FACEBOOK

Itt a válogatott olimpiai felkészülési kerete!

Itt a válogatott olimpiai felkészülési kerete!
hozzászólás, 2021.05.24.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden kihirdette bő keretét, amely hamarosan megkezdi a felkészülést a tokiói olimpiára.


Az olimpiai keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A listán szereplők közül Konarik Ákos nem szerepelt még a magyar válogatottban.

A keret legnagyobb része június 1-jén kezdi meg a közös munkát, a belgrádi BLF8-on szereplő fradisták június 10-én csatlakoznak.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

A válogatottaknak kevés lehetőségük volt arra, hogy találkozzanak, néhány összetartás volt csak, akkor is előfordult, hogy hiányosak voltunk, emiatt a szokottnál is jobban figyeltem a jelöltek szereplését klubcsapatukban. Különösen fontosak voltak számomra a bajnokság véghajrájában mutatott teljesítmények, az, hogy ki mennyire volt meghatározó egyénisége saját csapatának, de azt is figyeltem, hogy kinek mennyire volt folyamatos a teljesítménye, ki milyen fizikai állapotot mutatott. Természetesen a keret magja még 2020-ból származik, az Eb-győztes csapat valamennyi tagja meghívást kapott. Ők egészültek ki hat játékossal. Talán a leginkább szembetűnő újdonság Konarik Ákos és Burián Gergely jelenléte, mindketten jól játszottak egész évben, a végjátékban pedig hazai és nemzetközi téren is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Olyan játékosokat neveztem meg, akik a végső csapatba kerülésre is eséllyel pályáznak.

KORÁBBAN KÖZÖLT INTERJÚNK A SZÖVETSÉGI KAPITÁNNYAL A FELKÉSZÜLÉSRŐL

KONARIK ÁKOS a vlv-nek:

- Nagyon örülök, komoly érzelmeket váltott ki a hír belőlem és a családtagjaimból is. Igyekszem majd bizonyítani nap mint nap, hogy nem véletlenül kaptam meg a bizalmat. Az első számú célom a fejlődés - óriási lehetőségnek tartom ebből a szempontból, hogy ott lehetek egy ilyen felkészülésen. 

- Ha ezt olvassa valaki, könnyen azt mondhatja: "Na ez a fiú meg sem célozza az olimpiai szereplést...".

- Akinek ez fordul meg a fejében, az nem ismer engem...