FACEBOOK

U20 - befejeződött a felkészülés, pénteken irány Prága!

U20 - befejeződött a felkészülés, pénteken irány Prága!
hozzászólás, 2021.08.26.

Két edzést tartott csütörtökön Budapesten az U20-as válogatott, s ezzel befejezte felkészülését, pénteken Prágába, a junior világbajnokság helyszínére utazik. Késő délelőtt kértük kameránk elé az egyik másodedzőt és a csapat két fiatal (mármint a többieknél is fiatalabb) játékosát.


Riportunk az MVLSZ által kialakított helyzetben - kényszerűségből - nem az uszoda partján, hanem közterületen készült, fotózni is csak rácson keresztül tudtunk.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáru

A csapat tagjai a délelőtti edzés előtt átestek a "vb-hez kötődő" első PCR-teszten. Prágába érkezésükkor ez megismétlődik és aztán torna közben is lesznek újabb tesztelések. A csapat buborékban tölti a torna teljes idejét, szigorú szabályok szerint kell tölteniük a napokat, az utcára sem mehet senki, oda-vissza szállítják a válogatottak a szállás és az edzéshelyszín, versenyhelyszín között, más csapat játékosaival sem oszthatják meg a buszukat.

PÉNTEK REGGELI FRISSÍTÉS: MINDEN TESZT NEGATÍV LETT.

Cseh Sándor még nem jelölte ki, hogy a 14 utazó játékos közül ki lesz az a 13, aki részt vesz a mérkőzéseken.

Mint korábban jeleztük, a prágai tornára 15 játékost lehet nevezni, de csak 13-an játszhatnak, a cserék akkor jutnak csak lehetőséghez, ha igazolt Covid-fertőzött helyére kell beszállniuk. A vb-re az alábbi 14 játékos utazik, a 13-at tehát később jelölik ki, mint ahogy a 15. embert is, aki itthonról utazik ki, ha ez szükségessé válik.

Az U20-as vb-keret:

Gyapjas Brendon (a keretbe az FTC-ből került be, ősztől Szegeden játszik), Korom Dániel (Vasas) - kapusok,
Aranyi Máté (az UVSE-ből került a keretbe, mostantól az OSC játékosa), Batizi Benedek (BVSC), Gábor Lőrinc (a KSI-ből került a keretbe, nyáron az FTC-hez igazolt), Kevi Bendegúz (Honvéd), Konarik Ákos (Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Molnár Erik (az UVSE játékosa volt a bajnokság végéig, utána az FTC-hez igazolt), Nyíri Balázs (FTC), Szabó Bence (az FTC-ben zárta az előző szezont, majd a BVSC játékosa lett), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (az UVSE-ből válogatták a keretbe, ősztől az OSC-ben játszik) - mezőnyjátékosok.

A junior válogatott szakmai vezetőjének, Cseh Sándornak a munkáját két másodedző, Kovács Róbert és Tóth Kálmán segíti, a kapusedző Kardos István, a vb-n ott lesz az utánpótlás bizottság elnöke Székely Bulcsú és egyik tagja, Madaras Norbert MVLSZ-alelnök is.


vlv-képek a rácskerítés külső oldaláról 


VLV-VIDEÓK:


Kovács Róbert a vlv-nek

- Kovács Róbertet, az U20-as magyar válogatott másodedzőjét köszöntöm a vlv kamerája előtt, szervusz, Robi!

- Szervusz, köszöntöm a vlv nézőit!

- Holnap elutaztok. Érdekel, hogy hogy látod, milyen a helyzet, hogy sikerült a fekészülés, milyen állapotban vagytok és mire számíthatunk?

- Hát igen, holnap van az indulás és azt gondolom, hogy eljutottunk egy olyan szintre, amivel már bátran mehetünk egy ilyen világbajnokságra, egy csatába. Voltunk most Szolnokon edzőtáborban, amit ezúton is nagyon köszönünk a szolnokiaknak, nagyon hasznos volt a három-négy gyakorlás ellenük és azt gondolom, hogy csapatszinten tudtunk lépni egy nagyot előre. Jók is vagyunk már csapatszinten, bátran utazhatunk, egyénileg lehet még ez alatt a pár nap alatt is fejlődni, most ezen dolgozunk még, hogy egyénileg is mindenki a maximumot tudja nyújtani. 

- Mit vársz ettől a vb-től, mire számítasz?

- Nehéz kérdés, mrert tényleg jónak gondolom magunkat, jók is vagyunk, de hát az ellenfelek is jók, megint van az a négy-öt csapat, amely rivális, nyilván ők is úgy jönnek ki, ahogy mi, nyerni szeretnének.

Mindent meg fogunk tenni és amit tudunk, azt kihozzuk magunkból, meglátjuk, ez mire lesz elég. Természetesen a legfényesebb érem a cél, de először jussunk be a négybe! És akkor majd meglátjuk, hogy a következő meccseken mit fogunk produkálni. Pillanatnyi forma, szerencse, sok minden szükséges lesz, hogy eljussunk a dobogó legmagasabb fokára. 

- A csoportotokban viszonylag könnyű ellenfelek lesznek, már amennyire az országnevekből meg lehet ítélni. Tudtok még fejlődni a csoportkör alatt?

- Igen. Az, hogy nem lesz talán nehéz meccsünk a csoportkörben, lehet nehéz is, nem leszünk talán annyira kemények vagy ezeken a meccseken nem tudunk annyira felpörögni, viszont egyénileg még tudunk fejlődni ez alatt az egy hét alatt és ez a legfontosabb. Úgy gondolom, mivel, ahogy mondtam, csapatszinten már jól állunk, ezek a meccsek pontosan jók lesznek arra, hogy ezt tartsuk, megőrizzük, egyénileg pedig még egy picit csiszoljunk a képességeken. Így, azt gondolom, hogy rendben leszünk és a negyeddöntőre éles lesz a csapat.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok és sikeres szereplést!



Molnár Erik a vlv-nek

- Molnár Erik áll a vlv kamerája előtt, szervusz! Gratulálok ahhoz, hogy holnap utazol a magyar válogatottal Prágába, az U20-as világbajnokságra. Úgy gondolom, hogy mindenki, aki elkezdi ezt a sportágat, erről ábrándozik, hogy egyszer az országot képviselhesse nemzetközi szinten. Hogy látod, milyenek vagytok?

- Először is: köszönöm szépen a gratulációt és üdvözlöm a kedves nézőket, olvasókat.

Nagyon bizakodó vagyok, mert szerintem nagyon jó csapatunk van. Remélem, hogy jó erőt fogunk képviselni, bár ezt még nem tudjuk, mert csak a horvát válogatottal találkoztunk. Nagyjából vakon megyünk bele egy háborúba és nem tudjuk, hogyan fogunk kijönni abból, bízunk benne, hogy minél jobban.

- Kérlek, beszélj a posztodról egy kicsit, egy kis bemutatkozás kellene, fiatal vagy, nem nagyon ismernek, mondd el, hogy hol játszol!

- Az első számú posztom a bekk, a center elleni védekezés a feladatom, de ha úgy alakul, általában ki szoktam menni a szélére is, be szoktam menni második centerbe, de a bekkelésre kell a legjobban odafigyelnem.

- A neved szóba került az átigazolási hírek kapcsán. Ugye, a Covid miatt nem minden klub tartott most sajtótájékoztatót, de azért bejelentették, hogy a Ferencvároshoz igazoltál. Ez nagyon nagy dolog, arra kérlek, mondd el, hogy történt ez, mik a reményeid, milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?

- Nagyon örültem, amikor a Ferencváros megkeresett, mert ez azt jelenti, hogy tényleg látnak bennem valamit és van értelme annak, amit csinálok. Nem mondom, hogy sokáig tartott, míg eldöntöttem, hogy hol folytatom. :-) Már januárban, január-február környékén tudtam, hogy hol folyattom az UVSE után a játékot. 

- Mekkora ugrás lesz, hogy a BL-ben fogsz játszani - feltehetőleg?

- Már nagyon várom, főleg azt, hogy ilyen klasszisjátéksookkal játszhatok együtt, mint például Varga Dénes, őt nem kell senkinek bemutatni. Nagyon érdekel, hogy milyen edzések vannak, s a többiek milyen profin állnak hozzá a játékhoz.

- Jó, hát előbb nyerjétek meg a vb-t Prágában, utána csatlakozhatsz hozzájuk. Sok sikert kívánok neked!

- Köszönöm szépen.



Mészáros Mátyás a vlv-nek

- Mészáros Mátyás áll a vlv kamerája előtt, szervusz! Tőled is azt kérdezem, hogy milyen reményekkel utazol holnap Prágába a csapattal?

- Sziasztok! Én már nagyon várom. Igazából nagyon hosszú volt ez a felkészülés, de minden nap, amikor felkeltem, örömmel jöttem le az uszodába. Izgatott szerintem az egész csapat, de azért "a helyén kezeljük". Az elvárások nyilván nagyok, mindenki azt kérdezi tőlünk, hogy biztosan meg fogjuk-e nyerni? Mi lesz, hogy lesz? Mi mindent bele fogunk adni és aztán boldogan, reméljük, a legfényesebb éremmel térünk haza. 

- Nagyon jó szezonod volt, valósággal betörtén az élvonalba ebben a klubévadban, amikor olyan kusza volt minden. Covid volt, furcsák voltak a versenyek, halasztások, leállások. Hogy értékeled a saját szereplésedet, azt, amit ebben az időszakban elértél?

- Köszönöm szépen, Jó volt, jó így visszaemlékezni. Azért voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyeim, azokból nehéz volt kijönni pont a covidos időszak miatt. Azért a sulival is nehéz volt, hol be tudtam járni, hol nem, de amúgy abszolút pozitív az egész bennem, örülök, hogy ilyen könnyen beilleszkedtem a felnőtt csapatba is. Tényleg rendkívül jól éreztem magamat végig. A végének is örülök, annak, hogy negyedikek lettünk a felnőtt csapattal és bronzérmesek az ifjúsági csapattal, mind a kettő nagy siker. De most már azért továbbléptem, komolyabb céljaim vannak.

- "Felfelé játszol", sokkal fiatalabb vagy, mint ez a korosztály, tehát nagy jövő áll előtted még az utánpótlásban is. Mekkora büszkeség volt, hogy beválasztottak a csapatba. Család, barátok - gondolom, sokan gratuláltak.

- Nagyon izgultam az összes kerethirdetésnél, mert azért mégiscsak két évvel fiatalabb vagyok. Voltak pillanatok, amikor úgy voltam vele, hogy fú..., nem biztos, hogy ez most fog sikerülni, de aztán szerencsére jól teljesítettem, kétkapukon, gyakorlásokon, edzéseken. A kellő profizmus is megvolt, a motiváció is, nagyon örültem az összes kis dicséretnek, amit kaptam, de ez, hogy bekerültem... ezért dolgoztam egész évben, hogy itt nyáron, ha megrendezik ezt a világbajnokságot, ebbe a nagyon jó csapatba, ahol itt vannak a barátaim, nagyon jó a közeg, innen nehogy kimaradjak, mert ez annyi pluszt fog nekem adni, már adott is, hogy ezt el fogom tudni raktározni a következő évre, évekre.

- Úgy néz ki, hogy ez sikerült, bekerültél. Sok sikert kívánok neked a prágai tornára is és a pályafutásodhoz!

- Köszönöm szépen, további szép napot!


A szövetség korlátozó intézkedése miatt a nyílt utcán készült múlt múlt hétfői tudósításunk.

keddi csapathirdetés.

Varga Dániel a csütörtöki OSC-U20-as kétkapu után.

Három játékos nyilatkozata a vlv-nek.

Beszámoló a Szolnokon töltött napokról - Konarik Ákos


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


A prágai junior világbajnokság menetrendje:

ITT LESZNEK A VILÁGBAJNOKSÁG ÉLŐ JEGYZŐKÖNYVEI ÉS VÁRHATÓAN STREAM IS!

Augusztus 28., szombat


A csoport: Üzbegisztán. Oroszország, Horvátország-Argentína (Olaszország szabadnapos)
B csoport: USA-Szlovákia, Szerbia-Csehország. (Spanyolország szabadnapos)
C csoport: Németország-Egyiptom (Brazília és Magyarország szabadnapos)
D csoport: Dél-Afrika-Montenegró (Görögország és Kazahsztán szabadnapos)

Augusztus 29. vasárnap

A csoport: Olaszország-Horvátország, Argentína-Üzbegisztán (Oroszország szabadnapos)
B csoport: Csehország-USA, Spanyolország-Szerbia (Szlovákia szabadnapos)
C csoport: Brazília-Magyarország (12.00), (Németország és Egyiptom szabadnapos)
D csoport: Görögország-Kazahsztán (Dél-Afrika és Montenegró szabadnapos)

Augusztus 30., hétfő

A csoport: Oroszország-Argentína, Üzbegisztán-Olaszország (Horvátország szabadnapos)
B csoport: Szlovákia-Csehország, USA-Spanyolország (Szerbia szabadnapos)
C csoport: Németország-Brazília (Magyarország és Egyiptom szabadnapos)
D csoport: Dél-Afrika-Görögország (Montenegró és Kazahsztán szabadnapos)

Augusztus 31., kedd

A csoport: Olaszország-Oroszország, orvtország-Üzbegisztán (Argentína szabadnapos)
B csoport: Spanyolország-Szlovákia, Szerbia-USA (Csehország szabadnapos)
C csoport: Brazília-Egyiptom, Magyarország-Németország (19.30)
D csoport: Görögország-Montenegró, Kazahsztán-Dél-Afrika

Szeptember 1., szerda

A csoport: Oroszország-Horvátország, Argentína-Olaszország (Üzbegisztán szabadnapos)
B csoport: Szlovákia-Szerbia, Csehország-Spanyolország (az USA szabadnapos)
C csoport: Egyiptom-Magyarország (15.00)(Brazília és németország szabadnapos)
D csport: Montenegró-Kazahsztán (Dél-Afrika és Görögország szabadnapos)

Szeptember 2., csütörtök

Rájátszás


12.00 - 2A – 3D (game 45)
13.30 - 2B – 3C (game 46)
15.00 - 3A – 2D (game 47)
1.30 - 3B – 2C (game 48)

Szeptember 3., péntek

Negyeddöntők


15.30 - 1A-46 győztese (game 55)
17.00 -  1B-45 győztese (game 56)

18.30 - 1C-47 győztese (game 57)
20.00 - 1D-48 győztese (game 58)

Szeptember 4., szombat

Elődöntők


18.00 - 55 győztese-57 győztese
19.30 - 56 győztese-58 győztese

Szeptember 5,, vasárnap

Döntők


Mérkőzések az 1-8. helyért