FACEBOOK

Bemutatkozott az új Honvéd - sajtótájékoztató

Bemutatkozott az új Honvéd - sajtótájékoztató
hozzászólás, 2021.09.07.

​Tizenkilenc tagú kerettel vág neki a Honvéd az új szezonnak. Hivatalos elvárás nem terheli a játékosokat, de azért a legjobb nyolcban, sőt, inkább a legjobb hatban szeretnének végezni és nem bánkódnának, ha nemzetközi kupaindulásra jogosító eredményt érnének el. Részletek, a sajtótájékoztató teljes videófelvétele, Szivós Márton és Kevi Bendegúz nyilatkozta a vlv-nek.


A Honvéd sajtótájékoztatóján az utóbbi években mindig jól szórakozik az ember. A vezetők csak annyira komolyak, amennyire muszáj, Szivós Márton pedig minden alkalommal "műsor közben" megcsörrenti a jelenlévők egyikének telefonját, s ha az illető nem halkította le a mobillját, akkor neki annyi, különösen, hogy a szándékos bajkeverést maga a vezetőedző leplezi le azonnal... A poén (ahogy tavaly e sorok írójánál), most is bejött.

Mindenesetre megint megadta a módját a klub, a teljes csapat ott volt a sajtótájékoztatón. A vezetők ismertették a keret változásait. Távozott Chilkó Márton, Illés Sándor és Simon Roland, érkezett Simon Henrik a Vasastól, Sugár Péter a BVSC-től, Sólyom Levente Pécsről. Új igazolás egy holland-magyar kettős állampolgárságú testvérpár, Benjamin Hessels és Sebastian Hessels az Utrecht színeiben holland bajnokságot és kupát, valamint szuperkupát nyert.

Hosi folytatja...

A keret 19 tagú, közülük heten saját nevelésű pólósok. A szakmai stáb Kardos István kapusedzővel bővült.

A cél a legjobb nyolc közé kerülés, de inkább haton belül lenni és nem bánkódnának, ha nemzetközi kupaszereplést jelentő helyen végeznének - ez, ugye, legalább az 5. helyet jelenti.

A Honvéd csapata 2021-22-ben:

1. Decker Attila

2. Decker Ádám

3. Ekler Bendegúz

4. Farkas Domonkos

5. Fejős Róbert

6. Fekete Bálint

7. Gregor Benedek

8. Hosnyánszky Norbert

9. Kevi Bendegúz

10. Kiss Bálint

11. Manhercz Ádám

12. Molnár Gergely

13. Simon Henrik -- új játékos

14. Sólyom Levente - új játékos

15. Sugár Péter- új játékos

16. Szirányi Balázs

17. Tapasztó Szilviusz

18. Hessels Benjamin - új játékos

19. Hessels Sebastian - új játékos

A szakmai stáb:

Szivós Márton - vezetőedző
Derkas Szilárd - másodedző
Steinmetz-Bobcsek Emese - erőnléti edző
Dr. Gábor Antal - csapatorvos
Klenyán Tamás - gyúró
Kardos István - kapusedző


A vezetőség:

Dr. Steinmetz Barnabás - szakosztály-igazgató
Novák Ferenc - szakosztályigazgató-helyettes
Mátyás Zoltán - technikai vezető


Az alábbiakban közöljük a teljes sajtótájékoztató videófelvételét, az esemény után pedig Szivós Mártont és Kevi Bendegúzt kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Gergely István megnyitja a Honvéd sajtótájékoztatóját


Steinmetz Barnabás a Honvéd-sajtótájékoztatón


Szivós Márton a Honvéd-sajtótájékoztatón


Szivós Márton a vlv-nek

- Szivós Mártont köszöntöm a kamera előtt, a Honvéd vezetőedzőjét! A klub sajtótájékoztatója után vagyunk, kezdődik az új szezon. Hárman elmentek, sokan jöttek, nagyobb lett a keretetek. Erősebb ez a Honvéd, mint a tavalyi volt?

- Bízom benne, hogy igen, erősebbek és eredményesebbek is leszünk. Volt változás a keretben, az elmenő játékosoknak köszönöm az itt elvégzett munkájukat és amit a klubért tettek! Örülök az érkezőinknek, meg természetesen azoknak is, akik kitartottak a klub mellett és itt maradtak.

- Milyenek a te várakozásaid? Itt a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 1-8., 1-6. hely, esetleg, ha összejön a nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyezés, az jó lenne. Te magad mit gondolsz a szezon előtt?

- Nem tudok úgy soha nekivágni valaminek, hogy 1-8.hely. Minden mérkőzésen a győzelemre fogunk törekedni, és erre fogom hajtani, erre fogom irányítani a csapatot - hogy ez  sikerül, vagy nem, az egy más kérdés, de így kell bemennünk minden meccsre. Én azt várom ettől az évtől, hogy mindenben előrébb lépjünk: játékban, pontokban és eredményben is.

- Nagyjából ismert most már minden csapata kerete, hogy látod a riválisokat, kikkel fogtok küzdeni? Mi az, amire különösen kell figyelnetek, melyik meccsek lesznek fontosak?

- Minden mérkőzésre, de ez nem vicc, mert nincs papírforma. Pontosabban papírforma még lehet is, de a vízben az nem jön be. A múlt év bebizonyította, hogy nálunk papíron gyengébb csapatok, vagy gyengébb játékoskerettel rendelkező csapatok is elvertek minket vagy pontot szereztek tőlünk, a papíron nálunk erősebb csapatoktól pedig mi szereztünk pontokat. Én azt gondolom, hogy a stabilitásunkat az fogja majd megadni, hogy az úgynevezett papírformáinkat - amik csak a parton léteznek - minél jobb arányban behúzzuk-e, a riválisainkra, és az előttünk álló csapatokra pedig veszélyesebbek leszünk-e. Ez fogja a stabilitásunkat adni, és ez fogja a csapatot eredményesebbé tenni.

- Egy utolsó kérdés: talán hülyén hangzik, de játékosként nevezve vagy még?

- Nem, nem csináltam meg a sportorvosit.

- Akkor ennek vége. Köszönöm szépen, jó munkát edzőként!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kevi Bendegúz a vlv.nek

- Kevi Bendegúzt köszöntöm, immár nem Prágában, hanem Budapesten, a Honvéd-sporttelepen, visszatértetek. Arra kérlek, hogy először kicsit az U20-as válogatott megmérettetéséről beszélj. Hogy értékeled az ottani szereplést, milyen élményekkel emlékezel vissza rá?

- Szia! Szerintem mindenki egy kicsit csalódottan fogja még fel ezt a helyzetet. Negyedikek lettünk - most még ez úgymond, fáj, mert a kezünkben volt az elődöntőben és a bronumeccsen is a győzelem, de most nem úgy jött ki sajnos. Szerintem alszunk rá párat és néhány hét múlva mindenki vissza fog állni a normális kerékvágásba és el fogja tudni helyezni ezt a negyedik helyet oda, ahova kell.

- Kicsit még azért visszatérnék az elődöntőre és a bronzmeccsre, én azt láttam, hogy nagyon magabiztosak vagytok, jól is ment a játék - mik voltak azok a pontok, amiknél elment ez a két meccs?

- Szerintm is magabiztosak voltunk. Bizonyos szituációkban rosszul döntöttünk, én úgy érzem, hogy ez volt az ok, a kulcsmomentumokban nem tudtunk jó döntést hozni, ezen ment el ott a meccs.

- Jó, térjünk vissza akkor már a jelenhez. A Honvéd sajtótájékoztatója után beszélgetünk, egy megújult Honvéd kezdi a bajnoki szezont hamarosan, mondd el, hogy mik a terveid, az elképzeléseid, beszéltek-e veled, milyen szerepet kapsz? Gondolom, hogy egyre nagyobb lesz a felelősség, a súly a válladon.

- Persze igen, beszéltem Marcival is, meg a csapattársakkal is. Lesz jó pár új érkezőnk, és úgy érzem, hogy a csapatunk most nagyon fiatalos lesz. Nyilván megvannak még az idősebb játékosok is, akik tudják hozni a kellő rutint a meccseken. Szerintem egy nagyon gyors vízilabdát játszó csapatként mind elöl, mind hátul kemények leszünk. Én mindenféleképpen javítani szeretnánk az előző szezonban elért helyezésünkön (a Honvéd a legutóbbi bajnokságban a 6. helyen végzett - a szerk.), szeretném, hogy a nemzetközi szerplés összejöjjön és ami még fontos: mindent beleadni!

- Köszönöm szépen.