.

Azt gondolom, hogy egy picit rosszul bántunk néhány támadás vezetéssel, a hat a hatos támadásban volt egy kis kapkodás, amiből gyors lefordulásokat tudtak vezetni a horvátok, volt egy-két rosszul ellőtt labda, illetve volt egy-két elkapkodott emberelőny, amit, azt gondolom, hogy tegnap nagyon jó arányban gólra váltottunk, ma sokkal kevésbé. Illetve ami kevésbé volt jó, az az, hogy - és ez majd mindenképpen elemzésre szorul videón, szeretném jobban megnézni - jó néhány labda nélküli kiállítást kapott a horvát csapat. Egyébként tradícionálisan jól szerzik a centereik ezeket a fajta kiállításokat és be is lövik villámgyorsan. Ez szinte egy védhetetlen helyzetet kreál számukra. Ezeket mindenképpen el kell kerülni itt a jövőben. Ez lesz a cél, hogy olyanfajta védekezést hajtsunk végre, olyan reaktívak legyünk ilyen helyzetekben, hogy ne maradjon ott a kapusunk, jelen esetben Viktor egyedül a centerrel szemben, aki még kettőt, hármat lóbál.

- Muszáj megkérdeznem. A csapat legnagyobb egyéniségei voltak ma a lelátón. Ez részben pihentetés volt, részben arra voltál kíváncsi, hogy nélkülük milyen a csapat?

- Egyrészt előre eldöntöttük nagyjából, hogy hogyan forgatjuk a csapatot. Nagyon nehéz mérkőzés lesz a holnapi is. Kint azért játszottunk szinte komplett csapattal a horvátok ellen, tehát láttuk, hogy mire lehetünk képesek. Úgyhogy ezt mi eldöntöttük, hogy három játékos, három mezőnyjátékos, Hárai, Hosnyánszky és Dumi, ma nem játszik, viszont mindenképpen szerettem volna éles mérkőzésen lehetőséget adni egy-két játékosnak, mint például Konarik Ákosnak, aki szépen felvette a ritmust. Pohl Zoltán, azért már rendelkezik megfelelő rutinnal, mindig úgy áll be, hogy tudja, ilyen helyzetekbe mit kell tenni illetve, ugye, Német Toni is játszott, aki végül nem lesz az utazó csapatban, de őt is figyelem. A  jövőre nézve mindenképpen fontosak ezek a visszajelzések, hogy hogy tudnak teljesíteni egy ilyen éles mérkőzésen, hiszen most tudtuk azt, hogy a horvátok nagyon-nagyon bele fognak állni ebbe a meccsbe.

Én azt gondolom, hogy a jövőre nézve vannak tartalékaink és ez mindenképpen biztató, de semmiképpen sem bízhatjuk el magunkat, nem gondolhatjuk, hogy ha ez a három játékos visszajön, akkor egyértelmű a győzelem, akkor is nagyon nehéz mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen. Holnap találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Szervusz, Marci! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Te voltál a csapatkapitány, egy kicsit még plusz felelősség volt rajtad, kérlek, hogy értékeld ezt a meccset!

- Sajnálom, hogy nem győztes meccsen voltam csapatkapitány, bosszant egy kicsit. Felkészülés van, nem úgy voltak a blokkok, nem úgy lőttünk, nem olyan magasságokban voltunk, nem pörögtünk annyira. És hát, egy teljes, komplett horvát csapat ellen játszottunk, akik két vesztes mérkőzésből jöttek ellenünk, úgyhogy vérben forgó szemekel játszottak és megmutatták, hogy nagyon-nagyon jó csapat, komolyan kell számolni velük az olimpián. 

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy meghatározó játékosok nélkül játszottunk egy olyan mérkőzést, amelyen végül is szoros volt az eredményvégig. Aztán a végén sajnos nem tudtunk egalizálni, de még egyszer mondom,a  felkészülésnél tartunk. Úgy gondolom, ezekből a hibákból, amiket elkövettünk, tudunk tanulni. Most legalább nem nyugszunk meg, hogy háromszor megvertük a horvátokat és akkor nagyon jók vagyunk, hanem - remélem - ebből és így állunk hozzá a munkához a következő két-három héten, az olimpiáig.

- Köszönöm szépen.




- Szervusz Krisztián! Visszavágtak a horvátok ezen a mai meccsen. Hogy értékeled a történteket?

- Jó mérkőzés volt, azt gondolom. Mind a két csapat rengeteget hibázott és mind a két oldalon rengeteg kiállítás is volt. Amin valamit kell tudni változtatni, mert ha az olimpián 12 ember lehet egyszerre a vízben, akkor ez már hátulüthet.

Nléha kaotikus volt a mérkőzés, azt gondolom, mert nagyon sok olyan ítélet született, pro-kontra, ami egváltoztatta a meccs ütemét, folyását, de összességében közönség-szórakoztató találkozó volt. Nyilván nekünk még kell fejlődnünk, de ott tartunk, ahol szeretnénk, úgy gondolom.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond  Orsi)




- Szervusz Viktor! Ezt a meccset elvesztettétek. Elég rég veszítettetek legutóbb meccset. Milyen volt belülről? Ideges voltál egy kicsit, irányítottad végig a csapatot, de egy kicsit végig olyan ideges volt a hangulat, nem?

- Persze, ez teljesen normális, minden meccsen nyerni akarok, nyerni akarunk. Hazai közönség előtt játszunk, egy jó csapat ellen. Én úgy gondolom, hogy minden meccsnek így kell zajlania, ilyen hőfokon.

Olyan hibák voltak, amik bosszantottak és bízom benne, hogy a következő időszakban már ki tudjuk ezeket szűrni. Egy nagyon friss horvát csapattal játszottunk akik nyilván törleszteni akartak. Háromnapos pihenőből jöttek, mi nem. És ha jól játszanak ezen a hétvégén, akkor három napos pihenőt kapnak, szóval ez is motiválta még őket.

Rendben volt az, hogy mentünk, jó tempót diktáltunk. Nyilván az eredménnyel nem vagyok kibékülve. Sajnos érdekes volt bentről az, hogy mennyire könnyen adnak labda nélküli kiállítást, amikor szorosan próbálunk fogni. Ők is fogtak szorosan, nem kaptak labda nélküli kiállítást. Amikor bezónáztak akkor kaptak labda nélküli kiállítást, amikor ott volt mellette az ember. Így egy jó párszor úgy lőttek gólt, hogy egy az egyben voltak. Ezzel majd kezdenünk kell valamit, hogyha ez lesz a módi. De mnden ilyen brusztos meccsel közelebb kerülünk ahhoz, hogy élesek legyünk az olimpián.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Szervusz, Gergő! A meccset elvesztettük, de szoros volt, szerintem reményekre ad okot. Az első kérdésema az, hogy mennyire érezted a horvátokon, hogy a múlt heti meccsek felhergelték őket?

- Szoros volt, de úgy gondolom, hogy nem elsősorban az eredmény számít. Persze, jó lett volna nyerni, de tényleg az volt a legfontosabb, hogy egy jó mérkőzést játsszunk. Szerintem sokat tudunk majd ebből tanulni, vissza kell nézni, Tomiék majd biztos rájönnek, hogy mik voltak a hibák. Tudom, hogy a védekezést kéne valahogy rendbe tenni, nagyon sok gólt kaptunk tegnap is és ma is. Próbáltunk ere odafigyelni, de nem hiszem, hogy sokkal jobb lett volna.

Ahogy hallottam, Viktor is beszélt erről a sok labda nélküli kiállításról középen. Ez tényleg egy elég érdekes szituáció, mi is kaptunk párat, de ők azért szerintem jóval többet és ebből lőttek is két.három gólt, plusz Viktor egy-két ilyen ziccert meg is fogott. Úgyhogy..., ezen mindenféleképpen kell változtatni, de amúgy szerintm jó volt és biztos bennük volt az, hogy ott kint elvertük őket kétszer, sokkal jobban beleálltak. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy most játszott náluk mindenki, teljes kerettel jöttek, az első számú kapusuk volt benn a második félidőben és nagyon mentek, jó formában voltak. De én magamon is ezt érzem, nem tudom, a többeiek nevében ezt nem tudom mondani, de úgy éreztem, hogy én is jól bírtam. A tegnapi meccshez képest talán jobban elfáradtam, de szerintem ott tartunk, ahol kell. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


vlv-képek


Az utolsó nap programja:

Július 4., vasárnap

11:00 Horvátország-Oroszország
13:00 Magyarország-Spanyolország - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

JEGYVÁSÁRLÁS