FACEBOOK

Bemutatták az új Fradit!

Bemutatták az új Fradit!
hozzászólás, 2021.06.07.

Nagy a mozgás a Fradinál, heten távoztak, hatan érkeznek. A legnagyobb erősítés pedig az, hogy Varga Dénes marad, mégsem igazol a Pro Reccóhoz! A hétfői sajtóbeszélgetés teljes videóanyagát közzé tesszük és külön nyilatkozatot adott a vlv-nek a zöld-fehérek csapatkapitánya, Varga Dénes.

A vlv az olvasók anyagi segítségével tartja fenn magát. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Hétfőn kora délután az Üllői úti Fradi-stadionban fogadta sajtóbeszélgetésre a média képviselőit Nyiri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke, Madaras Norbert, a vízilabda szakosztály elnöke és Varga Dénes csapatkapitány.

A rendezvényen értékelték a most lezárult klubszezont és ismertették a távozók, valamint az érkezők névsorát.

Nyíri Zoltán, tájékoztatása szerint a "nagy klub" alapvetően elégedett a vízilabda-szakosztály munkájával, az elmúlt szezonban elért eredményekkel, noha minden fronton a címvédés volt az eredeti cél, ami nem sikerült.

Az új szezonban a magyar bajnokságban és a kupában legalább a döntőt el kell érnie a csapatnak, a BL-ben pedig a minimális cél az újabb final eightes szereplés.

Mind Nyíri Zoltán, mind Madaras Norbert megemlítette, hogy a szezon során elképesztő nehézségekkel kellett megküzdeniük, a Covid mellett balesetek, sérülések nehezítették magát a felkészülést is, szinte szokatlan volt, amikor a szezon vége felé a teljes csapat már két-két és fél hetet együtt tudott edzeni.

Varga Dénes újólag csalódottságának adott hangot, hogy a bajnoki döntőbe nem sikerült bejutniuk, ugyanakkor mind ő, mind pedig a szakosztályelnök úgy értékelte, hogy a szombaton Belgrádban kivívott második hely "pozitív ezüstérem", arra később büszkék lesznek a ma még csalódott játékosok is. Ritka, hogy elveszített döntő esetében ilyen érzések legyenek, de most így van - mondta Madaras Norbert, akinek hosszú pályafutása során volt része megnyert és elveszített finálékban is.

A csapatból heten távoznak: Nicolas Constantin-Bicari, Ioannisz Funtulisz, Gárdonyi András, Nikola Jaksics, Mezei Tamás, Sedlmayer Tamás és Zalánki Gergő.

Az FTC új kerete (vastagítva az új igazolások):

Szakonyi Dániel, Vogel Soma - kapusok,
Luca Damonte, Fekete Gergő, Gábor Lőrinc, Jansik Szilárd, Daniil Merkulov, Molnár Erik, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Nemanja Ubovics, Vigvári Vendel.
Vezetőedző: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs


A sajtótájékoztatón elhangzottak videófelvétele:

VLV-VIDEÓK:


Nyíri Zoltán szezonértékelése


Madaras Norbert szezonértékelése


Varga Dénes szezonértékelése


Madaras Norbert és Nyíri Zoltán a távozókról


Madaras Norbert bejelenti az új igazolásokat


Nyíri Zoltán az érkezőkről