FACEBOOK

Itt a Montenegró ellen készülő keret!

Itt a Montenegró ellen készülő keret!
hozzászólás, 2022.01.14.

Tizenöt játékost hívott meg Märcz Tamás szövetségi kapitány a magyar válogatott felkészülésére a jövő keddi győri Magyarország-Montenegró Világliga-selejtező előtt.


A meghívottak névsora:

Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco) - mezőnyjátékosok.

Információink szerint a keret vasárnap utazik Győrbe, ahol edzésekkel készül a kedden este 18.00-kor kezdődő Világliga-selejtezőre.

A szövetség nem engedélyezte a vlv számára, hogy a győri edzésekről tudósítson, a hivatalos mérkőzésre megkaptuk az akkreditációt.

A közszolgálati televízióban futó promóciós anyag szerint a Magyar Televízió az idei év első válogatott mérkőzését - bár tétmeccsről van szó - nem fogja közvetíteni, az M4 Sport online felületén lehet csak követni a találkozó alakulását.


Világliga, 2021-2022

Férfiak

Selejtezők

A csoport:


Magyarország, Montenegró, Románia

B csoport

Németország, Franciaország, Spanyolország

C csoport

Szerbia, Olaszország, Szlovákia

D csoport

Görögország, Horvátország, Oroszország


A csoportokon belül mindenki egyszer játszik a másik két ellenfelével és a hármasokból két válogatott jut tovább. A folytatásban a keresztbe játszás szisztémája: A-B és C-D.

A magyar válogatott január 18-án itthon fogadja Montenegrót, a február 15-i játéknapon szabadnaposak vagyunk, majd a csoportkört romániai meccsel zárjuk március 8-én.

A továbbjutó nyolc csapat egy torna keretében küzd meg az Európa Kupáért és e torna első négy helyezettje utazhat majd a Világliga szuperdöntőjére (ez még ismeretlen helyszínen lesz, július 25-től 30-áig), ahol más kontinensek négy csapatával egészül ki a mezőny.

A vlv úgy tudja, hogy az április 14-16-i  Európa Kupa lehetséges helyszíne Magyarország.