FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 9:5 - BRONZÉREM AZ OLIMPIÁN!

Magyarország-Spanyolország 9:5 - BRONZÉREM AZ OLIMPIÁN!
hozzászólás, 2021.08.08.

Mi tudtunk felállni és ez nagy dolog. Összeroppantottuk a spanyolokat és megszereztük az olimpia harmadik helyét! Részletek, nyilatkozatok folyamatosan frissülő tudósításunkban.


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Olimpia, bronzmérkőzés

Magyarország-Spanyolország 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 1:0)
Tokió, Tacumi Waterpolo Center, v.: Vojvodin (orosz), Sztavridisz (görög)
Magyarország: Nagy Viktor, Manhercz K. 1, Zalánki 1, Vámos 2, Jansik Sz. 1, Varga Dénes 1, Mezei. Cs.: Angyal 1, Hosnyánszky 1, Pásztor, Erdélyi, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Pinedo, Munarriz 2, Granados, De Toro 1, Larumbe, Famera, Perrone 1. Cs.: Sanahuja, Fernandez, Tahull 1, Mallarach, Bustos Sanchez. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 6/6, ill. 5/14
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Zalánki, Hosnyánszky, Pásztor, Varga Dénes, ill. -

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A lefújáskor Nagy Viktor befejezte pályafutását. Ez volt az utolsó mérkőzése. (Címlapfotó: Illyés Tibor/MTI)

Érzelmes búcsú volt, a bronzérmet ünneplő társak körbevették őt, hosszan éltették - együtt a magyar olimpiai küldöttségnek a lelátón nagy számban helyet foglaló tagjaival, sportolókkal, sportvezetőkkel.

Viktor első nyilatkozataiban megköszönte az elmúlt 17 év alatt kapott támogatást elsősorban a családjának, feleségének, a vízilabdás közegnek. Azt ígérte, nem szakad el teljesen a sportágtól.


Az Eurosport összefoglalója


Bronzérem!


MÄRCZ TAMÁS a FINA sajtószolgálatának:

- Az elődöntőben elszenvedett vereség után nagy erőfeszítésekre volt szükség, hogy a harci szellemet visszaszerezzük, olyan szintre emeljük, amely elegendő a bronzmérkőzés megnyeréséhez.Az edzői stáb mindent megtett, de maguk a játékosok is keményen dolgoztak ennek érdekében. Amikor ma odaértem a buszhoz, azt érzékeltem, hogy készen állnak, a szemük mindent elárult. 

Felkészítettük őket néhány forgatókönyvre, ezek között volt az is, ami végül megvalósult. A rengeteg emberhátrányról van szó, ami miatt hátul tényleg  mindent meg kellett tennünk. Azt hiszem, ez a felkészítés segített, a játékosok jól reagáltak, minden emberhátrányban extraenergiákat mozgósítottak - így jutottunk el a második félidőhöz.

A kulcsember ttermésztesen Nagy Viktor volt, aki a klubszezonban tapasztalt kisebb hullámvölgy után a legmagasabb szintre emelkedett, sokat tett ezért az éremért, de a többi játékos is azzal, ahogy kivette a részét a védekezésből. 

Sok olyan játékost ismerek, aki negyedik lett és mind a mai napig nyomasztját az elveszített bronzmeccs emlékei. Nagyon örülök, hogy ez a csapat most megragadta az alkalmat, büszkévé tette az országot azzal, hogy a női válogatott sikere után ezt a bronzérmet is hazavihetjük.


MÄRCZ TAMÁS a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Kapitány úr, gratulálok az olimpiai bronzéremhez! Azt hiszem, hogy Märcz Tamás pontosan tudja, mennyit ér egy olimpiai bronzérem, mert közelről láthatott egy olyan fényes magyar generációt, amelynek a kilencvenes években például ez nem adatott meg. Mekkora tett, hogy sikerült ma egy ilyen erős mezőnyben olimpiai éremmel zárni?

- Szerintem nagyon nagy dicsőség a fiúknak, hogy ezt végrehajtották, 48 órával az elvesztett görög meccs után, ami azt gondolom, óriási lehetőség volt, hogy olimpiai döntőt játsszon a csapat. De felálltak, összeszedték magukat, és a lehető legjobb játékot nyújtották, amit ezen az olimpián lehetett, és ami kellett is. Tényleg mindent megtettek érte.

Nagyon sok mindenről beszéltünk a fiúkkal, a görög meccs után közvetlenül és a tegnapi napon is. Próbáltuk motiválni őket, próbáltunk éreztetni néhány pontot, de ők maguk is sokat foglalkoztak azzal, hogy hogyan hozzák ma saját magukat élesre. Még az utolsó megbeszélésünkön, ma reggel is, én magam azon igyekeztem, hogy a legextrémebb helyzetekre is felkészüljünk, ami adódhat egy ilyen bronzmeccsen, vagy bármelyik éremtalálkozón. Azt gondolom, teljesen helytálltak és abszolút megérdemelt, hogy innen egy éremmel mennek haza.

- Ez a mai mérkőzés milyen emlék marad, akár kapitányként? Nemcsak azért, mert például Nagy Viktor utolsó mérkőzése volt, hanem ahogy játszott a csapat, ahogy az említett dolgokon túl tudott lépni, és szintet ugrott.

- Legyőzni a spanyol csapatot egyébként is nagyon nehéz. A történethez hozzátartozik, hogy ugye, együtt készültünk a spanyolokkal, és most már bevallhatom, kikaptunk nagyon sokszor tőlük az alatt a négy-öt nap alatt. Nagyon nagy ébresztő pofonokat kaptunk, hogy hol tartunk, bár tudtam, hogy nem vagyunk játékban és nem vagyunk abban a fázisban, és majd itt fogunk jobban belelendülni - ez volt a cél.

Azt gondolom, hogy a spanyol csapat az egyik legnagyobb vesztese ennek az olimpiának, akár aranyérem is mehetett volna a nyakukba. Nagyon szimpatikus, nagyon jó vízilabdát játszó csapat, akiket ma valahogy sikerült megfogni. Ez nem sikerült az elmúlt években szinte soha, ha tudtunk nyerni, akkor is ötméteresekkel. Ez volt az első olyan nagy siker ellenük, amikor tényleg a saját erényeinkből és a saját erőnkből le tudtuk őket győzni. Hasonló karakterisztikájú a két csapat, nagyon jó vízilabdát játszanak, úgyhogy minden elismerésem az ő vízilabdájuknak, játékuknak, annak, ahogyan szerepeltek ezen az olimpián. Tényleg az egyik legkiegyensúlyozottabb csapatot sikerült ma legyőzni.

- De ismét megtanultuk, és szerencsére örömmel nyugtázhatjuk, hogy az érmeket a második hétvégén osztják.

- Egyrészt igen, másrészt az, hogy éremmel megyünk haza, nagyon nem mindegy morális szempontból és minden más szempontból sem, de elsősorban abból. Nem biztos, hogy mindenkinek lesz a jövőben hasonló lehetősége, nem tudjuk, hogy mikor jutunk oda. Láttuk, hogy ez az olimpia is el lett halasztva, azt sem tudjuk, hogy a következő hogyan lesz megtartva. Nagyon sok játékos közel áll ahhoz - Nagy Viktoron kívül -, hogy esetleg az utolsó mérkőzését játssza. Ezek az alkalmak nem mindig térnek vissza akár játékosnak, akár edzőnek, stábnak. Remélem, hogy azért sok olyan játékosunk lesz, aki megélhet ilyet, vagy még nemesebbeket, hogy Magyarország számára érmeket hozzunk. 

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Galéria: Illyés Tibor/MTI


NAGY VIKTOR a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Gratulálok Viktor. Olimpiai bronzérmesek vagytok, a mérkőzés utolsó 17 percében nem kaptatok gólt. Ez egy tökéletes pályafutás utolsó hibátlan 17 perce volt?

- Én úgy gondolom, hogy az volt. Így is terveztem, már régóta, hogy a tokiói olimpia lesz az utolsó. Úgy szerettem volna, hogy a döntő legyen az utolsó mérkőzés az életemben. A bronzmeccs lett. Ez volt megírva. Most már tényleg nagyon örülök ennek, hogy ezt a meccset betudtuk húzni. Nagyon nehéz volt. Nagyon sok mindenen ment át a csapat.

Most így gyorsan szeretném megköszönni a csapatnak, hogy mindenki saját magáért, de éreztem, hogy értem is küzdött, mert  tudták jól, hogy a pályafutásom itt lezárul és abbahagyom a vízilabdát.

Szeretném megköszönni a családomnak, az elmúlt 17 évet, a feleségemmel 17 éve vagyunk már együtt és végig mellettem volt, köszönöm mindenkinek, aki a sikereimhez hozzásegített. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy vízilabdás közegben nőhettem fel és életem nagy részét, vagy hát igen..., tízéves korom óta vízilabdázom, tehát elég nagy részt töltöttem ebben a közegben. Nagyon sokat kaptam és itt lezárul egy pályafutás, kezdődik egy új élet. Azon leszek, hogy nagyon sokat  tudjak visszaadni a vízilabdának. Még nem tudom, hogyan, de nagyon sokat szeretnék visszaadni, mert nagyon sokat kaptam, úgyhogy így röviden ennyi. Még jönnek a többiek.

- Akkor a nézők, a szurkolók nevében köszönjük szépen, mert mi is sokat kaptunk tőled és azt gondolom, hogy élmény volt nézni ezt a mai mérkőzést is, az igazi Nagy Viktort és az igazi magyar válogatottat láttuk.

- Köszönöm szépen mindenkinek aki a TV előtt szurkolt a csapatunknak, nekem. Puszilok mindenkit. Sziasztok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Ennél szebbet nem lehetett volna papírra vetni, az biztos. Nagyon büszke vagyok a csapatra.

Tegnap borzasztóan mélyen voltunk és szerintem minden sportpszichológus megirigyelné azt amit mi tegnap alkottunk a WhatsApp-csoportunkban és baromi büszke vagyok mindenkire.Ezt a meccset csak így tudtuk megnyerni, csak így együtt, tizenhárman és nagyon durva az, hogy mennyire ellenünk fújtak és ahogy megbeszéltük az elején, hogy nem foglalkozunk ezzel. Valahol fel is készültünk rá. Tomi is elmondta, hogy várható, hogy nekik fognak fújni és csak azzal foglalkoztunk, hogy védekezzünk és menjünk elől és támadjunk. Mindenki az utolsó energiáját is beleadta, a szívét, lelkét. Úgyhogy én nagyon köszönöm a csapatnak. Tudom, meg én is kértem tőlük, hogy mindenki saját magáért, meg egy kicsit értem is játsszon. Ez volt életem utolsó vízilabda mérkőzése és győztesként akartam abbahagyni a vízilabdát. Ha nem is a döntőben, a bronzmeccset nyerjük meg és megnyertük, úgy hogy nagyon köszönöm mindenkinek! 

És itt is megszeretném köszönni a családomnak, mert nélkülük semelyik érmem nem jött volna létre, nem tudtam volna megszerezni. A feleségemnek is nagyon-nagyon köszönöm 17 éve van mellettem és mindenben segít, segített, úgyhogy nagyon-nagyon hálás vagyok, nagyon hálás vagyok neki és mindenkinek aki az eredményeimhez hozzásegített, a családomnak, a szüleimnek, akik a pályára tettek. Most lezárult az életem ezen része, kezdődik egy új.

- Viktor, mindent köszönünk és mindent elmond, hogy a csapat téged éltetett, Hihetetlen.

- Igen nagyon jól esett. Köszönöm szépen. A stafétát szimbolikusan, de átadom Somának és nagyon szurkolok a továbbiakban a csapatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES CSAPATKAPITÁNY a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Dénes, gratulálok! Én nem tudom, hogy voltál-e már valaha korábban ilyen vidám egy bronzérem megnyerése után, de most jó volt látni! Mennyire értékelitek ezt az eredményt. Mi ennek az értéke, mekkora eredmény, hogy sikerült?

- Óriási különbség van egy negyedik hely és egy bronzérem között. Ezt ilyenkor mindkét csapat tudja, csak nehéz azt megtalálni, hogy hogyan is tudjuk elérni. És én, azt hiszem, ebben most felülmúltuk a spanyol csapatot az elmúlt egy-két napban.

- Az Európa-bajnoki cím után egy nagyon nehéz másfél év következett, a csapatból mindenkit értek hátrányos helyzetek. Picit ilyen volt ennek az olimpiának is a lezárása, hogy túl kellett lépni azon, hogy Görögország kétszer megvert benneteket és két nap alatt össze kellett szedni magatokat?

- Igen, nagyon zaklatott periódus következett az Európa-bajnokság után, de ez világszinten is így volt. Nekünk nemcsak a Covid volt nehéz, hanem voltak sérülések és különböző betegségek, amiknek mindenféle hozadékát vagy magunk mögött kellett hagyni, vagy fel kellett dolgozni. Ez egy extrán zaklatott periódus volt, és emiatt kimondottan hálás vagyok a családomnak, feleségemnek és az ő szüleinek, hogy maximálisan ott álltak mögöttem és a gyerekneveléssel járó nehézségeket nagy részben levették a vállamról.

- Egy olimpiai bajnoki cím és két ötödik hely után ez a bronzérem életed negyedik olimpiáján, mit ad a jövőre nézve? Látunk-e még téged akár olimpián, akár a válogatottban?

- Vegyes érzésekkel gondoltam a jövőre, úgyhogy nem tudok állást foglalni. Amikor az lebegett a szemem előtt, hogy megyünk a döntőért, bejuthatunk a döntőbe, akkor az erőt adott ahhoz, hogy a siker el tudna repíteni akár a következő olimpiáig is. Aztán kiestünk az elődöntőben....

Most viszont megint azt mondom, hogy sikerként könyvelhetjük el ezt a bronzérmet, úgyhogy abszolút pengeélen táncolok ezzel kapcsolatban. De most, azt hiszem, nem is ezzel kell foglalkozni. Legyen az első az, hogy pihenünk egy kicsit.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Érem és érem között jóval kisebb különbség van, mint érem és helyezés között. Hova kell tenni ennek a csapatnak ezt a bronzérmet?

- Hát..., a harrmadik polcra. De azt gondolom, ez az érem óriási dolog.

Távolról kell indulnom. Egy selejtezőt megnyerni vagy világversenyről kijutni az olimpiára, már az is nagyon-nagyon nehéz, olimpián érmet szerezni pedig - tényleg exra nehéz.

- Milyen volt ez a két hét? Talán nem volt zökkenőmentes, de itt a végén minden a helyére került...

- Nem volt zökkenőmentes, de tudtuk, hogy ilyen lesz, még a szerbekek sem volt zökkenőmentes, akik megnyerték az olimpiát. Úgy gondolom, hogy ők érdemelték meg az aranyérmet, mert a legfontosabb pillaanatokban ők játszottak a legjobban.

Nekünk nagyon boldognak kell lennünk ezzel a bronzéremmel, ez nagyon szép eredmény, egy hét múlva mindenki még jobban fogja értékelni. 

- A te részedről ez egy utolsó nagy menet volt, már ami a válogatottat illeti. Milyen volt lejátszani az utolsó válogatottmeccset?

- Érzelemdús. A végén egy picit meg is könnyeztem. Nagyon boldog vagyok, hogy így tudtam lezárnui a válogatott-karrieremet.


Galéria: Illyés Tibor/MTI


FELIPE PERRONE, a spanyolok csapatkapitánya a FINA sajtószolgálatának:

- Azt hiszem, valójában Szerbia ellen, az elődöntőben veszítettük el az érmet. Magyarország ma jobb volt nálunk.

Nehéz egymásután nyolc meccset játszani, de mindent megtettük, azt hiszem, ezt mindenki látta.

Nehéz volt összeszedni magunkat a szerbek elleni vereség után, megküzdöttünk mentális problémákkal, igyekeztünk arra gondolni, hogy a szerbek elleni elődöntő a kezünkben volt. 

De Magyarország ma jobb volt. Ők a görögök ellen veszítették el az elődöntőjüket, és vissza tudtak térni, jobban játszottak, mint mi.

Az elődöntőben veszítttük el az érmet. Ennyi.


HÁRAI BALÁZS a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak: 

- Balázs, ezúttal is egy győztes mérkőzéssel mész haza az olimpiáról, de ez most nem ötödik hely, ez egy bronzérem. Mekkora boldogság, mekkora öröm, hogy sikerült olimpiai érmet nyerned ezzel a válogatottal?

- Igazság szerint itt volt az álmom a kezemben, és azt valahogy egy kicsit el is engedtük, de azzal, hogy most érmet nyertünk, érmet nyertem, azzal ugyanolyan boldog vagyok, mintha aranyérmet nyertünk volna. Nagyon minimális a különbség, hogy valaki tud-e érmet nyerni, de az a szív ami volt a csapatban, az most mindenféleképpen kijött, és nagyon örülünk természetesen, hogy éremmel megyünk haza, végre.

- Hogyan tettétek túl magatokat a görögök elleni vereségen, az elmúlt két napban hogyan szívtátok fel magatokat, mert itt ma kétség sem férhetett ahhoz, hogy melyik csapat akarja jobban ezt az érmet.

- Az első nap igazából síri csendben telt, az elejétől a végéig. Nagyon nehéz volt felállni belőle, de tegnap este történt egy olyan beszélgetés, ahol mindenki kiadta magából a feszültséget, és Viktorért is játszottunk, akinek valószínűleg az utolsó olimpiája, de majd elmondja, ha ide érkezik, és mindenki egyesével a másikért és saját magáért is játszott.

- Hárai Balázsnak utolsó olimpiája volt? Utolsó válogatott fellépése?

- Egyelőre nem tudom megválaszolni ezt a kérdést, de annyit még szeretnék elmondani, hogy azért ne feledkezzünk meg azokról sem, akik otthon szurkoltak nekünk, akár a családtagjainkra gondolok, akár a vízilabda-közösségre, mert rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy ez sikerüljön nekünk, köszönjük!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Gratulálok, Marci, a bronzéremhez! Az az eufória és extázis, amibe kerültél itt a mérkőzésen, nekem a tavalyi Eb-döntőt idézte. Ez most nem egy döntő, ez egy bronzmérkőzés volt, de legalább akkora tett megnyerni egy ilyen mérkőzést, ilyen körülmények között, mint mondjuk Európa-bajnoknak lenni?

- A képzeletbeli polcon ugyanarra a fokra tenném ezt az olimpiai bronzot, ha nem magasabbra, mint az Eb-győzelmet. Azt látni kell, hogy ide még a kijutás is óriási tett, tehát az, hogy kijuss egy olimpiára, már az is nagyon nagy szó. Meg ráadásul öt éve volt a riói olimpia, a legközelebbi három év múlva lesz, úgyhogy nagyon ritkán adatik meg az a lehetőség, hogy egyáltalán bejuss a négy közé, és az is nagyon ritkán adatik meg, hogy nyerj egy bronzérmet. Nagyon-nagyon megbecsülöm most ezt, de szerintem a többiek is.

Nagyon-nagyon motiváltak voltunk az elvesztett elődöntő után, és szerintem ez látszódott is a vízben.

- Utólag mennyire marad meg tüskének, vagy mennyire lesz kellemetlen visszagondolni arra, hogy egyedül Görögország vert meg benneteket ezen az olimpián, viszont ők kétszer is?

- Mindig rossz visszagondolni bármilyen mérkőzésre, ahol kikapsz. Azt kell mondanom, hogy nagyon-nagyon összerakott görög válogatott volt. Ha egyénekre lebontjuk, akkor nem biztos, hogy jobbak, de csapatként nagyon jól funkcionáltak, nagyon jól védekeztek, és lett egy jó kapusuk is, ez is kiderült számunkra. Ezekből tanulni kell azoknak a játékosoknak, akik még a válogatottban lesznek az elkövetkező időszakban. Ezzel a lendülettel fogunk továbbmenni, hogy tanuljunk, és jó eredményeket érjünk el.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a FINA sajtószolgálatának:

- Örülünk ennek az eredménynek, nagyszerű mérkőzést sikerült megnyernünk. A kulcs természtesen a védekezésünk volt, de mindenekelőtt az a képességünk, hogy ellenálljunk a medencében és a medencén kívül ránk nehezedő nyomásnak.

Meg lehet nézni a kiállítási arányt - azt hiszem, semmi nem indokolja ezt a hatalmas különbséget. Úgy gondolom, a sportág felelős vezetőinek lépéseket kell tenniük, hogy visszahozzák ezt a játékot egy igazságosabb környezetbe. 

Mindezek miatt nagyon erős volt az az üzenet, amit ezzel a győzelemmel küldtünk: mások erőfeszítései ellenére meg tudtuk csinálni.

A második félidőben fantasztikusan védekeztünk, Nagy Viktor mintha egy másik bolygóról érkezett volna, ott voltak a blokkok, a labdaszerzések, erősek voltunk - nagyon örülök, hogy éremmel a zsebünkben hagyhatjuk el Tokiót!


MANHERCZ KRISZTIÁN a közszolgálati televíziónak, Farkas Mártonnak:

- Először is szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak, de elsősorban azoknak akik engem segítettek ebben az útban. Elsősroban szüleimre, bátyámra gondolok, Mosonyi Boglárkára, a páromra, nélkülük semmiképp sem sikerült volna, de Simon Saroltát és Nagy Enikőt is meg kell említenem, a pszichológusomat és a sportdietetikusomat.

Ez öt évnek a tetőzése, hogy itt érmet tudtunk szerezni. Tegnapelőtt nyilván csalódottak voltunk, amikor kikaptunk a görögöktől, mert azt gondolom, hogy benne lett volna a csapatban a döntő. Ennek ellenére borzasztó nagy dolognak tartom, hogy fel tudtunk állni és úgy játszottunk ma a bronzmérkőzésen, ahogy. Így számomra ez egy aranyéremmel felérő bronzérem. 

- Neked is egyfajta tetőzés volt ez az olimpia? Fantasztikusan játszottál végig. Talán a csapatunk egyik, ha nem a legértékesebb játékosa voltál ebben a két hétben. Mindent megtudtál mutatni ami jelenleg benned van?

- Sokat készültem erre az olimpiára, mind fejben, mind testileg. Örülök, hogy jól sikerült, elsősorban azért, hogy ezt az érmet sikerült megszerezni.

- Három év múlva jön a következő olimpia. Ötödik hely, harmadik hely....

- Igen, de addig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán, ugye egy magyaros mondással szólva. Addig még rengeteg világ- és Európa-bajnokság van. De most elsősorban egy kis pihenésre lenne szükségem azt gondolom. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ZALÁNKI GERGŐ a Kossuth Rádiónak, P. Fülöp Gábornak:

- Nem tudom, mi lett volna, ha tovább tart a meccs, annyi kiállítást kaptunk, annyira megfogyatkoztunk... A lényeg az, hogy nem volt még egy negyed és így le tudtuk játszani a meccset.

Nagyon örülök, hogy bronzérmesek lettünk, büszke vagyok a csapatra, hogy azután a vereség után össze tudtunk állni és meg tudtuk ezt csinálni. Szerintem ez nekünk most egy óriási győzelem volt, nagyon boldog vagyok.

- Milyen volt ez az olimpia így öszességében, nézők nélkül? A végén legalább voltak magyarok a lelátón...

- Igen, jó érzés volt, hogy voltak magyarok és drukkoltak. Reméljük, hogy Párizsban, illetve már jövőre a vb-n, Eb-n lehetnek nézők és túlleszünk ezen a pandémián. 

Nem volt az igazi, de azért így is szép a bronzérem.


ERDÉLYI BALÁZS az Indexnek:

- Ez nagyon messze volt attól, hogy sima legyen. Azok után, amit hátul műveltünk védekezésben Viktorral az élen, szerintem nem is lehetett volna más vége.

A vízben és a vízen kívül is meg kellett ezt nyernünk.

Az elődöntő után összeültünk, és bár még mindig nem emésztettük meg, felnőtt emberek vagyunk, a bronzmeccsre kellett koncentrálnunk, a sebeinket majd később nyalogatjuk. Az sokkal fontosabb volt, hogy végre sikerüljön érmet nyerni 


A nap további eredményei:

Montenegró-Olaszország 17:18 (2:3, 5:4, 4:5, 3:2 - 3:4) - ötméteresekkel (a 7. helyért) 
G.: Ivovics 7, Drasko Brguljan, Ukropina 2-2, Perkovics, Petkovics, Popadics, Spaics, Matkovics, Cuckovics, ill. Velotto, Di Fulvio 5-5, Renzuto Iodice 3, N. Presciutti 2, Bodegas, Aicardi, Figlioli

04.00 Horvátország-USA 14:11 (2:3, 4:2, 4:2, 4:4) (az 5. helyért) - az egyik játékvezető Kun György, az egyik FINA-ellenőr Molnár Tamás volt 
G.: Bukics 3, Loncsar, Jokovics, Vukicsevics, X. Garcia 2-2, Macan, Milos, Obradovics, ill. Hooper, Obert, Hallock, Bowen, Irving 2-2, Stevenson

Görögország-Szerbia 10:13 (3:6, 4:2, 2:2, 1:3) - (döntő)
G.: Szkumpakisz, Funtulisz, Vlahopulosz, 2-2, Papanasztasziu, Murikisz, Kolomvosz, Gkiuvecisz, ill. Mandics, Jaksics, Prlainovics 3-3, D. Pijetlovics, F. Filipovics 2-2,

Az olimpia végeredménye:

1. Szerbia
2. Görögország
3. MAGYARORSZÁG

4. Spanyolország
5. Horvátország
6. USA
7. Olaszország
8. Montenegró​
9. Ausztrália
10. Japán
11. Kazahsztán
12. Dél-Afrika

A tokiói olimpia média által megválasztott all star-csapata:

Braniszlav Mitrovics (SRB) kapus
Roger Tahull (ESP) center
Sztilianosz Argiropulosz (GRE)
Alekszandar Ivovics (MNE)
Juszuke Inaba (JPN)
Filip Filipovics (SRB)
Manhercz Krisztián (HUN)

Gólkirály: Alekszandar Ivovics (MNE) 23 gól

MVP (a legértékesebb játékos): Filip Filipovics (SRB)


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL


A vlv tudósításai a tokiói olimpia férfi tornájáról:

Tokió: Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Tokió - Szakemberek a görögök elleni vereségről

Kit mi motivál? - Varga Dénes a vlv-nek arról, hogy a fiúkkal most összedugják a fejüket

Görögország-Magyarország 9:6 - A bronzmérkőzés maradt

Tokió, elődöntő: Görögország-Magyarország - élő közvetítés

Így állunk Görögországgal - nehezebb lesz, mint sokan gondolják

Miért nem láttuk a VAR képét Nagy Viktor védésekor?

Märcz Tamás: ,,Manó matek-korrepetálását elhalasztjuk,,

Magyarország-Horvátország 15:11 - ELŐDÖNTŐBEN VAGYUNK!

Magyarország-Horvátország - élő közvetítés

Így állunk Horvátországgal - A fontos meccsek szempontjából mi következnénk...

Märcz Tamás a horvátok elleni negyeddöntőről: ,,Férfias, kemény küzdelem lesz,,


Tokió - Statisztikák a csoportkör után

Magyarország-Olaszország 5:5

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Vasárnapi beszélgetésünk Märcz Tamással

USA-Magyarország 8:11

USA-Magyarország - élő közvetítés

Mely klubok adják a legtöbb játékost a tokiói tornán?

Magyarország-Dél-Afrika 23:1

Magyarország-Dél-Afrika - élő közvetítés

Dumi kimarad - Mi várható Dél-Afrika ellen?

Japán-Magyarország 11:16

Japán-Magyarország - élő közvetítés

Märcz Tamás a vlv-nek: Nincs ok letargiára, nehéz lesz a japán meccs, de hozni kell!

Tokiói rajt: Magyarország-Görögország 9:10

Magyarország-Görögország - élő közvetítés

Akkor hát, vasárnap hajnalban kezdünk!

Közvetítések az olimpiáról

Ojamai helyzetkép - Märcz Tamás a csapat életéről

Brit bukmékerek szerint még mindig Magyarország a legesélyesebb!

Ábrándozás helyett vágyakozás - olimpia előtti összegző interjú Märcz Tamással

Köpni kell Tokióban - érdekességek a Covid-protokollról

Märcz Tamás a vlv-nek az utazásról, az első japán élményekről

Tokió 2021 - olimpia