FACEBOOK

Süveges Máté váltja Miroszlav Bajint a Debrecen kispadján

Süveges Máté váltja Miroszlav Bajint a Debrecen kispadján
hozzászólás, 2021.06.19.

Évzárót tartott szombaton a Debrecen, amely osztályozó megnyerésével biztosította első osztályú tagságát. Az új edző Süveges Máté.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Elégedett a klubvezetés a DVSE elmúlt szezonbeli teljesítményével, mivel sikerült megőrizni az OB1-es tagságot.

A szombati évzárón Becsky István klubelnök elmondta: egy évvel ezelőtt még az is kérdéses volt, hogy el tudnak-e indulni a bajnokságban. 

Emlékezetes, hogy tavaly nyáron a debreceniek az OB1-es bennmaradást tűzték ki célul, reaktiválták a két évvel korábban visszavonult Süveges Mátét, aki csapatkapitányként tért vissza.

Elköszönt most a klubtól Miroszlav Bajin vezetőedző, aki csaknem egy évtizedet töltött Debrecenben, előbb az utánpótlásban dolgozott (a DVSE gyermekcsapatát az országos bajnoki címig vezette), majd a nagy csapat edzője volt. (A zuhanyhíradó szerint Bajint a Vojvodina vezetőedzői posztja várja.)

Miroszlav Bajin így búcsúzott:

„Nagyon szép tíz év van mögöttem. Megéltünk mindent, amit lehetett. Jobb emberré váltam Debrecenben és egy olyan embernek adom át a felnőtt csapatot, akitől különösen sokat tanultam. Köszönök mindent és bízom benne, hogy egyszer még találkozunk!”

Süveges Máté első szavai a csapat szakmai irányítójaként:

„Mint új vezetőedző, célul azt tűztem ki, hogy ne adjuk alább, mint idén. Maradjunk bent az első osztályban, ez a legfontosabb. Nagyon nehéz év előtt állunk, hiszen idén 14 együttes lesz az OB1-ben a 16 helyett.  Szeretném, hogy egy stabil, látványosan játszó csapatunk legyen. Köszönöm a lehetőséget a klubvezetésnek, igyekszem meghálálni a bizalmat.”

Címlapkép: Süveges Máté az UVSE-Debrecen Magyar Kupa-mérkőzésen. Fotó: vlv