FACEBOOK

U20-as vb, bronzmérkőzés: Magyarország-Montenegró 11:12 - ötméteresekkel

U20-as vb, bronzmérkőzés: Magyarország-Montenegró 11:12 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2021.09.05.

Elveszítettük a bronzmeccset, így a fiúk végtelenül szomorúan, érem nélkül térnek haza. Helyszíni riportunkban öt nyilatkozat és folyamatosan érkeznek majd a fotók, gólok:


U20-as világbajnokság, Prága

Bronzmérkőzés


Magyarország-Montenegró 11:12 (1:2, 2:2, 3:1, 2:3, 3:4 - ötméteresekkel) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Konarik 4, Szeghalmi, Molnár E. 2-2, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Gyapjas ill. Perkovics, Mrsics, Milic, V. Radovics, 2-2, Korac, Sztanojevics, Vucsorovics, Draskovics

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - STREAM ÉS A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



A teljes mérkőzés (FINA-stream):


0:1 - Korac gólja

1:1 - Vigvári Vendel gólja

1:2 - Perkovics első gólja

2:2 - Szeghalmi első gólja

3:2 - Vigvári Vince gólja

3:3 - Mrsics ötméteresgólja

3:4 - Vaszilije Radovics első gólja

3:5 - Sztanojevics gólja

4:5 - Konarik első gólja

5:5 - Konarik második gólja

6:5 - Konarik harmadik gólja

6:6 - Vaszilije Radovics második gólja

6:7 - Vucurovics gólja

6:8 - Miroszlav Perkovics első gólja

7:8 - Molnár Erik gólja


8:8 - Gyapjas Brendon gólja

Az ötméterespárbaj

VLV-VIDEÓK:



Cseh Sándor a vlv-nek

- Szervusz, Sanyi! Nem lett érem, és persze rossz érzése van az embernek, de látva a srácokat, ezt a hangulatot, ezt az elkeseredettséget, ez valami borzasztó. Tudtál nekik valami biztatót mondani?

- Nem, nem is akartam egyelőre, mert nem tudok. Van idő, meg hát, soha nem történik semmi ok nélkül. Nem tudom még magamban sem eldönteni, mert amikor támadunk, azzal a fizikális nyomással, ami tegnap is és ma is ránk nehezedett - amit tudtunk egyébként, ráadásul nekem ez a vesszőparipám, hogy erre készüljünk -, azzal nem lehetett mit csinálni, hiszen végig csak szorosat fogott az ellenfél direkt ellenünk. Ettől függetlenül mégis kiokoskodtuk, jól zónáztunk, visszajöttünk.

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru


A tegnapi napon is ott volt a kezünkben, két-három ziccer, hogy mi kezdjük előnyből a negyedik negyedet, ma meccslabdáink voltak emberelőnyben. Nem tudom eldönteni, hogy mindent megtettünk-e, akár én, akár a csapat, vagy pedig fegyelmezetlenek voltunk. Biztos, hogy fegyelmezetlenek voltunk, de hogy ez mennyire tudatos, ezt nem tudom egyelőre, 10 perccel a meccs után eldönteni. Egész egyszerűen az van bennem, hogy nagyon ügyesek ezek a játékosok, és nagyon jók lesznek, ha van mellettük 8-10 nagydarab, kemény ember, és kihasználják ezeket a tudásaikat. Így, hogy ők voltak nyolcan-tízen az ellenfél ellen, akik mindannyian harcosak, sokuknál sokszor keményebbek voltak, így be kellett volna lőni a helyzeteket. Ha fizikálisan is fölényben van az ellenfél, és még a helyzeteket is kihagyjuk, amivel megnyerhetnénk a meccset vagy ikszben lehetnénk, akkor miben vagyunk jobbak, mint az ellenfél? Ezért nem érdemeltük meg ma sem, és tegnap sem a győzelmet. És igazából nem kell ehhez nagyon vízilabda-specialistának lenni: egyetlenegy ellenfelünk nem lőtt el csak úgy egy fórt, az utolsó pillanatig játsszák, lóbálnak. Lehet, hogy nem jó kezűek, de akkor még egy passzt beleraknak, még egy levitelt. Nálunk, amikor elfáradunk, egy-egy ember belép, gondol egyet, jobbra megy, balra megy, és akkor lő egyet. Ilyenből volt három-négy a negyedik negyed végén, így nem lehet a mai vízilabdában meccset nyerni.

Nyilván ez nagyon-nagyon rossz, mert azért nagyon sokat tettünk érte, és összességében nem akarom ezt a dolgot most temetni. Megvertük a görögöket, tegnap ott volt a kezünkben a szerbek elleni meccs, ma Montenegró ellen egygólos vezetésnél, iksznél ott voltak a helyzeteink, tehát egy szinten vagyunk körülbelül. Nem is ez a probléma. Csak azt mondom, hogy nem tudunk olyan fegyelmezettek maradni, amilyennek kellene, és az ilyen eseményeken ez megbosszulhatja magát.

Bocsánat, de még annyit, hogy én nyilván egész évben az utánpótlással dolgozom, és azért ez ma nagyon-nagyon rosszul esik az embernek. De mégiscsak volt már egy Európa-bajnokság, volt most egy világbajnokság, és egyetlen ország van, amely mindkét korosztályban bekerült a legjobb négy közé. Ha így, az összesített éremtáblázatot nézzük, akkor jelen pillanatban az elsők vagyunk, tehát nincsen nagy probléma, de mégis azt gondolom, hogy ebben nagyon sokat kellene fejlődni. Efelé megy az egész sport, a világ, hogy elveszik a levegőt a másik elől, és akkor is fegyelmezetten kell gondolkodni, és akkor is tolni kell, lábtempóval kell menni, és utána be kell lőni a helyzetet.

- A hétköznapokban hogy lehet elérni, hogy ez a lemaradás, ami most megvan, csökkenjen? Nagyobb csapatokban kell játszani, többet kell edzeni, okosabban kell edzeni? Mi az, ami megváltoztatja ezt a mostani képet?

- Nem biztos, hogy ezt most olyan nagyon meg kell változtatni, azért, mert ma ötméteresekkel kikaptunk. Nem is biztos, hogy én erre tudom a választ. Dolgozni kell ugyanúgy tovább. Nagyon sok mindent mondanék, de nem biztos, hogy most kell, ezt át kell azért gondolni. Hülyeségek is eszembe jutnak. Én nagyon köszönöm a te munkádat, mert ennyit, amennyit te itt dolgoztál... és nyilván, interjúban mi lettünk a világbajnokok... mert talán pont ebben is, hogy itt mindenki nyilatkozik, itt mindenki sztár. Egyetlenegy nyilatkozatot nem tett itt a többi játékos, szépen csendben csak a dolgát csinálja, végigjátsszák tiszta erőből a meccseket - lehet, hogy ilyen vonalon is változtatni kellene. És ez abszolút nem kritika senki felé, de először le kell valamit rakni az asztalra, utána leszek sztár.

- Jó, ezt nem veszem azért egy az egyben magamra. Értelek.

- Nem, te a dolgodat csinálod, és tényleg fantasztikus volt, amennyit dolgoztál, és itt nem is ez a lényeg, ez csak egyetlenegy példa volt. És ezzel nem kritizálni szeretnék.

- Igen, erre tettél már utalást korábban is.

- Igen, mert mindig ez van bennem, hogy ezek fiatal gyerekek, és látom azt, hogy máshol, az olaszoknál, a szerbeknél, a montenegróiaknál mit össze küzdenek azért, hogy egy olyan csapathoz elkerüljenek, ahol utána ebből akár meg tudnak élni.

A mieink is hajtanak, egész egyszerűen a hétköznapokban is meg kell ezt tanulniuk, hogy majd akkor lesznek valakik, ha mondjuk ilyen szituációban belövik a helyzetet, és nyernek. Persze, hozzáteszem, és ez a legfontosabb, és ez nem mártírság: én ilyenkor mindig átgondolom. Magammal fogom kezdeni, mit csináltunk jól, mit csináltunk rosszul. Mindenkinek tovább kell dolgozni, semmi probléma nincsen. Végül is ott voltunk a négy között, nagyon jó meccseket játszottunk, felemelt fejjel lehet tovább menni, de már mától gondolkodni kell, hogy mit kell még fejleszteni.

- Köszönöm szépen, Sanyi, és jó utat nektek!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A csapatok bemutatását követően a hangosbemondó köszöntötte Cseh Sándort, aki a mérkőzés napján ünnepelte születésnapját - vlv-képek



Konarik Ákos csapatkapitány a vlv-nek

Jaj de nehéz dolog ez Ákos. Annyiszor elmondjuk, ha egy csapat körülbelül így végez egy világversenyen, hogy többre voltunk hivatottak, bennünk volt a jobb eredmény, és most is, itt voltam veletek, láttam én is, hogy tényleg az érem az minimum kijárt volna szerintem, de hát nem sikerült. Milyen gyorsértékelést tudsz mondani most?

Azt tudom mondani, hogy látod, nincs ilyen, hogy "kijár". Nem jár semmi senkinek, egyik csapatnak sem, itt el kell venni az érmeket, és mi ma nem vettük el. Voltak periódusai a meccsnek, amikor nagyon jól játszottunk, dinamikusak voltunk, volt olyan, amikor egyszerűen borzalmasan belassultunk már megint, egy 2-3-4 perces perióduson belül. Nem tudom, ez nagyon rossz érzés ami most bennem van, nem is tudom elmondani…

Jó és az ötméteresek.. Az mindig lutri, és duplán rossz, mert annak aki elrontja egy maradandó emlék.

Mit lehet erre mondani? Hagytam már ki én is fontos szituációban, de az biztos, hogy azok akik most kihagyták, ha nem is álmatlan éjszakáik lesznek, de ha mostantól ötöst fognak lőni, biztos eszükbe fog jutni, nekem is eszembe jutott. Azt kell mondjam sajnos, hogy abszolút igazságos az, hogy ők nyerték meg a meccset. Mindenki látta, aki nézte, hogy a végén mivel egyenlítettünk, és úgy gondolom, hogy a játék képe alapján…, tényleg sajnos, hogy ezt kell, hogy mondjam, mert nagyon bánt, hogy ilyet kell mondanom, és ezt gondolom igazságnak: ők talán négy negyed alatt összeszedettebbek voltak, mint mi. Azért mondom, hogy négy negyed alatt, mert mi megint kihagytunk ilyen 2-3-4 perces periódusokban, és ennek sajnos meglett a hátulütője.

- Jó, ennek a csapatnak vége, nem lesz több versenye. Hogyan tovább? Neked hogyan tovább?

- Hát erről beszélgessünk máskor, hogy nekem hogyan tovább. A csapatnak sajnos ez volt az utolsó mérkőzése így ebben a formában, majd beszéljünk erről, akkor már talán jobban választ tudok adni.

Köszönöm szépen!

(Lejegyzete: Kerbi)



Mészáros Mátyás a vlv-nek

- Szervusz Matyi! Egy hihetetlenül izgalmas meccsen vagytok túl, nyilván hatalmas nagy a csalódottság, de én úgy láttam kívülről, hogy tényleg megtettetek mindent, ami lehetséges. Hogy érezted, milyen volt?

- Valóban elég kaotikus volt a vége a meccsnek, nem gondoltam volna, hogy így fog alakulni, jó nehéz meccs volt, nagyon. Az elején úgy éreztem, hogy ha lehet ilyet mondani, hogy simán meglesz, de nehéz volt végig. Talán azon múlott, hogy fegyelmezettelenek voltunk, nem tartottunk össze annyira a vége felé. Az ötméteres meg már egy más sportág szerintem. Sajnálom, hogy ezen dőlt el a bronzérem, de visszaemlékezve, egy nagyon szép nyár volt, jó érzés volt ezzel a csapattal együtt lenni. Valószínűleg ez volt az utolsó mérkőzésünk ebben az összeállításban, mindenkinek nagyon szépen köszönök mindent. Nagyon nagy élmény volt, és szerintem sokat fejlődött mindenki.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyzete: Kerbi)



Szeghalmi Zsombor a vlv-nek

- Szervusz, Zsombor! Mindenekelőtt: tegnap volt a születésnapod, sok boldogságot, hosszú életet kívánok ebből az alkalomból. Arra kérlek, hogy mondj valamit erről a fantasztikus bronzmeccsről. Mentetek utánuk, mentetek, el is értétek őket, de a végén mégis negyedik hely lett.

- Szia Geyza, elöször is köszönöm. Üdvözlöm a kedves hallgatókat és olvasókat. A meccs elején nem ezt éreztem, hogy így fog alakulni, láttam a csapatban a tüzet. Belülről kicsit azt éreztem, mint a szerbek ellen, hogy erőben fölöttünk voltak. Az akarattal nem volt gond, viszont sajnos elfáradtunk a végére és így alakult.

- Ezt a szorost, amit szinte végig játszottak, ezt nem bírtátok?

- Igen, ez kellemetlen volt, de igazából tudtuk és a szerbek is ugyanezt játszották, tudtuk, hogy ezt fogják játszani. Nehéz volt elkérni a labdát, utána továbbadni, nehéz volt támadni és valahogy ez nem feküdt nekünk. 

- Veled mi van, hogyan tovább? Ez volt az utolsó éved a juniorban?

- Sajnos az a legszomorúbb, hogy ez volt az utolsó meccsem utánpótlásként válogatottban, szörnyű érzés, hogy így fogom befejezni az egészet. 

- Sok sikert kívánok a felnőttek között neked!

- Köszönöm szépen.



Gyapjas Brendon a vlv-nek

- Szervusz, Brendon! Neked lehet a legfurcsább az egész csapatból, mert olyan dolgot csináltál a rendes játékidő végén, amiről mindenki álmodozik, aki kapus és fiatal, és a végén mégsem sikerült megszereznetek a győzelmet. Először is, a gólodról mesélj, kérlek, hogy történt?

- Üdvözlöm a kedves nézőket! Az lebegett végig a szemem előtt, hogy nem kaphatunk ki. Ugyebár, egy góllal vezetett az ellenfél az utolsó 15 másodpercben. A többiekre kimentek, én maradtam üresen, egyszerűen a szerencse folytán bepattant. 

- Nagyon szerény vagy. Szoktál egyébként ilyesmit gyakorolni vagy lőttél már gólt egyáltalán?

- Nem nagyon szoktam, de edzések után azért néha ott maradok lövöldözni, csak szórakozásból.

- Meccsen ez volt az első gólod?

- A második, mert a KSI ellen volt egy a magyar bajnokságban. 

- Min múlott ez? Nyilván az ötmétereseken, de hát, esetleg a rendes játékidőben...

- Még én is gondolkodom ezen, mert nem érzem, hogy bámiben jobb lett volna Montenegró. Ugyebár, a csapat nagy részének ez volt az utolsó utánpótlásválogattt mérkőzése, nem tudom, miben lehettek jobbak.

- Mekkora a csalódás? Te még folytathatod az utánpótlásban, ugye?

- Nem, nekem is vége van, az utolsó évem volt, belépek most már a felnőttkorba, ott is szeretnék bizonyítani. Úgy érzem, ezzel a világbajnoksággal több lettem, Sajnos ez egy kis csalódás, de a jövőre kell koncentrálni most már. 

- Nagyon sok sikert kívánok neked a felnőttek között! Köszönöm a beszélgetést.

- Köszönöm szépen.


Gyapas Brendon gólja a rendes játékidő utolsó másodperceiben - vlv-képek


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével jutott el a prágai tornára, hogy tudósítson.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A döntőben:

Szerbia-Olaszország 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2)

Az 5. helyért:

Horvátország-Spanyolország 12:8 (6:2, 2:2, 1:1, 3:3) 

A 7. helyért:

Görögország-USA 11:12 (6:3, 1:5, 1:3, 3:1)

A végeredmény:

1. Szerbia
2. Olaszország
3. Montenegró
4 Magyarország
5. Hovátország
6. Spanyolország
7. USA
8. Görögország
9. Németország
10. Brazília
11. Oroszország
12. Dél-Arika
13. Argentína
14. Kazahsztán
15. Szlovákia
16. Egyiptom
17. Csehország
18. Üzbegisztán

A torna legjobb játékosa a szerb Marko Radulovics lett. a legjobb kapus a szintén szerb Vladimir Misovics, a gólkirály az olasz Matteo Iocchi Gratta 26 találattal.


Az U20-as világbajnokságra nevezett magyar válogatott:

Gyapjas Brendon (a keretbe az FTC-ből került be, ősztől Szegeden játszik), Korom Dániel (Vasas) - kapusok,
Aranyi Máté (az UVSE-ből került a keretbe, mostantól az OSC játékosa), Batizi Benedek (BVSC), Gábor Lőrinc (a KSI-ből került a keretbe, nyáron az FTC-hez igazolt), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (az UVSE játékosa volt a bajnokság végéig, utána az FTC-hez igazolt), Nyíri Balázs (FTC),  Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (az UVSE-ből válogatták a keretbe, ősztől az OSC-ben játszik) - mezőnyjátékosok.

A két tartalék közül Szabó Bence (az FTC-ben zárta az előző szezont, majd a BVSC játékosa lett), a többiekkel együtt volt Prágában és segítette a csapatot az edzéseken, Bóbis Botond (A Vasastól Szegedre igazolt) itthon állt készenlétben. Kettőjük szereplésére csak akkor nyílt volna lehetőség, ha Covid miatt kell cserélni kellett volna játékost a csapatunkban. Erre nem került sor.

A junior válogatott szakmai vezetőjének, Cseh Sándornak a munkáját két másodedző, Kovács Róbert és Tóth Kálmán segítette, a kapusedző Kardos István volt, a vb-n végig jelen volt az utánpótlás bizottság elnöke Székely Bulcsú és egyik tagja, Madaras Norbert MVLSZ-alelnök is.


A JUNIOR VB A VLV-N

A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült első tudósításunk.

csapathirdetés.

Varga Dániel az OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos

Elutazás előtti edzésriport nyilatkozatokkal, a rácskerítésen át készült vlv-fotókkal.

Csapathirdetés - már Prágában.

ARCKÉPCSARNOK

Edzésriport Prágából - rajt előtt.

Bemutatkoztunk: Brazília-Magyarország 10:22

Hétfői 
edzésriport.

Szép győzelem a németek ellen.

Egyiptom-Magyarország 3:22 - csoportgyőzelem pontvesztés nélkül

Szünnapi edzésriport.

Görögország legyőzésével elődöntős a válogatott!

A szerbek ellen elveszített elődöntő - szöveges élő közvetítés

Tudósítás az elődöntőről, nyilatkozatok, fotók, a meccs góljai.

Élő közvetítésünk a  bronzmeccsről.