FACEBOOK

PSN Zrt.: újabb feljelentés ismeretlen tettes ellen - Vári Attila vezetése alatti ügyeket tárnak fel

PSN Zrt.: újabb feljelentés ismeretlen tettes ellen - Vári Attila vezetése alatti ügyeket tárnak fel
hozzászólás, 2021.06.02.

Rövid időn belül másodszor tettek feljelentést olyan korrupciógyanús ügyben, amelyre a korábban Vári Attila vezette pécsi önkormányzati sportcég átvilágításakor derült fény. A pécsi önkormányzat közleményét ismertetjük:

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK



Túlárazott, nem teljesült, de kifizetett szűrések – újabb feljelentés a PSN Zrt-nél

Újabb feljelentés született a pécsi önkormányzati cégeket és intézményeket érintő átvilágítás és az azt követő adatelemzés nyomán. Az ügy az előző városvezetés idején, Vári Attila vezetése alatt történt, most jelentősen túlárazott, részben el nem végzett, ám maradéktalanul kifizetett EKG-szűrések miatt tett feljelentést a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. jelenlegi vezetője.

Az előző, fideszes városvezetés idején több alkalommal írt ki közbeszerzést a Vári Attila vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportolók telemetriás EKG szűrése, intelligens EKG adatbázis létrehozása és továbbfejlesztése céljából. 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is az EKG Telemetrik Kft. lett a nyertes, az utolsó két évben nem is jelentkezett más cég a feladatra.

A három évben összesen 46 millió forintot fizetett ki a PSN Zrt. az EKG Telemetrik Kft-nek a vizsgálatok elvégzéséért. A méréseket valójában elvégző orvos ezeket alkalmanként 700 forintért végezte, míg az őt megbízó EKG Telemetrik Kft. ennek mintegy tízszeresét, 6000, illetve 7200 forintot számlázott ki az önkormányzat sportcége felé.

Az átvilágítás feltárta, hogy a szerződésben vállalt szűréseknek csak egy részét végezte el a vállalkozó. 2015-ben csupán az előirányzott vizsgálatok mintegy negyedét végezték el, 2017-ben pedig 1600-zal kevesebbet, mint ami a szerződésben szerepelt. Az önkormányzat sportcége ennek ellenére minden évben a teljes megállapodott összeget kifizette az EKG Telemetriknek. Ismertté vált továbbá az is, hogy az EKG Telemetrik ügyvezetői-tulajdonosi köre üzleti kapcsolatban állt a PSN  Zrt. volt vezérigazgatójával, Vári Attilával.

A fentiek – az üzleti kapcsolat, a túlárazott vizsgálatok, amelyeket teljes mértékben kifizettek, de nem végeztek el – miatt a PSN Zrt. jelenlegi vezetője feljelentést tett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata​


Néhány hete adtunk hírt arról, szintén a pécsi önkormányzat közleménye alapján, hogy egy korrupciógyanús edzőtermi bérbeadás ügyében hűtlen kezelés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a PSN Zrt. vezetője, Vári Attila utóda. Az MVLSZ elnökének akkor felajánlottuk a reagálás lehetőségét, üzenetünkre azóta sem válaszolt. Azzal az üggyel az RTL Klub Híradója is foglalkozott, s mint azóta kiderült, a feljelentést a hatóságok alaposnak találhatták, ugyanis elrendelték a nyomozást.

Természetesen továbbra is várjuk, hogy Vári Attila mindkét ügyben kifejtse álláspontját, hiszen a feljelentésekben szereplő konkrét esetek abban az időszakban történtek, amikor ő volt a pécsi önkormányzat sportcégének vezetője.