FACEBOOK

Ivica Tucak a magyarok elleni meccsekről - a sibeniki túra krónikája

Ivica Tucak a magyarok elleni meccsekről - a sibeniki túra krónikája
hozzászólás, 2021.07.01.

A horvát szövetségi kapitány nagyon elégedetlen volt csapatával a magyarokkal vívott múlt heti két hivatalos meccs után. Ismertetjük értékelését és visszatekintünk a sibeniki napokra, amelyek eseményeiről a vlv az olvasók támogatásával készíthette el helyszíni tudósításait. (A két meccs összes gólja és sok fotó.)


Ivica Tucakkal, a horvát válogatott szövetségi kapitányával készült hosszabb cikk jelent meg a horvát szövetség hivatalos oldalán arról, hogy a szakvezető miként értékeli a magyarokkal közös múlt heti felkészülési mérkőzéseket.

Mint ismeretes, mindkét hivatalos, barátságos meccset Märcz Tamás csapata nyerte meg, az elsőt 12:10-re, a másodikat 15:10-re. (A sibeniki út teljes krónikája cikkünk alsó részében.)A cikkből kiderül, hogy a horvátok a szombat esti utolsó hivatalos meccs után háromnapos pihenőt kaptak, elmaradt a vasárnapra tervezett edzésük. Az ok: fáradtság, s ezt Tucak "betervezte", szavaiból az derül ki, hogy szándékosan idézte elő. A "barrakudák" felkészülése szerdán Zágrábban folytatódott. 

Van-e ok aggodalomra a magyarok elleni két meccs után? Milyen tapasztalatokat szerzett a stáb? - teszi fel a kérdést az újságíró.

- Nyilvánvaló, hogy senki sem örül a vereségnek, kikapni nem jó dolog, rossz érzés, de az eredmény most számunkra egyáltalán nem számított és ugyanezt mondanám, ha az egyik meccset vagy akár mindkettőt megnyertük volna - nyilatkozta Ivica Tucak. Hozzátette: nagyon kemény edzéseken vannak túl, játékosai elérték az állóképességük határát, ezért is változtatott az eredeti programon és adott plusz pihenőnapot nekik.A horvát csapat játékát részletes bírálat alá vette. Elmondta, hogy nagyon sok volt a rossz passz, játékosai sokszor nem jól mérték fel az adott helyzetet, rossz megoldást választottak mind támadásban, mind védekezésben. - Természetesen nem lehet barátságos meccsen szimulálni azt a helyzetet, stresszt, ami majd az olimpián lesz jellemző, mégis képesnek kell lenni arra, hogy kritikus pillanatokban jó döntést hozzanak a játékosok - tette hozzá.

Tucak azt mondja, nagyon sok munka vár még rájuk, a magyarok elleni két meccs videófelvételét például "ízekre szedik", viszont a kapitány úgy látja, a hátralévő idő elegendő lesz számukra. A Budapesten pénteken kezdődő tornát nagyon komoly eseménynek tartják, s Tucak szerint a Margitszigeten lejátszott három meccsüknek meg kell adnia a választ sok kérdésre, azt követően már csak a játék csiszolása lesz hátra.

Az újságíró külön rákérdezett a magyarok elleni két hivatalos mérkőzés tapasztalataira.

Tucak elmondta, hogy semmivel nem elégedett, amit azon a két találkozón látott. Rendkívül lassan ment körbe a labda, sok volt a rossz passz, a technikai hiba. És ez a magyarok játékát nem jellemezte - fűzte hozzá.

Az újságíró e ponton felvetette, hogy a magyarok ugyanakkor kezdték meg a felkészülést, amikor ők. Erre Tucak így reagált:

- Nem tudom, mikor kezdték, hogy dolgoznak és ez engem nem is érdekel. De tudom, hogy szombaton, a második mérkőzés délelőttjén ők nem edzettek, ami persze nem jelenthet mentséget a vereségre. Céltudatosan dolgozunk, tudjuk, mit akarunk, csak még sok a bizonytalanság az egyes játékelemekben, nem jók a blokkok, elégedetlen vagyok a hátrányos védekezéssel, a támadásaink pedig lassúak. A játékosaink frissebbek lesznek, aminek különösen a védekezés terén lesz jelentősége, mert ott tényleg minden fejben dől el, fáradt játékos pedig nem tud megfelelően koncentrálni. 

A védekezés kapcsán az újságíró megjegyezte: a két meccsen kapott összesen 25 gól elég sok...

- Ez a szám önmagáért beszél - válaszolta Tucak. - Nem reménykedhetünk a magyarok ellen győzelemben olyan mérkőzésen, amelyen 15 gólt kapunk, a világ egyetlen csapata sem tehet így. Amikor legyőztük a magyarokat a 2017-es budapesti világbajnokság döntőjében (8:6) és a 2019-es kvangdzsui világbajnokság elődöntőjében (10:7), a kapott góljaink száma jóval 10 alatt volt. 

A budapesti Benu Kupára a horvátok valószínűleg 16 játékossal érkeznek. A torna meccsein vízbe száll Marko Jokovics is, aki eddig csak edzett, bordasérülés miatt nem szerepelt a múlt heti két hivatalos horvát-magyar meccsen.

Ezt követően újra a bő, 19-es keretük tart edzéseket Rijekában, majd Cagliariban vesznek részt felkészülési tornán és Tucak csak ezt követően nevezi meg a tokiói olimpiára utazó 13 horvát játékost.

A sibeniki tudósításokat olvasóink anyagi segítsége tette lehetővé. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A VLV HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSAI SIBENIKBŐL - AZ OLVASÓK TÁMOGATÁSÁVAL

Sibenikben edzett a válogatott - vlv-tudósítás a helyszínről

Sibenik, 2. nap - kétkapuk a horvátokkal

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés Sibenikből

Horvátország-Magyarország 10:12 - Szép este Sibenikben

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés


Horvátország-Magyarország 10:15 - a fiatalok meghúzták a meccs második felét

VLV-FOTÓGALÉRIÁK

Esti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.23.)

A válogatott csütörtök délelőtti sibeniki edzésén készült vlv-képek (2021.06.24.)

Horvát-magyar edzőmeccs - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.24.)

Délelőtti edzés - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.25.)

Horvátország-Magyarország - vlv-képek (Sibenik, 2021.06.26.)

A Sibenikben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

Június 25., péntek

Horvátország-Magyarország 10:12 (3:4, 1:3 , 4:1, 2:4)
Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Bijac, Macan, L. Fatovics 2, Loncsar, Obradovics 1, L. Bukics 1, Vukicsevics 2, Buslje, Milos 1, Vrlics, Benics 2, X. Garcia 1, Marcelics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Nagy V., Pásztor 3, Nagy Á., Zalánki 3, Vámos 1, Hosznyánszky 1, Pohl 1, Jansik Sz. 1, Erdélyi, Varga Dénes 1, Mezei, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 19 tagú keretből Angyal Dániel, Burián Gergely, Konarik Ákos, Lévai Márton, Manhercz Kisztián és Német Toni nem szállt vízbe.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a meccs képanyagát a Horvát Vízilabda Szövetségnek.

0:1 - Hosnyánszky gólja

0:2 - Varga Dénes gólja

1:2 - Vukicsevics első gólja, ötméteres

1:3 - Jansik Szilárd gólja

2:3 - Luka Bukics gólja

3:3 - Fatovics első gólja, ötméteres

3:4 - Vámos gólja

3:5 - Pohl gólja

4:5 - Fatovics második gólja

4:6 - Zalánki első gólja

4:7 - Pásztor első gólja

4:8 - Hárai gólja

5:8 - Garcia gólja

6:8 - Lovre Milos gólja

7:8 - Obradovics gólja

8:8 - Benics első gólja

9:8 - Benics második gólja

9:9 - Pásztor második gólja

9:10 - Zalánki második gólja

9:11 - Zalánki harmadik gólja

9:12 - Pásztor harmadik gólja

10:12 - Vukicsevics második gólja


Június 26., szombat

Horvátország-Magyarország 10:15 (3:1, 6:5, 1:4, 0:5)
Sibenik, nézők nélkül, v.: Stampalija (horvát), Bura (horvát)
Horvátország: Marcelics, R. Burics 2, L. Fatovics, Lozina 1, Obradovics 1, Bukics 2, Lazics 2, Buslje 1, Milos, Vrlics, Basics, X. Garcia 1, Popadics (kapus). Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 1, Nagy Á., Zalánki 3, Burián 1, Hosnyánszky 3, Pohl, Jansik Sz. 1, Konarik 1, Pásztor 3, Mezei 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 9/13
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 0/1

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 19 tagú keretből Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Varga Dénes és Vámos Márton nem szállt vízbe.

VLV-VIDEÓK:

Forrás : a horvát szövetség élő streamje.

Himnusz

1:0 - Luka Bukics első gólja, ötméteres

2:0 - Luka Bukics második gólja

2:1 - Angyal gólja

3:1 - Franko Lazics első gólja

3:2 - Zalánki első gólja

4:2 - X. Garcia gólja

4:3 - Hosnyánszky első gólja

5:3 - Obradovics gólja

5:4 - Pásztor első gólja

6:4 - Rino Burics első gólja

6:5 - Pásztor második gólja

7:5 - Rino Burics második gólja

7:6 - Zalánki második gólja

8:6 - Franko Lazics második gólja

9:6 - Buslje gólja

9:7 - Zalánki harmadik gólja

9:8 - Hosnyánszky második gólja

10:8 - Lozina gólja

10:9 - Pásztor harmadik gólja

10:10 - Német Toni gólja

10:11 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:12 - Konarik Ákos gólja

10:13 - Mezei gólja

10:14 - Jansik Szilárd gólja

10:15 - Burián Gergely gólja