FACEBOOK

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről
hozzászólás, 2021.07.18.

Összesen 28-29 órás utazás után a magyar válogatott berendezkedett Japánban, az olimpiai edzőtáborozás helyszínén és már edzett is együtt a spanyol csapattal. Märcz Tamás részletes beszámolója a vlv olvasóinak:


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek: 

- Pénteken 12 órakor indultunk el a Duna Aréna parkolójából, két busszal, a női válogatottal együtt Ferihegyre. Onnan 16 órakor repültünk el, Dubajban szálltunk át, ahol mintegy három órát várakoztunk, hogy egy újabb 11 órás repülés után Tokióban szálljunk le. Itt volt egy hosszabb procedúra, amitől kicsit tartottunk is, mert előzetesen hallottunk híreket arról, hogy a magyar úszók négy-hat-hét órás várakozásra kényszerültek. Nekünk szerencsénk volt két óra alatt túl voltunk a tesztelésen és az összes procedúrán. Egyébént a magyar követség képviselői is vártak minket a repülőtéren, ami megtisztelő és kedves gesztus volt a részükről, még akkor is, ha már ismerősként köszönthettük egymást, hiszen két esztendővel ezelőtt, a kvangdzsui világbajnokság előtt is találkoztunk velük.

Egyébként nagyon komoly biztonsági protokoll van érvényben és már a repülőtéren láttuk, hogy a helyiek szigorúan betartanak minden szabályt.

A hölgyekkel, két busszal elindultunk Tocsigi prefektúra, azon belül is Ojama városa felé. Két-két és fél órás út végén megérkeztünk, elfoglaltuk a szálláshelyünket - ugyanabban a szállodában, ahol két éve laktunk. Minden játékos egyedül lakik a szobájában, ez egyébként független a vírus miatti intézkedésektől, két esztendeje is így volt.

Az elmondottak szerinti utazás teljes időtartama 28-29 óra volt, ami elég rémisztően hangzik, de azt kell, hogy mondjam, viszonylag zökkenőmentes volt. A repülőgép "félháza" lehetővé tette, hogy a játékosok kényelmesen helyezkedjenek el, minél kevésbé fáradjanak el a hosszú repülés alatt.

Ojamában rég nem látott ismerősként fogadtak bennünket, a tiszteletünkre felsorakozott a szálloda teljes személyzete, ma pedig a városka elöljárói beszédekkel tarkított fogadást rendeztek a megérkezésünk alkalmából.

Az első este mindenki a szobájában, fogyasztotta el a számára átadott vacsoracsomagot, másnap reggel pedig már korán mindenkit a saját szobája előtt, a szállodafolyosón teszteltek. Örömmel jelentem, hogy valamennyi teszt eredménye negatív.

Reggel edzést is tartottunk. Ugyanott edzünk, ugyanabban a medencében, ahol két éve. Ekkor már mellettünk gyakoroltak a spanyolok is, de közös munkát még nem végeztünk. 

Délután volt egy több mint egy órás tornatermi edzésünk, majd a vízben gyakoroltunk. Külön-külön végzett 45-50 perces mozgás után két nagyon erős negyedet játszottunk a spanyolokkal, ami nemcsak ráhangolódásként volt kiváló, hanem azért is, hogy a fiúk jól elfáradjanak és könnyebben elaludjanak...


Címlapképünk a két évvel ezelőtti hivatalos fogadáson készült.



A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

A magyar csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

A magyar csapat programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint):

Június 25., vasárnap

04.30 MAGYARORSZÁG-Görögország

Július 27., kedd

11.20 Japán-MAGYARORSZÁG

Július 29., csütörtök

03.00 MAGYARORSZÁG-Dél-Afrika

Július 31., szombat

07.00 USA-MAGYARORSZÁG

Augusztus 2., hétfő

03.00 MAGYARORSZÁG-Olaszország


Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább, a folytatásban az első a másik csoport negyedikjével, a második a harmadikkal játszik és így tovább. Ez már egyenes kieséses meccs lesz, a legjobb négy közé jutásért jutásért zajlik. Ezt követi a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a finálé.

Címkék:
Märcz Tamás Ojama