FACEBOOK

Itt az olimpiai csapat!

Itt az olimpiai csapat!
hozzászólás, 2021.06.29.

Kedden kihirdette a tokiói olimpiára utazó magyar női és férfi válogatott névsorát Bíró Attila és Märcz Tamás.


Az MVLSZ szervezésében ezúttal széles nyilvánosság előtt hirdette ki az olimpiai csapatot Bíró Attila női és Märcz Tamás férfi szövetségi kapitány. Az újságírókat "sajtóközlésre" hívták, előre jelezve, hogy a két szakvezető a bejelentés után edzést tart, így kérdésre nem lesz lehetőség. 

Az eseményt a szövetség élő streamben közvetítette, de a meghirdetett 10.30-as időponthoz képest félórás csúszással kezdődött el a program.

Mint Vári Attila, a szövetség elnöke elmondta: a MOB-nak kedden 16 óráig kell elküldeni a hivatalos csapatnévsort, mert lejár a nevezés határideje.

Az MVLSZ elnöksége kedden reggel ülést tartott, meghallgatta és egyhangúlag jóváhagyta a szövetségi kapitányok által előterjesztett névsort.

Ezután ismertette tokiói csapatának tagjait a két kapitány. Mindketten 13 nevet soroltak fel, nem ejtettek szót arról, hogy ezen belül kik képezik a 12 tagú alapcsapatot és ki lesz a csereként bevethető 13. ember. Ugyancsak valószínűsíthető, most nem bejelentett információ, hogy a pénteken kezdődő Benu Kupán már a most kihirdetett 13 játékos szerepel, noha az eddigi tapasztalatok alapján és Märcz Tamás korábbi szavai szerint valószínűleg segítik a felkészülést, az edzéseket olyanok is, akik a mostani keretszűkítésnél kiestek.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Női válogatott:

Gangl Edina, Magyari Alda - kapusok,
Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Keszthelyi-Nagy Rita, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Szűcs Gabriella, Vályi Vanda - mezőnyjátékosok.


Bíró Attila annyit fűzött hozzá a névsorhoz: "Úgy gondolom, kétség nem fér hozzá, hogy ez a legjobb 13 és biztos vagyok abban, hogy szép eredményeket fogunk elérni".

Férfi válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

A fenti névsor egy játékos kivételével megegyezik a tavaly Budapesten Európa-bajnokságon aranyérmet nyert csapatéval, Pohl Zoltán nincs a listán, bekerült viszont a legutóbbi OB1-es szezon gólkirálya, Pásztor Mátyás.

A VLV NEMRÉGIBEN KÉSZÜLT PÁSZTOR MÁTYÁS-INTERJÚJA

Märcz Tamás úgy értékelt, hogy nagy verseny volt a csapatba kerülésért, sok jó teljesítményt látott.