FACEBOOK

OB1, utolsó forduló - zűrzavar a nézők beengedése ügyében

OB1, utolsó forduló - zűrzavar a nézők beengedése ügyében
hozzászólás, 2021.04.30.

Szombaton és vasárnap a 30. forduló meccseivel befejeződik az OB1-es alapszakasz (az 5-16. helyezettek számára az egész bajnokság). Órák kérdése a miniszterelnök által 4 millió beoltotthoz kötött nyitás bejelentése, ami a sportrendezvényeket is érinti, védettségi igazolvánnyal látogatni lehet majd a mérkőzéseket. Vári Attila, az MVLSZ elnöke továbbra is zárt kapuk melletti meccseket szeretne, erről pénteken levelet írt a kluboknak. Többen viszont már bejelentették, hogy a központi nyitás esetén jöhetnek a nézők. vlv-körkép:


A vlv azoknál a kluboknál tájékozódott, amelyek a hétvégi fordulóban pályaválasztók. Kérdésünk az volt, hogy mehetnek-e nézők a meccsükre, s ha igen, milyen feltételekkel.

Május 1., szombat

Szolnok-KSI: - a szolnoki klub nem nyitja meg kapuit a nézők előtt a bajnokság befejezéséig - erről Kovács István szakmai gazgató tájékoztatta a vlv-t..

Eger-Szeged: - a klub honlapján bejelentették, hogy várják a szurkolókat szombati mérkőzésükre, 18 éven felüliek számára a feltétel védettségi igazolvány és személyi felmutatása.

UVSE-Miskolc: a klub tájékozódásunk időpontjában még konkrét szövetségi állásfoglalásra várt, szándékuk szerint beengednének nézőket, de ez ügyben késő délután még nem született döntés.

Tatabánya-Debrecen: A csapat szombati meccsét zárt kapuk mellett rendezik meg - tudta meg a vlv a klubvezetéstől.

Szentes-Vasas: A szentesiek facebook-oldalukon közölték, hogy amennyiben megtörténik a hivatalos bejelentés arról, hogy a 4 milliót elérte a beoltottak száma és nézők látogathatják a sportrendezvényeket, akkor a szombati találkozóra várják a szurkolókat. Náluk is védettségi igazolvány és személyi igazolvány kell majd a belépéshez, továbbá hat éven felülieknek kötelező a maszk használata. (Zárt térről van szó!). A belépés erre a fordulóra ingyenes lesz!

Honvéd-BVSC: a vlv úgy tudja, hogy a klubvezetés "biztos ami biztos" alapon előkészítette a jegyárusítást, de péntek délután megérkezett a Nemzeti Sportközpontok vezetőjének hivatalos értesítése, hogy létesítményeikben nem engedélyezik nézők "befogadását" (ez egyébként az UVSE meccsét is érinti, hiszen ugyanaz az uszoda tulajdonosa.)

Pécs-Kaposvár: a pécsiek facebook-posztban fejezték ki sajnálatukat, hogy egyelőre nem tudják beengedi a nézőket. Döntésük megalapozottságának bizonyítákát látják abban, hogy Vári Attila, az MVLSZ elnöke pénteken levelet írt, amelynek egy mondatát idézik is: "nézők részvétele az MVLSZ versenyrendszerébe tartozó összes 2020/2021. évi országos bajnokság befejezéséig, az olimpiára való felkészülés és a kockázatok minimálisra csökkentése végett továbbra sem ajánlott a Szövetség részéről".

Május 2., vasárnap

OSC-FTC: a vlv úgy tudja, hogy - péntek délutáni állapot szerint - a klub a bajnokság végéig szólóan nem tervezi nézők beengedését.

Érdekesség, hogy a bajnoki címvédő, a hétvégi fordulóban még nem pályaválasztó FTC már most nyilvánosságra hozta, hazai meccseire beengedi a nézőket. 

"Kedves Szurkolóink! Nagy örömmel jelentjük, hogy a mai bejelentések alapján a bajnoki elődöntő hazai mérkőzésein már újra a helyszínen, a Komjádi uszoda lelátóján szurkolhattok csapatunknak!"

A belépés konkrét feltételeiről későbbre ígértek tájékoztatást.

(Készül hagyományos előzetesünk is az utolsó bajnoki forduló meccseiről.)


FRISSÍTÉS!

A 4 millió beoltottat pénteken késő délután elértük, ezt követően megjelent a könnyítéseket tartalmazó kormányrendelet. Ebből idézünk:


"- a sportrendezvényeken és este 11 óráig a kulturális eseményeken részt vehetnek a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők;"