FACEBOOK

Vogel Simon a szerb bajnokság idegenlégiósa lett!

Vogel Simon a szerb bajnokság idegenlégiósa lett!
hozzászólás, 2021.08.09.

Magyar idegenlégiósa lesz a jelentősen megerősödött szerb bajnokságnak, Vogel Simon a legutóbb negyedik helyen végzett Sabac csapatában folytatja pályafutását. Átigazolásának részleteiről, új csapatáról, és a szerb bajnokságról kérdeztük a 25 éves centert.


Vogel Simon az év elején még a hollandiai Leidenben játszott, de az ottani bajnokság sorsa bizonytalanná vált, így januárban hazatért és a szezon második felében az Egerben szerepelt. Most ismét költözik, új csapata a szerb Sabac.

VOGEL SIMON a vlv-nek:

- Sabac - vagyis Szabács. Ez egy kisváros Belgrádtól egy órányi távolságra. Július elején kerestek meg, éppen egy másik külföldi ajánlatra vártam. Határozott szándékot, eltökéltséget tapasztaltam a szerb csapat részéről, s egy hét alatt meg is egyeztünk, két hete már az új csapatomnál készülök.

- Mit kell tudni az új csapatodról?

- A legutóbbi bajnokság negyedik helyén végeztek és így szeptemberben indulunk a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Egy olyan játékos van, akinek a neve talán mond valamit a hazai vízilabda-kedvelőknek, Sztojanovics, aki Miskolcon töltött két, illetőleg a Covid miatt csak másfél szezont. Kapás szélső, őt én még a junior világversenyekről ismertem, sokat játszottunk egymás ellen. Van még egy orosz idegenlégiós is. Fiatal a csapat, két 27-28 éves játékos mellett vagyunk 24-25-26 évesek négyen-öten, a többiek 17-20 évesek. Nyilván a húzóemberek közé sorolnak, igyekszem majd ennek megfelelni.

- A szerb bajnokság hosszú idők viszontagságos évei után most ismét nagyon erős lesz...

- Igen. Rengeteg idegenlégiós tért vissza, a világ egyik legjobb bajnokságává válik hirtelen a szerb. És nemcsak a Novi Belgrád felépítéséről van szó, hiszen például Bowen a Partizan Belgrádba igazolt, montenegróiak érkeznek a Crvena Zvezdába, s a Novi Belgrád sem csupán a hazatérő szerb klasszisokkal erősödik, hanem a görög válogatott egyik legjobbja, Vlahopulosz is a legnagyobb belgrádi kerületbe költözik. A Novi Belgrád gyakorlatilag Recco-színű csapattá vált: "bérelt hely" a BL-főtáblán és a következő két final eight is az ő uszodájukban lesz.

Az előzetes várakozások szerint a Novi Belgrád, a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Radnicski Kragujevác harcol majd a legrangosabb helyekért, utánuk várhatóan mi vívunk majd csatát elsősorban a Vojvodinával a tízcsapatos bajnokság középmezőnyének vezetéséért.

- Az első kinti tapasztalatok? 

- Nagyon befogadóak, az edző is segítőkész, ahogy mindenki a klubnál. Minden simán ment az érkezésemkor, az történt, amit előre megígértek, semmivel nem volt probléma. Ez nem mindenütt van így, ha az ember külföldre szerződik. Elég kemények az edzések, naponta kétszer van vizes gyakorlás, emellett minden nap tornatermi  foglalkozásra is megyünk. Mindent megteszek azért, hogy sokat fejlődjek, amire megvan az esély, hiszen centerposzton a szerb iskola nagyon jellegzetes és hatékony. 

- Mennyi időre szól a szerződésed?

- Két évben állapodtunk meg, de egy év után még átbeszéljük a helyzetet.

- Köszönöm a beszélgetést, sok sikert Szerbiában!


A magyar bajnokság után Szerbiában is szembe kerül egymással Vogel Simon és Angelosz Vlahopulosz