FACEBOOK

Lassan a magyar kapusoktól retteg Európa! György Dávid is pontmentő gólt dobott...

Lassan a magyar kapusoktól retteg Európa! György Dávid is pontmentő gólt dobott...
hozzászólás, 2021.03.22.

Egy nappal azután, hogy a kapus Kardos Gergely a francia bajnokságban utolsó másodperces góllal mentett pontot csapatának, ugyanezt megismételte a holland élvonal rangadóján György Dávid! Mutatjuk a gólt és a Gyurikával készített vlv-interjút:


Ez a gól egyébként nem volt váratlan, György Dávid a jelenlegi holland bajnokság első meccsén is betalált, sőt, már korábban is ambicionálta a góllövést, nem eredménytelenül.
Már 2017-ben egészpályás gólt lőtt a saját kapuja előteréből a Kaposvár-Szentes bajnoki harmadik negyedében. 2019 februárjában ezt megismételte a Népligetben a Fradi ellen(!). Kifejezetten neki találták ki azt, hogy a legutóbbi szabálymódosítás óta a kapus előre mehet és akár gólt is lőhet. Tavalyelőtt novemberben, a Kőér utcában megrendezett Honvéd-Kaposvár bajnokin már kifejezetten azért cserélték be 7 másodperccel a befejezés előtt, hogy az új szabály adta lehetőséggel élve felzárkózzon a támadó játékosokhoz és próbáljon gólt lőni. Sikerült.

GYÖRGY DÁVID (AZC Alphen) a vlv-nek:

- Becsúszott a labda...

- Nem volt hálószaggató gól, az igaz, de ugyanúgy kettőt sípoltak rá...

- Na mesélj! Először is, hol álltok a holland bajnokságban, milyen ott a helyzet? Utána rátérünk a vasárnapi gólra!

- Hála Istennek, a Covid miatti kényszerszünet után folytatni tudtuk a bajnokságot, igaz, rendkívül szigorú ellenőrzés mellett. Kivételes a helyzetünk, az uszodák jelenleg kizárólag a vízilabdázók számára vannak nyitva és csak arra a két órára, amikor edzésünk van. Minden pénteken PCR-tesztelésen veszünk részt, ez a feltétele a munkának, szerencsére eddig nem volt pozitív esetünk. Minden hétvégén játszunk, van, amikor dupla fordulónk van, szombaton és vasárnap is vízbe szállunk. Ez a mostani is hétvége is ilyen lett volna, de a szombatra kiírt találkozónk előtt néhány órával értesítést kaptunk, hogy az ellenfél csapatából pénteken hárman is pozitív teszteredményt produkáltak. Így most csak vasárnap játszottunk, a listavezető De Zaan otthonában. Ellenfelünk eddig még nem veszített pontot a bajnokságban.

Jó meccs volt egy erős ellenféllel, a szokottnál kisebb pályán, ami számunkra nem volt kedvező. A fordulatos mérkőzésen 5:3-ra még mi vezettünk, de aztán 7:5-re már ők. A végén mi örülhettünk az egy pontnak. Mivel nekünk már sajnos volt egy döntetlenünk, így most már nem a mi kezünkben van a sorsunk, szerettük volna megnyerni az alapszakaszt, de ez most már nem csak rajtunk múlik.

A Covid miatt egyébként módosították a versenykiírást, az eredeti, klasszikus lebonyolítás helyett (amikor az alapszakaszban mindenki kétszer játszik mindenkivel) csak egy mérkőzés van minden ellenféllel és sorsolással döntötték el a pályaválasztók kilétét. Öt forduló van még az alapszakaszból, majd a kialakult tabella alapján az első nyolc helyezett folytathatja, az első a nyolcadikkal játszik és így tovább.

Közben zajlanak a kupaküzdelmek is, két hetes csoportban - mindenki egyszer játszik mindenkivel, majd az első két helyezettek  vívják keresztbe játszással az elődöntőt. Az eddigi négy meccsünket megnyertük, s már biztos a helyünk a nyári elődöntőben.

- Térjünk vissza a vasárnapi meccsre, hogy esett a gólod?

- Huszonegy másodperc volt hátra, amikor kapufát lőttek, onnan fölé pattant a labda. Egyből jeleztem a padnak, hogy akkor én is elindulok fölfelé. Megint úgy alakult, hogy végigúsztam az egész pályát és a végén, hat-hét méterről tiszta lövőhelyzetből lőhettem. A kapus leért, meg is csúszott, lelassult róla a labda, de szerencsére azért átment a gólvonalon. Egyébként érdekes, már korábban többször mondtam a játékostársaimnak, hogy ez a kapus a magas lövéseket elég magabiztosan védi, laposan kell lőni neki. A végén kénytelen voltam magam megmutatni...

A gólommal lett 9:9, utána időt kértek, hátha a hátralévő néhány másodperc alatt megszerzik a győztes gólt, de ez nem sikerült.

- Gondolom, bólintott az edző, hogy rendben, a szokásos...

- Igen. Most már benne van ez a taktikai repertoárunkban, elővettük... :-) 

- Gratulálok és köszönöm a beszélgetést! Várjuk a további góljaidat...