FACEBOOK

Miért kell a vlv.hu?

   Miért kell a vlv.hu?
hozzászólás, 2007.03.06.

Mit vár a vlv.hu-tól, miért tartja fontosnak a közönséggel való kapcsolattartás új formáját? - kérdeztük Kemény Dénestől. Egy kis magyarázatot is szeretnénk kapni: hogyan gondolta a videóbeköszöntőjében megfogalmazott mondatot, miszerint tíz évet késett ez a honlap…

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Én nem tudom, hogy tíz évvel ezelőtt el lehetett volna-e indítani, szerintem akkor nem nagyon voltak meg a feltételek arra hogy mondjuk egy vízilabda-válogatott saját, exkluzív honlapot működtessen. Sokkal kevesebb ember fért hozzá az internethez, sokkal kevésbé volt hétköznapi ez a technikai eszköz.

Úgy gondolom, hogy a nagy internetes hírportáloknak köszönhetően kifejlődött az emberekben az interneten való tájékozódás készsége. Rövid időn belül az összes napilap kénytelen volt megcsinálni internetes oldalát is. Tíz évvel ezelőtt még nem voltak azok a nagy honlapok, amelyek ma milliós nagyságrendű kattintást kapnak naponta, nem volt elterjedt még az a kultúra. Tehát valószínűleg még nem lett volna életképes a honlap, s én természetesen azért mondom, hogy tíz évvel ezelőtt kellett volna kezdeni, mert körülbelül akkor kezdődött a mi történetünk. Reálisan nem 10, de mondjuk 3-4 éves késésben biztos vagyunk.

Este bekapcsolom a televíziót és a sporthírekben azt hallom, hogy a Real Madrid hivatalos internetes honlapja szerint ez meg az történik ezzel, vagy azzal a játékossal. Ez azt jelenti, hogy nagy csapatok, és talán szerénytelenség nélkül, legalábbis Magyarországon mindenképpen ezek közé sorolhatom a férfi vízilabda válogatottat, kommunikálnak a saját honlapjukon keresztül.

Az egy különlegesség, hogy mi olyan honlapot fogunk csinálni, amelyen keresztül hozzáférhetővé tesszük saját magunkat is. Tehát nyilvánvalóan önmagát vállalva sok szurkoló fog tudni úgymond párbeszédet is folytatni a főszereplőkkel. A kettős funkció tehát: egyfelől lehetőséget adunk egy dialógusra, másfelől tudunk úgymond hivatalosan kommunikálni a világ felé, ami önmagában is előrelépés a mai, eléggé zűrös körülmények között.

- Ha évekkel korábban indul a honlap, ennek lett volna valamilyen hatása a csapat teljesítményére?

- Ha ezt 2003-ban kezdjük, az eredményeken nem változtatott volna, de az biztos, hogy ha mi úgymond saját médiaforrással rendelkezünk, bizonyos feszültségforrásokat ki tudunk védeni. Például az igaztalan, vagy nem etikus támadásokat, és elképzelhető, hogy itt-ott több energiát tudtunk volna fordítani saját magunkra, a munkánkra. Bármennyire is igyekszik az ember kikapcsolni a zavaró tényezőket, és csak azzal foglalkozni, ami a dolga, azért emberek vagyunk, és olyan rettenetesen jól nem esik egy indokolatlan támadás, vagy a nem etikus hozzáállás, zavarkeltés, aminek az ember sajnos ki van téve. Szerintem ez az orgánum, a hivatalos website-unk mindenképpen bizonyosfajta direktebb kommunikációt fog eredményezni, ami tovább segíti a koncentrálást a saját fő tevékenységünkre.

- Mit vársz a honlaptól a hétköznapokban? A játékosok mennyire vesznek majd részt aktív szereplőként a működtetésében?

- Most lesz egy olyan fórumunk, ahol közvetlenül tudunk kommunikálni, méghozzá azt, amit mi szándékozunk. Másfelől - mint mondtam, - jobban össze fogja kötni a szurkolótábort a csapattal ez a lehetőség. Tehát teljesen természetes, hogy mi aktívak leszünk ezen a honlapon a szurkolók felé, és ez éppen olyan szeretetteljes lesz, nem pedig kínos kötelezettség, mint amennyire ők is mindenféle kötelezettség nélkül fogják ezt a kapcsolattartást keresni. Nyilvánvaló, hogy híreket csak azért nem fogunk gyártani, hogy állandóan frissüljön a honlap. Mert ha nincs hír, akkor nincs hír, de az biztos, hogy minden olyan dolog, ami a csapattal kapcsolatban publikus, meg fog itt jelenni. Nyilvánvalóan lesz olyan időszak, amikor sűrűn és bőségesen fognak ömleni a hírek, ezek a versenyidőszakok, és lesz olyan, amikor a játékosok a klubjukban vannak és a válogatottal kevés dolog történik.

Természetesen jogos elvárás - a szurkolók és a játékosok interaktivitásán kívül, - hogy ez a honlap online tájékoztasson az aktuális hivatalos mérkőzéseinkről. Amikor lehetősége van, a mérkőzéslefújástól számított nagyon rövid időn belül minden olyan videoanyagot, ami hozzáférhető a meccsről, tegyen elérhetővé a közönség számára, mert nagyon sokan önhibájukon kívül nem lehetnek jelen sem a helyszínen, sem a televízió előtt, mondjuk például a tengerentúli szurkolóink. Úgy gondolom, hogy ettől a honlap még „vagányabb” és még élőbb lesz.

- Egy világversenyen, például a közelgő melbourne-i világbajnokságon mennyire lesz időtök, módotok ilyesmivel foglalkozni, lehetőség lesz-e például a meccs utáni nyilatkozatok beszerzésére?

- Nyilvánvalóan igen, hiszen egyébként is kötelességünk a média rendelkezésére állni. Azt, hogy a honlapon most milyen interaktivitás lesz megoldható Ausztráliából, nem tudom. Egyáltalán nem biztos, hogy minden szobában lesz számítógép, nem várható el, hogy mindenki vigyen magával hordozható computert, és a sok-sok tennivaló között nyilvánvalóan nehezebb arra lehetőséget találni, hogy az ember 20-30-40 megkeresést napi szinten megválaszoljon. A szurkolóktól természetesen türelmet kérünk, kellő lehetőségek közepette mindenki meg fogja kapni a kérdéseire a választ.

- Mit szeretnél elérni a honlappal kapcsolatban, mondjuk egy esztendő alatt?

- Jó lenne, ha megállapíthatnánk egy év múlva, hogy jó ötlet volt és hogy közmegelégedésre sikerült megvalósítani.

- Köszönöm szépen.

Címkék:
vlv Kemény Dénes

15 régi hozzászólás

Anasztaszia hozzászólása
2007.04.02. 17:05

Sziasztok EGY KEPET SZERETNEK HOSNYASZKY NORBERTEL koszonom

Antal László hozzászólása
2007.04.01. 17:30

Kedves Fiúk! Gratulálok - szívből! - a második helyhez,de... Rettenetesen sajnálom az elszalasztott aranyat! Valóban szép az ezüst is, de így ODAADNI borzasztóan kár. Sajnálom, de - és majd Ti is belátjátok biztosan, ha visszanézitek - most tény- leg csak Rajtatok múlt, nem az ellenfél győzött le Benneteket! Azért fel a fejjel, jók vagytok, csak kár a sok munkáért, na- gyon kár!! A Ti örömötök, a Ti sikeretek lenne - és sajnos a Ti fájdalmatok lesz valahol mélyen! Egy régi pólósként írtam ezt a pár sort, mert nekem is fáj! Azért szeretünk Benneteket és még nagyon sok sikert kívánunk Nektek!! U.i.: Természetesen minden elismerésem Kemény Dénesnek, a leg- jobb edzőnek is. Kérlek ne csüggedj, a munkád látszik és nagyon jó, csak így tovább!!! HAJRÁ !

Szabó Árpád hozzászólása
2007.03.30. 21:53

A mai, Spanyolok elleni győzelem minden hazai rosszat elfeledtet. Köszönjük! Hajrá Magyarok!

TAni hozzászólása
TAni316
2007.03.30. 19:44

Gratulálok a győzelemhez!Kívánom sikerüljön az arany, (mi is tudjun örülni valaminek.) HAJRÁ MAGYAROK! TI vagytok a legjobbak!!!

Egy szegedi szurkoló hozzászólása
2007.03.29. 22:05

Köszönjük az igényes honlapot minden magyar sportszerető ember nevében. Méltó ehhez a nagyszerű csapathoz. Ezen keresztül kicsit Malbourn-ben érezhetjük magunkat, részesei lehetünk a legjobb magyar sportolók játékának. További nagyon sok sikert!! Hajrá magyarok!!

Moncsó hozzászólása
2007.03.29. 13:06

Jó az oldal! Jók vagytok. Hajrá Magyarok!!!!!

Béla hozzászólása
2007.03.28. 16:02

Gratulálok a Németek elleni parádés győzelemhez. Nem lenézve bárkit is, de ezt a VB-t csak mi nyerhetjük meg.

Jázmina hozzászólása
2007.03.24. 15:26

Ciao ragazzi! Nos egyike vagyok a női szurkolótábornak, akinek szürke hétköznapjait színessé teszitek a játékotokkal. Szegedi vagyok és nagyon büszke arra, hogy néhányan innen származtok. Sajna nem vettek fel a jogi karra, de ha sikerült volna legalább a Molnár Tomit személyesen ismerném. Na mindegy, mostmár csak így a távolból követem a játszmáitokat és dagad a mellkasom a büszkeségtől amikor megérdemelt jó játékkal győztök. Természetesen én is nagyon várom, hogy végre újra elagyabugyáljátok a szerbeket. Nagyon szeretném már őket látni, ahogy lehervad a mosoly a beképzelt képükről. Ezt a honlapot csak most fedeztem fel és nagyon örülök, hogy végre egy kicsi betekintést kapok a személyiségetekbe. Vannak akik kicsit nyitottabbak mások még nem írtak sajna, mint a Benedek Tibi, Kásás Tomi..stb. Szóval, ha olvassátok ezt a blogot fiúk sokakat boldoggá tenne, ha megosztanátok a gondolataitok velünk, mert közelebb érezzük magunkat hozzátok, nem csak a távoli megközelíthetetlen bálványok vagytok.Úgyhogy, ha ráértek és van kedvetek léci írjatok. Sok sikert, kevésbé elfogult bírókat és enegetikus játékot kívánok! Ciao! Buona fortuna! (már csak annyi, hogy: amikor nincs kiállítás, miért nem úsztok feljebb, mentek közelebb? Mindig olyan messze vagytok. A szerbeknél is ez volt, ti távolról próbálkoztatok a kapujuk előtt, ők meg közelebb voltak. Bocs az okoskodást, csak ez szokott zavarni.)

Joe Janota hozzászólása
2007.03.24. 05:35

Hajra Magyarok! Vegre egy hely ahol van Water Polo (magyar water polo). Jo lenne ha a merkozeseket meg lehetne venni DVD'n is. Tud valami ebben segiteni? Igaz hogy a fiam csak 14 de nagyon erdekli ez a sport es mar jatsza 5 eve nagyon kemenyen. Sokat tudna belole tanulni. Megegyszer Hajra Kemeny Legenyek - Hajra Magyarok, kicsi nemzet de nagyhatalom a water poloban :-)

Giuditta  hozzászólása
2007.03.23. 07:41

Jó lenne, ha még többen szólnátok hozzá!!! Minden alakalmat meg kell ragadnunk, hogy biztassuk a fiúkat és kimutassuk érdeklődésünket! Hajrá szurkolók, írjatok!!!!

Giuditta  hozzászólása
2007.03.23. 07:33

Végre itt a magérdemelt honlap!!! Nagyon örülök Nektek! Amióta felkerült a netra, állandóan azt böngészem, már függőség alakult ki nálam:) HAJRÁÁÁÁ!! Szépen,nyugodtan,egyenként "intézzetek" el minden ellenfelet! Főleg a szerbeket!!!!!!Nagyon, nagyon drukkolunk!! Fényesebb az ezüstnél az arany, de bárhogy is alakul,büszkék vagyunk Rátok!

Dzsobatsi hozzászólása
2007.03.21. 11:55

Iszom a honlap minden szavát :) Nagyon örülök neki, hogy ez a közvetlen infócsatorna létrejött, ez a CSAPAT már régóta megérdemelt volna egy ilyen direkt fórumot. Mivel a meccseket sajna nincs alkalmam megnézni, a videók + a képek miatt külön hálás vagyok. Drukkolok a közbenső és a végső győzelmekhez egyaránt, hengereljetek tovább !!!!

Nagy László hozzászólása
2007.03.20. 16:34

Siasztok! Kitűnő ötlet volt a honlap indítása, igazán megérdemli ez a válogatott! Gratulálok a 21:5-höz, így első nekifutásra szép munka volt! Csak így tovább fiuk, HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ KEMÉNY LEGÉNYEK!

Horváth Attila hozzászólása
2007.03.20. 10:06

Sziasztok, Végre egy olyan hírportál ahol a vízilabda válogatottunk is rangjához méltóan jelenhet meg a nagyközönség előtt... Gratulálok, szép munka. Sok sikert a világbajnokságon! "HAJRÁ MAGYAROK"

Szabó András hozzászólása
2007.03.16. 18:21

Köszönöm a honlapot, kiváló ötlet volt, és ahogy látom, profin "meg van csinálva". Sok sikert kívánok Ausztráliában!