FACEBOOK

FTC-közlemény a csapatot sújtó koronavírus-fertőzésről - öt játékos lett Covid-pozitív

FTC-közlemény a csapatot sújtó koronavírus-fertőzésről - öt játékos lett Covid-pozitív
hozzászólás, 2021.01.20.

Nehezített pályán címmel közleményt adott ki a Fradi vízilabda-szakosztálya a férfi vízilabdacsapatát sújtó koronavírus-fertőzésről. Neveket nem hoztak nyilvánosságra, de meghatározó játékosok, válogatottak vannak házi karanténban kisebb tünetekkel.


A klub honlapján szerdán reggel jelent meg a közlemény, amelyet az alábbiakban teljes terjedelemben adunk közre:


A koronavírus-járvány ellen küzd az egész világ, a pandémia soha nem látott nehézségeket támaszt. Az FTC igyekszik mindent megtenni a játékosok egészségének megőrzése érdekében, a biztonsági óvintézkedések mellett pedig felelősségteljesen tesztelünk.

Sajnos, a legutolsó tesztelés során az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának öt játékosa is pozitív mintát adott. Meghatározó bajnokainkra, válogatott sportolóinkra a következő bajnoki találkozókon, illetve a felkészülés egy kiemelt időszakában nem számíthatunk. Mindannyian házi karanténban vannak kisebb tünetekkel.

​A március elején sorra kerülő BL csatákig hátralévő időszakot arra szerette volna felhasználni a szakmai stáb, hogy kemény alapozó edzésekkel és a taktika gyakorlásával felkészüljön a szezon második felére. Céljaink elérése érdekében az elmúlt évek tökéletes teljesítményét kell megismételnünk a medencében. A mostani körülmények ugyanakkor olyan helyzet elé állították a csapat tagjait, aminek legyőzése már nem sportemberi kitartásukon, taktikai felkészültségükön, vagy a sportnak mindent alárendelő életmódjukon múlik.  A legutóbbi megbetegedésszám már olyan mértékben borítja fel a felkészülésünket, hogy arról tájékoztatni akartuk a mindvégig mellettünk álló szurkolóinkat és a sportszerető közvéleményt. Bízunk sportolóink mihamarabbi egészséges visszatérésében és abban, hogy az elmúlt 2 évben 10 kupát szerzett csapatunk idén szintén méltó módon képviseli a Ferencvárost és a nemzetközi porondon Magyarországot is.


A bajnoki címvédő idei első meccsét a Vasassal játszotta. A soron következő mérkőzéseik: Szeged (idegenben, most szombaton), KSI (jövő szombaton).

A BL-ben legközelebb a főtábla második körét jelentő budapesti tornán szerepel az ott is címvédő FTC március 1. és 5. között.

A vlv hosszú időn át igyekezett minden klubnál naprakészen nyomon követni a Covid-helyzet hatását. Ez az írásunk jelenleg már nem aktuális, de visszatekintésre ad alkalmat a klubokat érintő vírushelyzetet illetően.

További vlv-cikkek a koronavírus témakörében.

Címkék:
koronavírus