FACEBOOK

Már nem Vad Lajos a Vasas vezetőedzője

Már nem Vad Lajos a Vasas vezetőedzője
hozzászólás, 2021.10.12.

A vártnál gyengébb szereplés miatt kedden felmentették tisztségéből a Vasas vezetőedzőjét, Vad Lajost. Ismertetjük a klub által közölteket és - ha szűkszavúan is -, nyilatkozott a vlv-nek a piros-kékektől távozó szakember.


A Vasas rövid közleményben jelentette be kedden, hogy a csapat vezetőedzőjét "az idei szezonban mutatott vártnál gyengébb szereplés miatt" felmentették posztjáról.

"Apáthy Zoltán szakosztály elnök arról tájékoztatta honlapunkat, hogy az Eurokupából való váratlan kiesés után az a döntés született, hogy a továbbiakban nem Vad Lajos irányítja vezetőedzőként az A-Híd VasasPlaket csapatát.

A szakembernek köszönjük az eddigi munkáját, a további döntésekről pedig később adunk hírt. Az átmeneti időszakban, így a soron következő kupamérkőzéseken is Mátéfalvy Csaba irányítja majd a csapatot." - így a közlemény.


A Vasas csapata az elmúlt hétvégén Eurokupa-selejtező tornán vett részt, méghozzá házigazdaként, a Komjádi uszodában. (A vlv tudósításában mindhárom meccsük góljai megtekinthetők.) A piros-kékek az első napon 12:5-re verték a Sibeniket, másnap azonban váratlanul vereséget szenvedtek a spanyol Sabadelltől. Mivel az olasz Ortigia előzőleg legyőzte a spanyolokat, az utolsó napon, a Vasas-Ortigia meccsen győzni kellett, s már vízbe szálláskor tudott volt, hogy kétgólos siker kell a továbbjutáshoz. Noha a Vasas már 7:2-re is vezetett, a végén az olaszok egygólosra dolgozták le a hátrányt és ezzel a magyar csapat kiesett.

A bajnokságban az első fordulóban Pécsen nyertek a piros-kékek, majd Egerből hozták el magabiztos játékkal a három pontot. Ezután azonban nagy meglepetésre csak döntetlent játszottak otthon a Honvéddal. Ez azért volt váratlan, mert nem sokkal korábban két sima meccsen búcsúztatták Szivós Márton csapatát a Magyar Kupában, ahol így a negyeddöntőbe jutottak és Szegeddel kerültek össze.

Természetesen kerestük a Vasas vezetőit, egyelőre nem sikerült bővebb információkhoz jutnunk, talán az új vezetőedző kinevezésekor módunk lesz egy régóta várt interjúra.

VAD LAJOS a vlv-nek:

- Köszönöm a Vasasnak, Markovits Lászlónak (a Vasas SC elnökének - a szerk.) külön is, hogy egy ekkora klubnak tagja lehettem, megtisztelő volt.

- Mi történt?

- A hivatalos kommunikáció szerint eredménytelenség miatt szűnik meg a szerződésem. 

- Hogy értékeled te a történteket?

- Nézd. Öt hete volt együtt a csapat, az olimpiát követően akkor kezdtük el teljes létszámmal a felkészülést. Egy ütőképes csapat kialakításához türelem és nyugalom kell. Hozzánk hat új játékos érkezett, ez egy új csapat építését jelenti, tudtuk, hogy az elején nem lesz diadalmenet. 

- Mennyi idő kellett volna még?

- Nem Nostredamus vagyok..., lehet, hogy egy év, lehet, hogy három év.

- De azért te is csalódott voltál a kiesés után, gondolom...

- Én minden egyes vereség után csalódott vagyok.

- Nagyon korai a kérdés, de hogyan tovább?

- Egyelőre nem tudom, majd szépen kialakul. Van elfoglaltságom bőven, nagy a restancia és kell egy kis nyugalom is az elmúlt időszak után.

Címkék:
Vad Lajos